icon

Styk s 5měsíčním dítětem po rozchodu

katkakaci
28. srp 2017

Zdravím, prosím o Vaše názory. S přítelem jsme spolu byli téměř osm let. Máme pětiměsíční dceru která NENÍ kojená. Přítel mě začal podvádět dříve než nám skončilo šestinedělí a nyní jsme se rozešli. On o malou má zájem, chce jí vídat jednou za čtrnáct dní na celý víkend. Dcera na něj není zvyklá jelikož se jí poslední čtyři měsíce věnoval v průměru pět minut denně. Rozhodně mu nechci bránit ve styku s dcerou ale nechci mu ji nechávat přes noc. On má časově náročnou práci a v týdnu za ní přijet nemůže, tudíž v úvahu připadají pouze víkendy. Moje představa je že si ji bude brát na dvě hodinky do kočárku na procházku, popřípadě na odpoledne k prarodičům ( ti bydlí dvě vesnice od nás kdežto on asi 60 km). Samosebou takhle třeba do roku a půl, poté i na ten víkend... co si o tom myslíte nebo jak to máte či jste měli vy s tak malým tvorečkem?

Strana
z2
laurinka2016
29. srp 2017

Souhlasím s názorem @verkaver, otec se to nenaučí jinak než stykem s dítětem jen tak přijde na to jak to má všechno dělat a přece jenom všechno se dá nejdříve vyzkoušet u maminky doma, dát instrukce atd. Je to jen na domluvě rodičů na komunikaci. Otec není cizí pokud neublizuje dítěti má zájem podílí se na výchově a hlavně má zájem dávat dítěti hlavně lásku. Ptáte se kolik z nás co má tento názor by to takto udělalo já můžu dát sama za sebe ruku do ohně za to že bych to udělala jasně byla bych z toho hotová ale prostě to právo na dítě mají oba stejně! Naše dcera je narozena dost předčasně a můžu říct že nebýt pomoci tatínka s péčí o malou tak bych už bylo dávno na psychiatrii a naučil se vše, přišel na to jak vše obstarat atd. Nebyl problém spát když je třeba jet nakoupit atd. Nikdy jsem nemusela hlídat že můžu být pryč maximálně 2 hodiny protože by z toho byla nějak traumatizovana. Dcera byla už v půl roce u babičky na noc.

michaela_2
30. srp 2017

@caverina Já jsem doslova napsala názor na to, jak by to bylo nejlepší pro dítě - pokud bude zvyklé trávit s tatínkem který má o něj zájem odmalička, je to určitě lepší, než když si ho vezme na víkend v jeho roce, kdy děti bývají na mamince kolikrát závislé daleko víc a víc si vše uvědomují 🙂.

Pro maminku - a to jsem také napsala, to určitě nejlepší řešení není. Ale tady se primárně řeší zájem dítěte.

U rozvodů nikdy nemůže být nic ideální pro všechny strany, ale časem to fungovat může.

katkakaci
autor
30. srp 2017

@falcony
@pavca1982
@lencak80
@aktakd
@puresin
@caverina
@verkaver
@pajula123

Holky všem děkuji za názory. Určitě mi nejde o to, tatínkovi uškodit. Jde mi jen o štěstí mé dcery. On se o ní opravdu nestaral když mohl a ted chce. Já nechci to nejlepší pro něj ani pro sebe ale pro ni... Stále stojím i o to, abychom se k sobě vrátily, já to chci a on ne tudíž se ted musíme dohodnout, jak to bude s andílkem a já opravdu nevím, jak on to s ní zvládne sám. Nechci na něj házet špínu ale pro některé z vás, které si myslí, že mi jde o to mu uškodit, musím napsat že když jí měl hlídat třeba hodinu kdy jsem se potřebovala vykoupat a tak, ona plakala a on za mnou chodil do koupelny at už si ji vezmu že řve, i na ní křičel za to, že pláče.... Když si jí odveze na víkend, tak si myslím, že ji stejně nechá u jeho rodičů a on půjde za svou novou přítelkyní...

verkaver
30. srp 2017

@katkakaci To je mi moc líto,ale možná právě proto bych mu malou na víkend dala. Pro tebe to bude sice strašné,ale tatínek třeba zjistí,že celý víkend s malou o samotě pro něj prostě není a bude se tím pádem chtít podílet jinak,třeba za pomocí svých rodičů,ve tvé přítomnosti nebo půlden bez noci,pak se jistě budete moci lépe dohodnout. Ale musí k tomu dojít sám,že to bez pomoci jiných nezvládne,asi není dobré mu to zakazovat nebo něco poroučet. A pokud má novou přítelkyni,tak pochybuji,že ona bude chtít trávit víkendy s ním a jeho dítětem...

michaela_2
30. srp 2017

@katkakaci jak jsem napsala výš - pro tebe jako pro maminku, by nejlepší bylo se na toho prevíta zvysoka vybodnout, nechápu, jak se někteří chlapi dovedou chovat :-/

Pro malou by nejlepší bylo, aby si s tatínkem vztah vytvořili - třeba by s ní úplně jinak fungoval sám, než když jste byli s tebou - podle toho co píšeš, váš vztah solidně sabotoval, takže ho v chování vůči malé nejspíš silně ovlivňoval jeho postoj k tobě, když to napíšu takhle blbě.

