Možnost se odstěhovat po rozvodu - jak to udělat?
Dobrý den, chtěla jsem poprosit o radu. Rozvádíme se, máme syna v červnu měl teď 5let ,ale bydlíme v malé části vesnice, kde není obchod.... Lepší napsat, že tu jsou dvě zastávky MHD, hospoda co funguje 3x v týdnu, poštovní schránka, kostel, houpačky. Jezdí jsem MHD, ale velmi omezeně 5x za den. Jsme bez auta, manžel se odstěhoval a auto si vzal, že je jeho z peněz z dědictví. Chtěla bych se odstěhovat někam, kde je normální civilizace. Kde když potřebuji s malým k doktorovi, tak nebudu muset složitě cestovat. Auto nechci neuměla bych se o něj starat a další věc jsou peníze. Budu vděčná za jakoukoliv radu. Děkuji
Tak si najdi bydleni a odstehuj se? Nerozumim, na co se ptas.
Odstehovala bych se. Chlap auto ma, tak si pro kluka muze nekam dojet
Díky za reakce, na sociálce mi řekli, že otec musí souhlasit se stěhováním. A otec malému domlouvá, aby se nechtěl stěhovat.
Taky bych chtěla k rodině 100km, což se mu nelíbí.
A hlavně ještě nejsme rozvedení...
No tak to ti nikdo neporadí. Jestli si už byla na sociálce, tak to je vše co můžeš udělat. Najdi si právníka a je to. Ať to on nějak vymyslí. 100km je fakt blbé. Určitě ti nemůže bránit se odstěhovat do nějaké normální vzdálenosti. Tak se odstěhuj někam poblíž, do nějakého nejbližšího většího města. Ale každopádně bych šla za právníkem a řešila to s ním a manželovi prostě nabídni třeba levnější alimenty, když bude souhlasit s tím, abys bydlela 100km daleko. Objednej si stěhováky a odstěhuj se. Rozvod není v podstatě důležitý, nejdřív se řeší péče o dítě a ta je pro vás zásadní. Pak bude všechno rozhodnuté.
Chtěla jsem poděkovat, za rady... Napsala jsem to zmateně tak za mě omluva. 😐Mám z toho hlavu v pejru.
A pěkně se mi to kupí, manžel malýmu navykládal, že když se odstěhujeme, že se s ním neuvidí a že nebude moct do jeho školky..... Takže malej má noční můry a nechce o stěhování ani slyšet. 😖😪
@meritem 100 km je dost - pokud bude otec dělat problémy a soudit se o dítě, může se stát, že nějaký soudce pitomec tu vzdálenost otočí proti Tobě. Doporučuji proto najít bydlení v nějaké rozumné dojezdové vzdálenosti.
Co se týká toho strašení stěhováním - tam nezbývá nic jiného, než malému vysvětlit, že to táta popletl. Že se budete stěhovat jen kousíček, tudíž bude vídat všechno a všechny tak jako nyní, plus vymyslet další věci, na které by se malý díky tomu stěhování naopak mohl těšit.
@meritem koukám, že manžel je pěkný parchant. Snaží se obrátit syna proti tobě. Malému vysvětli, jak říká @ivular, že to bude jen kousek a nic se nemění. A že třeba uvidí víc babičku atp. A s manželem si důrazně promluv. Řekni mu, že na to, že tohle udělal zapomeneš ale už nikdy se nebude snažit otočit syna proti tobě. Že si musí uvědomit, že teď se rozhoduje, jak to celé proběhne. Buď to bude v klidu, na všem se budete snažit maximálně domluvit a mít relativně dobrý vztah. A nebo budete štvát navzájem dítě proti sobě, nebudete si ho půjčovat, budete ze sebe tahat prachy a hádat se u soudů. V podstatě o co jde, hádejte se, když vás to baví. Ale to dítě nikdy nesmí stát mezi vámi. Tohle mu udělá neskutečnou paseku v psychice. Vzpomeňte si, kdysi jste si milovali, vzali jste se a chtěli jste dítě. Kvůli tomu ,že vy dva se hádáte tak nezničte život svému dítěti. A musíš tohle manželovi říct, aby to pochopil. Ono se to zdá, jakože mu řekl hloupou poznámku. Pro to dítě je to šílené. Má noční můry, to je vlastně největší projev toho, že je jeho psychika fakt v háji. Za chvíli se začne počůrávat, koktat nebo chodit ze spaní. Manžel musí pochopit, že mu opravdu ubližuje. Jemu, nikoli tobě - což nejspíš chtěl. A ty se prostě nemůžeš odstěhovat tak daleko, je to blbé, ale vzala sis ho, odstěhovala se s ním a s tím si souhlasila. Vem si, kdyby to bylo obráceně. Chtěla by si aby ti manžel malého odvezl 100km daleko. Budeš muset udělat kompromis. A manžel taky. Hlavně myslete na malého.

@meritem Pardon ale moc nerozumim s čím chceš vlastně poradit.....