icon

Pocit viny kvůli rozhodnutí o rozvodu. Co dál?

17. bře 2025

Ahojky, asi se potrebuju vypsat. Dnes jsem probrecela cely den.. mame s ex stridavku rok a pul. Tyden/ tyden. Syn ma lepsi tydny a horsi. Tedka ten tyden nebyl dobry. Byl chudak nemocny a protivny. Vcera uz to vygradovalo.. do toho pritel uz ho taky nezvladal a jeste prileval do ohne.
Dneska jsem vlastne prisla na to, ze jsem mohla pockat. Az syn sam rekne at od taty odejdem. Ex chlastal a byl agresivni ( jen na mne) cekala jsem na den kdy mne zabije. Silene psychicky problemy, ale…. Ted si rikam, ze jsem myslela jen na sve blaho a odesla jsem.. ted to syn treba nezvlada a je z tobo smutny a proto to chovani. Rekl mi, ze je smutny ze uz se s tatinkem neradujeme jako ja a on… tyden bez nej je peklo, dneska uz jsem premyslela, ze bych radej umrela😒ta silena bolest, ze tyden spolu nebudeme, a jeste vcera posledni den s nim a byl takto spatny… jsem uplne v haji. Myslela jaem jen na to, at jsem stastna a v klidu ja, a trpi za to me dite… je mi ze sebe zle😒proste jsem to mela s ex pretrpet😒mama s tatou spolu byli taky az do nasich dospelych let a mamka to vydrzela kvuli nam😏ted je stastna…

zuzkasim
17. bře 2025

Úplně jsem nepochopila, jestli ten týden bez syna dáváš blbě ty? Nebo synovi vadí střídání?

autor
17. bře 2025

@zuzkasim me extremne, ale prijde mi, ze i jemu s tatinkem neni uplne nejlip posledni dobou..

klokanka31
17. bře 2025

Je dobře že jsi odešla od ex, protože tvůj syn by měl špatný příklad do života. Jedině že bys manžela donutila jít se léčit, ale to už je stejně jedno. Každopádně střídavka je svinstvo, už mnozí psychologové tvrdí že to není dobrý pro psychický stav dětí...

gruyerre
17. bře 2025

To je mi líto, ale určitě si nic nevyčítej, nemohla jsi jinak. Snad si nemyslíš, že by bývalo lepší se nechat tím magorem zabít a nechat chlapečka vyrůstat bez tebe? Nebo zůstat u něj, nechat se mlátit a nechat kluka vyrůstat v přesvědčení, že takhle se má chlap chovat? To fakt ne. Jen nechápu, jak mohl soud dopustit střídavku, když tam bylo násilí...to je neuvěřitelná ohavnost

klokanka31
17. bře 2025

@gruyerre Dneska chlap může chlastat, fetovat, ubližovat manželce, ale střídavku dostane, protože je přece OTEC a má právo 🤷‍♀️

zuzkasim
17. bře 2025

Není to tak dávno, kdy tu proběhla diskuze o tom, jak matky dávají střídavou péči a opravdu hodně mi pomohlo, když jsem četla tolik komentářů, že to dávají blbě. Nijak to nemenší můj stesk po dětech, ale aspoň si nepřipadám divná... Takže ano, je to divné, nezvykla jsem si ani za víc jak 1,5 roku. Mám děti velké, chybí mi hodně. Ale mají právo na svého otce a on na ně. Nemůžu s tím nic udělat. Mohla jsem s ním zůstat, ale k ničemu by to nevedlo, akorát by i nadále žily ve špatném příkladu vztahu. Takhle je to lepší pro nás dva a svým způsobem i pro ně. Vždy je to něco za něco. Utekla jsem z nefunkčního vztahu, ale přišla jsem napůl o své děti. V životě nejde mít nikdy vše. Jestli tatínek funguje aspoň jako táta, tak to synovi přej, jeho role je v životě dítěte nezastupitelná. Když chybí, není to dobré (pokud neexistuje nebo vůbec nefunguje, nedá se nic dělat, samozřejmě).

