Děti 7 a 13 let, alimenty 7000 Kč, je to moc nebo málo?
Holky, prosím o radu, kdo máte děti ve stejném či podobném věku (2 a 7 třída). A alimenty na ně ve výši 7000 kč. Moc nebo málo?
Tak to se počítá i podle platu,většinou holky co znám berou na jedno dítě tak 2500-3000kč
Tak kamaradcin manzel platil na deti -tehdy 11 a 17 let - 6000kc, takze myslim ze 7000 je akorat.
na malého beru 3 000Kč, na děti 7 a 12 beru 5 200 Kč na každého..
Tak můj bývalý manžel " vyčůránek" mi má dávat 2200 kč na syna (9 let),na dceru 1800 kč (6 let) a navíc se má podílet na školce,škole,oblečení,kroužky apod. Tak se tedy rozhodl mi dávat 5000 kč na obě a tím to končí. Výdaje kolem jsou samozřejmě větší. Nic nenadělám,je jako OSVČ a doložil příjmy,které údajně má a já vím,že jsou větší...ale bohužel to nejde prokázat 😒 , jj,i takový tatínci můžou být..
@majkaatomik@ a můžu se zeptat při jaké výši otcova platu??
Podstatna je vyse platu ;) A taky to, kolik vydelas ty... 🙂 Muj subjektivni nazor? Je to zatracene malo...
No tak já mám na 14 a 17 a ještě k tomu obě děti hodně nemocné dohromady 3.500,-
Původně to bylo na 6.000,- otec ale sám odešel z práce, kde měl luxusní plat, sám si snížil na dva, u našeho soudu, to zamítli, že je to jeho vina, odvolal se a u krajského soudu mu plně vyhověli a snížili mu to na 2.000,- na obě děti dohromady!!! To měl téměř dva roky. Teď platí 3.500,- ale je to spíš výsměch.
Co vím, tak se počítá z platu otce čtvrtina až třetina, ale taky všechny vyživovací povinnosti.
Takže když bude mít malý plat a hodně dětí, může platit jen pár drobných a mámo starej se jak chceš.
Takovéhle jsou naše úžasné zákony.

Přece záleží na platu, řekla bych, že 7000 je tak akorát.