Styk s 5měsíčním dítětem po rozchodu
Zdravím, prosím o Vaše názory. S přítelem jsme spolu byli téměř osm let. Máme pětiměsíční dceru která NENÍ kojená. Přítel mě začal podvádět dříve než nám skončilo šestinedělí a nyní jsme se rozešli. On o malou má zájem, chce jí vídat jednou za čtrnáct dní na celý víkend. Dcera na něj není zvyklá jelikož se jí poslední čtyři měsíce věnoval v průměru pět minut denně. Rozhodně mu nechci bránit ve styku s dcerou ale nechci mu ji nechávat přes noc. On má časově náročnou práci a v týdnu za ní přijet nemůže, tudíž v úvahu připadají pouze víkendy. Moje představa je že si ji bude brát na dvě hodinky do kočárku na procházku, popřípadě na odpoledne k prarodičům ( ti bydlí dvě vesnice od nás kdežto on asi 60 km). Samosebou takhle třeba do roku a půl, poté i na ten víkend... co si o tom myslíte nebo jak to máte či jste měli vy s tak malým tvorečkem?
@caverina Já jsem doslova napsala názor na to, jak by to bylo nejlepší pro dítě - pokud bude zvyklé trávit s tatínkem který má o něj zájem odmalička, je to určitě lepší, než když si ho vezme na víkend v jeho roce, kdy děti bývají na mamince kolikrát závislé daleko víc a víc si vše uvědomují 🙂.
Pro maminku - a to jsem také napsala, to určitě nejlepší řešení není. Ale tady se primárně řeší zájem dítěte.
U rozvodů nikdy nemůže být nic ideální pro všechny strany, ale časem to fungovat může.
@falcony
@pavca1982
@lencak80
@aktakd
@puresin
@caverina
@verkaver
@pajula123
Holky všem děkuji za názory. Určitě mi nejde o to, tatínkovi uškodit. Jde mi jen o štěstí mé dcery. On se o ní opravdu nestaral když mohl a ted chce. Já nechci to nejlepší pro něj ani pro sebe ale pro ni... Stále stojím i o to, abychom se k sobě vrátily, já to chci a on ne tudíž se ted musíme dohodnout, jak to bude s andílkem a já opravdu nevím, jak on to s ní zvládne sám. Nechci na něj házet špínu ale pro některé z vás, které si myslí, že mi jde o to mu uškodit, musím napsat že když jí měl hlídat třeba hodinu kdy jsem se potřebovala vykoupat a tak, ona plakala a on za mnou chodil do koupelny at už si ji vezmu že řve, i na ní křičel za to, že pláče.... Když si jí odveze na víkend, tak si myslím, že ji stejně nechá u jeho rodičů a on půjde za svou novou přítelkyní...
@katkakaci To je mi moc líto,ale možná právě proto bych mu malou na víkend dala. Pro tebe to bude sice strašné,ale tatínek třeba zjistí,že celý víkend s malou o samotě pro něj prostě není a bude se tím pádem chtít podílet jinak,třeba za pomocí svých rodičů,ve tvé přítomnosti nebo půlden bez noci,pak se jistě budete moci lépe dohodnout. Ale musí k tomu dojít sám,že to bez pomoci jiných nezvládne,asi není dobré mu to zakazovat nebo něco poroučet. A pokud má novou přítelkyni,tak pochybuji,že ona bude chtít trávit víkendy s ním a jeho dítětem...
@katkakaci jak jsem napsala výš - pro tebe jako pro maminku, by nejlepší bylo se na toho prevíta zvysoka vybodnout, nechápu, jak se někteří chlapi dovedou chovat :-/
Pro malou by nejlepší bylo, aby si s tatínkem vztah vytvořili - třeba by s ní úplně jinak fungoval sám, než když jste byli s tebou - podle toho co píšeš, váš vztah solidně sabotoval, takže ho v chování vůči malé nejspíš silně ovlivňoval jeho postoj k tobě, když to napíšu takhle blbě.
Tohle je vážně na vás, já bych to jednou zkusila, abych mohla v budoucnu dcerce s čistým svědomím říct, že jsem tatínkovi opravdu chtěla vyjít vstříc.
V 5 měsících je to horší opravdu spíš pro maminku než pro miminko. To kdyby ti za rok visela okolo krku a biologický táta by jí z tebe rval, to by bylo daleko horší.
