Vezmou mi prcky?

boney
6. zář 2022

Dobrý den všem tady, jsem Tatínek dvou krásných prcků (4r a 2r). S přítelkyní jsme spolu byli 10 let ale už to prostě nefunguje. Já jsem udělal spoustu chyb ale ani ona není bez viny. Nicméně mě vyhnala ze společného bydlení a šel jsem bydlet k otci. Otec Hulí marihuanu a zapaluje si jednu od druhé. Já to nekouřím ale mám strach že kvůli jeho “kytkám” přijdu o právo na svoje štěstíčka. Na to abych šel bydlet do podnájmu nemám dost peněz jelikož většinu své výplaty dávám ex na děti. Volám jim několikrát denně zajímám se o ně a mám je každý víkend. Je pravda že mi musí má matka pomáhat (aspoň jim uvařit) ale vzorně se o ně starám. Dámi a možná i pánové prosím podívejte se na to z 3 strany a řekněte mi jaké mám vyhlídky. Brzo se bude konat předběžné slyšení a já mám z něj nervy na pochodu.

zelenaesmolda
6. zář 2022

Dospely chlap a neni schopny zaplatit najem?Zacala bych v prvni rade timhle.

j.a.n.i
6. zář 2022

@boney Jednoduché, nedávej většinu své výplaty ex a najdi si vlastní bydlení. Doporučené výživné při tomto věku dětí je 11-15% na dítě, tak ji dávej 30% výplaty a za zbytek snad jsi schopen bydlet, ne.

zelenaesmolda
6. zář 2022

@j.a.n.i
hlavne by mel soud urcit vysi alimentu

andelka
6. zář 2022

Většina výplaty je kolik? Platíš jen na děti nebo i něco dalšího? V tomto věku jsou alimenty odhadem obvykle tak max 5 tis na jedno. To máš minimální mzdu?
Musíš být aktivní. Předběžné slyšení je co? Jednání o svěření do péče? Jakou chcete? Matky výhradní? Kolik alimenty,jak styk s dětmi? Musíš vědět co chceš,co můžeš, co dokážeš dětem dát, jak se můžete s ex domluvit.
U huliciho otce bych nebydlela,ani tam nevodila děti.
Rozváděla jsem se ve stejném věku dětí. Ještě na RD.

andelka
6. zář 2022

Popravdě ani nerozumím nadpisu. Kdo ti je má jako vzít a proč? Jsi jejich otec. Vždy budeš mít práva i povinnosti. Trochu se rozkoukej, považuj, reálně se k tomu postav a snad nebude tak zle.
Můj ex se taky odstěhoval. Péči máme dodnes společnou. Alimenty platí i věci navíc podle toho co jsme si domluvili. Bydlí nedaleko,takže to je v pohodě. Jo a taky moc nevaří. Jídlo objednává nebo chodí do restaurací. Nebo pravidelně k prarodičům. Ale pár základních jídel pro prcky snad neni potíž se naučit. Nic složitého není potřeba vařit. Jsou to tvoje děti a ty jsi věřím dospělý svéprávny chlap.

sirinfirst
6. zář 2022

Nastav reálné alimenty, odstěhuj se od táty, nauč se vařit aspoň základy. Ne jen kvůli dětem, i kvůli sobě se začni chovat jako dospělý chlap 😉

skarma007
18. zář 2022

@boney pokud si najdeš svoje bydlení a budes mit problem to ufinancovat, můžeš si zazadat o příspěvek na bydlení atd.. Určitě bych zacala řešit vlastní bydlení. Hodně štěstí 🍀

marky232
18. zář 2022

@boney úplně Vás chápu, s platem 24000 čistého si taky nemůžu vyskakovat a to mi 6000 spolkne dluh na dům. To je taky nejpadnejsi důvod, proč jsem ještě neodeslal.