Tohle je vážně na vás, já bych to jednou zkusila, abych mohla v budoucnu dcerce s čistým svědomím říct, že jsem tatínkovi opravdu chtěla vyjít vstříc.
V 5 měsících je to horší opravdu spíš pro maminku než pro miminko. To kdyby ti za rok visela okolo krku a biologický táta by jí z tebe rval, to by bylo daleko horší.

Takhle to třeba fakt fungovat bude a nebo ne - ale to těžko říct, když neznáme ani jednoho z Vás.

Přeju pevné nervy :-*

pajula123
30. srp 2017

@katkakaci ja to chapu. A na vikend bych mu ji v tomto veku nedala. Na to,ze to s ni nezvladne.prece v pohode prijde uz za pul dne,tak proc malickou trapit cely vikend.

katkakaci
autor
30. srp 2017

Holky tak jsem se rozhodla že na ty víkendy přistoupím, stejně mi asi nic jiného nezbývá, snad to je pro Terezku to nejlepší co můžu udělat... Jen než proběhne soud ( tam půjdeme už se sepsanou dohodou v podstatě jen na ověření)... tak mu ji nedám, může ji vídat kdy bude mít čas ale jen v mé přítomnosti.. začíná kolem sebe dost kopat a já se bojím, že mu ji dám a on mi ji do soudu nevrátí...

lencak80
30. srp 2017

@katkakaci promiň, ale musím napsat, že je to idiot! jak kope? chápu, že chceš uchovat vše v pohodě....uvidíš sama, jak to nakonec dopadne... ale kopla bych ho s chutí do zadku!!!! místo aby zachoval rodinu a funguící vztah, tak si najde buchtu a bude kopat k vůli dítěti, aby dokázal Všem že je skvělý otec! a až buchta otěhotní, tak jsem zvědavá, jak velký bude mít o dcerku zájem i ta jeho nová paní!!!! jsem se jaksi rozpálila, ale to ty hormony!!!

katkakaci
autor
30. srp 2017

@lencak80 dítě už snad nebude... paní je 41 a má tři děti... jemu je 23 a mě 21...

penelope87
31. srp 2017

@katkakaci no můj bývalý přítel (35) před dvěma lety se dal dohromady s o 10 let starší a neplánovaně otěhotněla. Má už velké syny z předchozích vztahů a teď mají spolu dvouletou holčičku.

misa2806
6. pro 2017

Ahoj maminky
Taky tu mam zkusenost. Uz mame tedy po jednom soudu, ale zatim nic nevyreseno.
Mame s byvalym pritelem syna skoro 5 let a syna 8 mesicu.. odesel od nas kdyz malemu bylo 2 dny pred 2 mesicem. Neni na nej zvykly. Nezna ho!
Ted si ho bere jednou za 14 dni v nedeli od 12:00-18:00 toho mladsiho.
Starsiho ma v lichem tydnu pondeli 14-19:00, streda 14-19:00 a v patek od 14:00 do nedele do 18:00 tak v nedeli jsou kluci spolu sest hodin.
V sudem tydnu utery od 14-19:00 a ve ctvrtek od 14:00 a v patek ho preda skolky.. hrozny hrozny
Soudkyne rekla, ze je to jak stridava pece ze to nelze a OSPOD navrhla.. ze v lichem tydnu jedno odpoledne na tri hodiny oba dva bratry spolu, starsiho vikend a v tu nedeli toho mladsiho na tech sest hodin a v sudem tydnu dve odpoledne od 15-18:00 zase spolu kluky.
Hruza! Rozlitany, ale je to tim ze otec o ne stoji.
Starsi vi, kdo je otec, vychovaval ho.. (ale taky se mu nevenoval) hraje ted jaky je vzorny otec a malicky ten ho nezna. Zacal rikat memu novemu pritelovi tato.. neni to lehke.
Chudaci deti😢
Za jinou uz jezdil podle meho od zacatku tehotenstvi s druhym synem ☹ jen jsem si to nepripoustela..

Strana
z2