Účet. Poradíte?
Prosím o radu.Máme s přítelem každý svůj účet,jen tak jsem mu řekla,že kdyby jsme se náhodou někdy vzali,tak jestli by jsme neměli jeden společný.Tak se hrozně rozčílil,že ať máme každý svůj účet.Ale chce si vzít úvěr a samotnému mu ho nedaji a to chce,abych tam figurovala i ja.Ale úvěr si chce vzít na motorku a napíše se na něho motorka.Tak nevím,z jakého důvodu se rozčílil.Děkuji za odpověď
@emillyhk auto na dojížení do práce jsem mu musela koupit ze svých peněz.Když si chci koupit něco já,tak mi řekne,že to je zbytečný ale když mu řeknu,že motorka na ktrerou si musí půjčit(120tisic),tak mi řekne,že on nic za svůj život nemá a že ho ty dvě manželky oškubaly a že když si chtěl u nich něco koupit,tak mu řekly,že je to zbytečný.A jelikož u mě se nemusí starat o žádné placení,neboť mám vše,tak nemá běžné starosti.Když jsem mu řekla,ať počká s půjčkama,až mu skončí alimenty dvoje,tak mi řekne,že mu bude padesát a chce prý taky majetek
@misina321 on jí chce jen proto,že se nemusí starat o žàdné placení u mě,já si vše platím sama.Tudíš nemá žádné starosti.Když se mi doma něco porouchá,tak řekne,že tomu nerozumí a je nezajímá ho to,když řeknu svým dětem ať se na to podívají,tak je oheň na střeše,že ho schazuji.Tak že, on nemá žádné starosti
@obloha78 a jak jste spolu dlouho? Kolik je vám?Ne že by to úplně hrálo roli v ručení k motorce. To nedělej, jestli tě mohu poprosit.
Jinak my s manželem taky máme oddělené účty, ale je to spíše že strany mého manžela. Já kdysi navrhovala jeden, a nějak se na to tehdy netvaril. Žádná vyhrocena reakce, a já se k tomu už nevracela, protože výhody svého účtu oceňuji. 🤭 Jinak máme přístupy k tomu druhému účtu, ale nelezem si tam, zhruba víme, co tam je.
@obloha78 Nerada soudím lidí, které neznám, ale tenhle chlap se zdá jako trouba bez špetky sebereflexe... Za to, že on ve svém věku nemá žádný majetek, ty neneseš žádnou odpovědnost. A to, že si za tvoje peníze začne pořizovat věci, o kterých sní, taky není řešení. To mu opravdu není blbý, pořizovat si "majetek" za tvoje peníze?
Jestli jsem to dobře pochopila, tak ty sis svoje děti vychovala a jsi finančně soběstačná. Pokud to chce taky, tak ať pro to něco udělá sám, ne že mu to budeš financovat ty! Nebudu radit, ať ho pošleš někam, na to jsi se neptala. Ale myslím si, že pokud se vzepřeš, odmítneš financovat jeho sny a začneš vyžadovat, aby se finančně podílel na domácnosti, tak se budeš ještě divit, s kým žiješ 🙄
To že někdo nemá do základu nic z něho nedělá špatného člověka. Já a můj muž když jsme spolu začínali, tak jsem byla u jeho rodičů, on neměl nic. Oni mě pak vyhodili na ulici. Já neměla absolutně nic a jemu dali na výběr, buď já nebo on (vadila jim chudá holka) šel za mnou s igelitku a začínali jsme spolu společnou domacnost v garáži, bez elektřiny a kloudného sociálního zařízení a ve spacakach. A postupně se ze sraček vyhrabali a dneska máme malinký domeček, dali Bůh splníme si sen a budeme snad jednou mít domeček sen zahradou a máme auta a kromě hypotéky vše poctivě vydřený, bez dluhu. Takže ano, jde nabýt aspoň malého majetku i s nulovou základnou, jen chtít a zakousnout se a snést určitě nepohodlí. Nám to taky nespadlo do klína během roku. My