Takhle to třeba fakt fungovat bude a nebo ne - ale to těžko říct, když neznáme ani jednoho z Vás.
Přeju pevné nervy :-*
Holky tak jsem se rozhodla že na ty víkendy přistoupím, stejně mi asi nic jiného nezbývá, snad to je pro Terezku to nejlepší co můžu udělat... Jen než proběhne soud ( tam půjdeme už se sepsanou dohodou v podstatě jen na ověření)... tak mu ji nedám, může ji vídat kdy bude mít čas ale jen v mé přítomnosti.. začíná kolem sebe dost kopat a já se bojím, že mu ji dám a on mi ji do soudu nevrátí...
@katkakaci promiň, ale musím napsat, že je to idiot! jak kope? chápu, že chceš uchovat vše v pohodě....uvidíš sama, jak to nakonec dopadne... ale kopla bych ho s chutí do zadku!!!! místo aby zachoval rodinu a funguící vztah, tak si najde buchtu a bude kopat k vůli dítěti, aby dokázal Všem že je skvělý otec! a až buchta otěhotní, tak jsem zvědavá, jak velký bude mít o dcerku zájem i ta jeho nová paní!!!! jsem se jaksi rozpálila, ale to ty hormony!!!
@katkakaci no můj bývalý přítel (35) před dvěma lety se dal dohromady s o 10 let starší a neplánovaně otěhotněla. Má už velké syny z předchozích vztahů a teď mají spolu dvouletou holčičku.
Ahoj maminky
Taky tu mam zkusenost. Uz mame tedy po jednom soudu, ale zatim nic nevyreseno.
Mame s byvalym pritelem syna skoro 5 let a syna 8 mesicu.. odesel od nas kdyz malemu bylo 2 dny pred 2 mesicem. Neni na nej zvykly. Nezna ho!
Ted si ho bere jednou za 14 dni v nedeli od 12:00-18:00 toho mladsiho.
Starsiho ma v lichem tydnu pondeli 14-19:00, streda 14-19:00 a v patek od 14:00 do nedele do 18:00 tak v nedeli jsou kluci spolu sest hodin.
V sudem tydnu utery od 14-19:00 a ve ctvrtek od 14:00 a v patek ho preda skolky.. hrozny hrozny
Soudkyne rekla, ze je to jak stridava pece ze to nelze a OSPOD navrhla.. ze v lichem tydnu jedno odpoledne na tri hodiny oba dva bratry spolu, starsiho vikend a v tu nedeli toho mladsiho na tech sest hodin a v sudem tydnu dve odpoledne od 15-18:00 zase spolu kluky.
Hruza! Rozlitany, ale je to tim ze otec o ne stoji.
Starsi vi, kdo je otec, vychovaval ho.. (ale taky se mu nevenoval) hraje ted jaky je vzorny otec a malicky ten ho nezna. Zacal rikat memu novemu pritelovi tato.. neni to lehke.
Chudaci deti😢
Za jinou uz jezdil podle meho od zacatku tehotenstvi s druhym synem ☹ jen jsem si to nepripoustela..

Souhlasím s názorem @verkaver, otec se to nenaučí jinak než stykem s dítětem jen tak přijde na to jak to má všechno dělat a přece jenom všechno se dá nejdříve vyzkoušet u maminky doma, dát instrukce atd. Je to jen na domluvě rodičů na komunikaci. Otec není cizí pokud neublizuje dítěti má zájem podílí se na výchově a hlavně má zájem dávat dítěti hlavně lásku. Ptáte se kolik z nás co má tento názor by to takto udělalo já můžu dát sama za sebe ruku do ohně za to že bych to udělala jasně byla bych z toho hotová ale prostě to právo na dítě mají oba stejně! Naše dcera je narozena dost předčasně a můžu říct že nebýt pomoci tatínka s péčí o malou tak bych už bylo dávno na psychiatrii a naučil se vše, přišel na to jak vše obstarat atd. Nebyl problém spát když je třeba jet nakoupit atd. Nikdy jsem nemusela hlídat že můžu být pryč maximálně 2 hodiny protože by z toho byla nějak traumatizovana. Dcera byla už v půl roce u babičky na noc.