1pomnenka
18. bře 2025

Neznám nikoho, kdo by měl střídavku a pil.

merope
18. bře 2025

Synovi s tatínkem není dobře (protože otec je násilník), když s ním má být týden, takže by bylo lepší, kdyby s ním byl non-stop a ještě se díval, jak tě mlátí?

eliss232
18. bře 2025

Ale tohle si myslíš jenom ty, nebo ti to řekl i syn?

ai30
18. bře 2025

@gruyerre Je to ohavny system, ale stridavku by nepovolili, kdyby tam bylo nasili proti diteti. Z logiky soudu, kdyz otec 'pouze' mlati matku, tak to jeste neznamena, ze neni bajecny tata. Strasny proste.

lv
18. bře 2025

Samozřejmě jsi partnerství v takovém vztahu vydržet neměla, to je hloupost. Jen mě zarazila věta, že přítel syna nedával a přiléval do ohně - jako na nervy mu lézt může, ale je dospělý a pokud má partnerku s dítětem, musí to akceptovat.

fioreta
20. bře 2025

Určitě je dobře, že jsi myslela taky na sebe. Ženy by se neměly obětovat kvůli dítěti, taky mají přece svůj život. To, že se někdo jiný obětuje, tj jeho věc a jeho rozhodnutí. Vůbec to neznamená, že to tak má udělat někdo další, takže podle své mamky se neřiď. Taky bys neměla mít tak černé myšlenky, to už mi přijde vážné. Možná bych se s někým poradila a probrala svou situaci, s nějakým odborníkem, který ti pomůže překonat toto období.

felis
20. bře 2025

A na co jsi jako chtela počkat? Až Te zabije?
Ja žila v rytmu stridavky 10 let! Týden, kdy jsem nemela dceru, tak jsem se věnovala koníčkum, taky flámovala 😃, jezdila s ex na vylety, doháněla studium nebo práci 🤷🏼‍♀️ proste zaměstnala jsem mozek, aby mi ze stesku nehráblo.
Moje dcera si vůbec nepamatuje, když jsme byli spolu a toužila po tom, ale zpětně teda hodnotí, ze to tak bylo dobře. Teď je ji 17 a je rada, ze uz 5 let k němu nemusí a vidí ho jednou za dva měsíce, když ona sama chce. Taky je to magor, psychopat, ale jak se vidi malo, tak se k ní chová hezky a asi je i rád, že o ní nepřišel uplne.
Děti přirozeně touží mít rodice spolu. Je to úplně normální. Prostě mu rikej, ze se nechoval hezky a že je fajn, ze Vas muze mit oba, i když zvlášť.
Jako zůstávat ve vztahu s takovým člověkem kvuli dětem, je teda úplná kravina! A propleskni se. Asi jsi rychle zapomnela, proc jsi odešla. Vis, kdo totiž nejvíc trpí? Ty děti! A ze syna by třeba vyrostl podobný dement. Promiň, že jsem tak upřímná a nemazu Ti med kolem pusy, ale je třeba, abys to četla bez obalu.

krisstina93
20. bře 2025

Kolik je synovi let? Mému nejstaršímu je 10 let, byl strašně rád, když jsme šli s ex od sebe, viděl ze sem uzlíček nervu a ted je mnohem spokojenější, kdyz sme sami, ale nikdy by sam neprisel a nerekl, rozved se. Tys udelala dobre, ani kvuli dítěti se nemusis nechat týrat. Ja vim z pohledu dítěte, jake je to vyrůstat s alkoholikem a pro mě byl rozvod rodičů vysvobození. Spis zazlívám mame, ze na to čekala tak dlouho. Během toho týdne bych se soustředila na sebe, našla si koníček, druhy týden bych se plně věnovala dítěti. Chodíš někam na terapii? Po takovém zážitku by to asi chtělo, tam ti pomůžou zvládat i ty emoce z odloučení a celkově se musíš uzdravit, podle tvého vyjadřování to nevypadá, že jsi v pořádku. Ty nejsi původ problému, ale jsi už z ex tak zničená, že si na sebe nabíráš zbytečný stres a vinu a neseš si to sebou.