jsme sice chudší střední třída ale já se považují za bohatou, protože jsem na začátku neměla nic a žila z 200 Kč na týden. Ale to už odbocuji... Nicmene přístup tvého partnera je špatně. Úvěry nelze dostat majetku, jen prusery. A mělo by ti být celkem jasné, že do nich stáhne i tebe. Co se týče účtu, tak z našeho modelu by asi tvému chlapovi šla hlava kolem. Máme oba svůj účet + společný.. Máme oba přístupy na všechny účty, platíme z jakéhokoliv se dohodneme, neřešíme to. Teď mám jen RP, takže vše táhne můj muž, já z PR většinou jídlo a nutné platby APA obědy + školka, nebo ockovani. Já platím z jeho účtu nutné výdaje, mám všude přístupy, on zas na mě. Sám mi dává peníze, ať s nima hospodařim a on ví, že se na mě může spolehnout, že je nerozfofruju. Protože jsme stejně naladění, máme smysl pro zodpovědnost, šetření a rozumne utraceni. Asi to bude tím, že jsme vyrůstali ve skromnosti, nebo nevím. Vše spoou konzultujeme. Hypotéka je napsána na mě, muž spolu ručitel, dům napsaný na oba a hypotéku teď stejně platí on. Neřešíme moje tvoje, všechno co mame je naše a jsem šťastná za takového může jakého mám.
Jestli se chceš dostat do průšvihu, tak si nech na sebe napsat úvěry. Ona ta byvala manzelka asi tak blbá nebyla, když mu na nic takového nepristoupila. A ještě jedna věc, 2x rozvedený chlap který chrlí síru na obě předešlé ženské, tak úplně v pořádku s nebude, když se ne zamýšlí ani nad tím, proč mu to už dvakrát nevyšlo. Jo a to že ho jinak nepřitahujes na mě defakto působí, že jsi si nabrnkla jen zlatokopa.
@orisek56 ve všem stebou souhlasím.Jen mě mrzí,že než jsme se dali dohromady,tak vykládal,jak nemá rád lidi co jsou po majetku,penězích a jak ho ty dvě bejvalky oškubaly,že jim musel odevzdávat penize do koruny.A asi půl roku vykládal,jak mě miluje,jak je rád,že si našel konečně ženu,co neni na majetek a peníze.A že se mu líbim a teď vidím,jako by ten odpor nebo nechuť k mé osobě.Ja mu zaplatila ze svého řidičák na kamion,ale brala jsem to,že dávám investice do nás.Jak píšeš"naše a pro náš.Bohužel on to vidí asi jinač.Mrzí mě to,jak se změnil nebo co se mu stalo.My taky začínaly před 20lety zničeho.Vše co mám teď,tak jsme vybudovaly vlastníma rukama.Také jsme nic neměly,vůbec nic a takových lidí si velice vážím,vím co to je.A pořád tvrdí,že on nic nemá,že chce taky majetek.
@obloha78 jenže majetek na úvěr není jeho majetek, vždycky banka, nebo nedej bože nebankovní společnost natáhne ruku a bude chtít vše zpět. A protože nejste ani vzít i, tak bez problémů sebere motorku a zmizí. Tobě zbydou dluhy a ničeho se nedovolil, protože se do nich dobrovolně upises. Máš dvě děti, které ti dorůstají a jdou do dospělosti. Už máš nějaký kus života za sebou. Poloz si otázku.... Máš tohle zapotrebi? Představ si s takovým člověkem soužití za 10-20 let.... Budeš ho chtít živit i v důchodu? Pokud teda s vašimi třeba nasporenymi společnými penězi nevezme roha. Jestli chce majetek, ať začne u sebe a vlastní pílí pokud nějakou má. Jestli to neumí, tak na tom bude stejně takhle i za 10 let... Jen se bude přiživovat na partnerce.... Nic jiného s ním nebude. Když si chce půjčovat na nesmysly (rozuměj, motorka je nadbytečnost) tak vůbec nemá sajna o zodpovdnem životě.
