Od kolika let jste dovolili dětem sledovat Harryho Pottera?
Od kolika let jste dětem dovolili koukat ?
Ted to sleduji deti temer 6 a 8.5
@anonym_autor malému jsou 4 a kouká na první dva díly
@anonym_autor moje dcera je absolutní fanoušek,je jí devět a viděla už všechny díly. Nechtěla jsem jí to zakazovat,i když mě to teda vůbec nebaví.
Starší syn kouká tak od 5, ale nejprve jsme pouštěli jen první dva díly. Teď má 7, kouká na všechny a sveze se s tím i mladší syn, který ale nekouká na všechno, nerada bych, aby se bál.
ty jo nevím staršímu bylo 9 leta mladší 6, první díl viděli dřív, pak dlouho nic u dvojky se báli, asi po roce zkoukli komplet série.
Až přečetli první knihu, mohli se dívat na první díl. Za mě to není úplně pohádka pro malé děti, ale jsem v tomhle asi dost jinde jak většina. Děti už jsou velké, ani s odstupem času nemám dojem, že by jim cokoliv uteklo, i když si počkali. Spíš mám pocit, že si pak z filmů i knih vezmou víc, přesně jak to autor plánoval. On je totiž rozdíl, jak některé věci chápou malé děti a jak potom pravý důvod situace dojde těm starším. A hezkých filmů a pohádek je dost i pro ty mladší.
Malé bude v květnu 6 let a teď jsme poprvé spolu koukaly na první dva díly🙂 další díly jí pouštět ještě nechci.
pětiletý i osmilety se u prvního dílu báli...
Vždycky, když dočteme knihu, může se podívat na film. Čteme sedmičku, je mu devět let. Mladšího od toho samozřejmě neudržim, ale toho to to tolik nebere.
U nas se starsi dival na prvni dil nekdy v 7 letech (prectene jsme v tu chvili meli uz dva dily), ale z toho konce mel jeste nocni mury. Ale on je hodne citlivy vizualne, cist muze i strasidelnejsi veci, ale hrane mu to nedela dobre.
Dcera videla prvni 2 dily tesne po sedmem roce, byla na primestaku a mela tam 1 den zamereny na Harry Pottera, tak tesne pred tim zkoukla 2 dily, aby byla v obraze.
Asi od 3
Chtela jsem pockat, az precte knizku (a ze to nebude trvat, kdyz cte od 4 let), ale nakonec me prosil ze chce 🙂 takze videl 1 v cerstvych 6 letech, mladsi s nim kousek ve 4letech (ten usnul). Ale dalsi dily zatim neplanujeme
Naše děti (11 a 8,5) už loni zvladli všechny díly...teda u některých jsem si nebyla jistá a mladšímu občas zakrývala oči,ale on byl úplně v pohodě. Třetí díl viděl syn v necelých 6 a pak opakovaně, nejoblíbenější díl. Jenže moje děti jsou zřejmě jaksi "jiný" a úplně jinde, než jsem byla já v jejich věku. Oni dali celýho Hobita, Pána prstenů i Avatara...taky skoro celý Avengers. . když je to fantasy, tedy "pohádka" (smyšlený svět), berou to OK. Na "realistické" drsnější filmy je ještě dlouho koukat nenechám.
Od narozeni. Tyhle filmy u nás běží každou chvíli bez omezeni věku. Skolkove deti už si na to běžně hrály.
Teď je jim 9 a 11 a viděli první tři díly. První dva v rámci příměstského tábora, když jim bylo 8 a 10. Třetí poprvé letos na Silvestra. A dál zatím počkáme.
Všechny tři děti viděly všechny díly v tu dobu, kdy je chtěly vidět. Poprvé vždy s námi a s komentáři co, proč a jak.
Holkám je 9 a 6 a viděly první tři díly. Každý rok máme jeden, ale ta mladší se teď u trojky fakt bála mozkomorů. Sledujeme vždycky společně, aby se ta mladší tolik nebála. Poslední díly si necháme až na druhý stupeň.
@anonym_autor syn ma 6 roku a teď za poslední půlrok viděl první tři díly . Ale u vězně z Azkabanu se teda bál některých scén, tak zavíral oči. S dalším dílem čekám az bude starší.
@anonym_autor moje dcera je absolutní fanoušek,je jí devět a viděla už všechny díly. Nechtěla jsem jí to zakazovat,i když mě to teda vůbec nebaví.
@xnikax1 mě to taky vůbec nebere 🤭
Tohle je dost tezka otazka. Nejstarsi je 11 a posledni 3 dily (resp 6 a 2x 7) ji pustim teprve az najdeme ted cas na klidny vecer - driv mi to prislo moc. Je to sice "pohadka" ale nasilnych scen je tam hodne, podle me to k malym detem nepatri
Prvni dva dily videla nekdy prvni, druha trida.
ALE nejmladsi je cerstvych 6 - a kouka na tech prvnich 5 dilu tak nejak se segrama 😅 treti dite, no..
Ve školce, asi 4-5 let.
Tedy já to četla až před dvěma lety a zdá se mi to vhodné až tak od 11, jako je Harrymu v prvním díle a to preferuji knihu. Jen si ty hŕzy představovat je lepší než doslovné obrazy rovnou vidět. A také některé situace a souvislosti a odkazy lze pochopit až s věkem, není kam spéchat.
Od kamarádky děti už to viděli v 5 a 3 letech. Za mě prostě ne, není to pohádka pro děti. Já s HP vyrůstala, první díl jsem viděla v 11 letech a mému bráchovi bylo skoro 10. Knihy čtu až teď ve 34 letech a mám přečtené zatím první 3. Se synem nejdřív přečtu knížky a pak ho nechám se dívat. Až mu bude tak 9-10 let. Teď má 7. Času dost, pro mé děti určitě.
Začali jsme asi v 5 letech. My od začátku vysvětlujeme, že filmy, seriály, pohádky nejsou skutečné, všechno je to jen vymyšlené, stejně jako když si čteme knihy.
Od 6 asi , všechny díly . Jsme milovníci Harryho .
Protoze jsem velky fanousek Harryho Pottera, ta zvedavost, co to vlastne je, uz v nich docela bublala. Koukali jsme na to nedavno. Mladsi ma skoro 4, starsi 6. Dali jsme tri dily. Dal uz to s nima nemelo cenu, uz od toho tretiho dilu kluci docela odbihali, staveli lego.. Ale oni na to koukaji uplne jinyma ocima, vidi kouzla a pohadkovy bytosti.. ale rozhodne ne zabijeni. Kdyz se jich zeptam, o cem to bylo, o zlu nepadne slovo, ale nadsene vypravi o pavoucich, vlkodlakovi a jak sovy nosi dopisy.. a to je to krasny vlastne, za par let v tom najdou zase neco vic 😊
Asi tak 3 nebo 4 roky, ale jen první 3 dily.
Děti 8 a 11 Harryho milují. Aktuálně tu vládne Wendesday.

Na první díl jsme koukali v 5 letech. Možná za rok dáme dvojku, a pak chvilku pauzu.