@obloha78 Podle toho, co píšeš, je na prachy primárně on, jeho předchozí manželky asi moc dobře věděly, proč po něm chtějí stojku. Obzvlášť když je tam v historii exekuce. Tebe využil - vždyť ho živíš, tak co by se snažil, a s jídlem roste chuť. Čím dál tím víc jsem si jistá, že o Tebe mu vůbec nejde.
@obloha78 to je hrozný parazit🤦♀️ pochybuju, že by ten úvěr splácel, když by byl na oba.
@obloha78 vykladal ti to protoze te potreboval zmanipulovat a dostat se “ke zdroji”.Nic vic v tom neni.
@zelenaesmolda a já myslela,ze mě fakt miluje,jak říkal.Ale máš svatou pravdu
@misina321 Ahoj, muzu se prosim zeptat, jak to mate realne ted? Jakoze ty vis kolik bere on, on vi, kolik ty...vite kolik mate celkem vydaje a nejak pomerove jste to vzali a rozdelili si vydaje? A co kdyz je neco neocekavanyho? Nebo vydaje pro deti? Ptam se vlastne jen ze zajimavosti, my mame spolecnej ucet a zase si to neumim predstavit jinak 😁
@xmele004 ja z mojí výplaty platím elektřinu,vodu,sipo,internet,pojistky na byt a auta,prostě vše co se domácnosti týče a když je potřeba,např oprava aut,tak také já.Prostě vše.A on z jeho výplaty si platí 2x alimenty a nějaké pojistky a spoření.A dá mi na domácnost.Akorát my jsme zvyklý šetřit s vodou a elektřinou a to je u něho problém.To se nám vysmívá.On byl zvyklý doplácet a my dobírat
@orisek56 narcis to asi nebude ale manipulator urcite
@zelenaesmolda tak víš co. Já v něm vidím sobce. A sobci jsou u mě narcisove, jdou přes mrtvoly. Ale asi máš pravdu, že úplně narcis jako tak nebude. Nicméně, nepodarek určitě.
Jako on ti dává na jídlo a jinak platíš vše ty? Jak je možný že si ještě z platu na motorku nenasetril, když nemá žádný starosti a nemusí nic platit? Pokud má 26k, tak i kdyby šetřil deset měsíčně, tak ji má za rok koupenou. Pokud měl exekuce s první manželkou, a pak měl druhou manželku a pak vy jste spolu tři roky, tak by měl být čistý a měli by mu půjčit. Mám pocit, že člověk je snad v registru tři nebo čtyři roky po doplaceni dluhů.
Takže tohle mi zavání něčím ne úplně pravdivým.
Přijde mi finančně totálně negramotný. A na prachy že je spíš on, když ani nepřispívá na inkaso.
S tímhle bys to teda nevyhrála..no, každýho věc, jak žije..ale já bych tohle doma vážně nechtěla.
@obloha78 Dobře, ale pokud uvažujete "moje peníze, tvoje peníze" a každý si utrácí za své (pominu-li, že Vy platíte neúměrně více za společné věci), tak pak přeci nemůže čekat, že začnete Vy platit ještě za jeho (motorku). Navíc, kdybyste si na ni museli půjčit. Souhlasím s @78marcela, že je naprosto finančně negramotný. Připomíná mi přítele mé známé, ale tehdy mu bylo čerstvě 20 let. Chtěl mít vše, co mají kamarádi, aniž by na to měl, ze společných rodinných peněz (jakože jich moc neměli) ještě těm kamarádům chtěl půjčovat. Naštěstí známá měla dost rozumu a odešla od něj, byť se dvěma malými dětmi.
Držím pěsti, ať to vyřešíte nejlépe pro Vás!

Měl několik exekucí s první manželkou.Ale už je má splacené,tak proto mu asi nepujčí.