Dáte prvňáka nebo druháka do školy s rouškou?
Ahoj maminky, už jsme se radovali, že bude pro 1. a 2. třídu obnovena výuka, a nyní jsme zjistili, že s rouškou celou dobu na puse ve škole. Nedovedu si představit, že můj chlapeček má na ústech 7 hodin v kuse tu roušku, vždyť i já se po 30 minutách dusím. Nevíte prosím, zda bude nástup do školy povinný, zda by nestačil štít? Dáte svoje děti do školy na celou dobu s rouškou? Je mi z toho hrozně smutno.
@veverka33 - toto třeba je odstaveček věnován odůvodnění nošení masek ve školách, mně to přijde trapné nedostatečný důvod k tomu ty děti nutit, určitě ne na I.stupni.
"S nástupem dětí do škol a většího počtu dětí do předškolních zařízení dochází
každoročně na podzim a v zimě ke zvýšené incidenci respiračních nákaz s podobnou symptomatologií jako v případě nového koronaviru SARS-CoV-2. Z hlediska ochrany nastavených systému a prevence koinfekcí i superinfekcí je žádoucí snížit jejich vliv na zvýšenou morbiditu populace co nejvíce. Vzhledem k podobnému způsobu šíření sezónních virových nákaz se zde rovněž uplatní ochranný efekt roušek, resp. jiných forem ochrany nosu a úst jako přidaná hodnota k protekci vůči koronavirům."
@veverka33 - protekce vůči koronavirům - to jsou myšleny běžné rýmy, o SARS se totiž píše výše, takže kvůli toho, aby děcka neměly rýmu, budou mít roušky... 🙈🙉🙊
V Jihlavské nemocnici zemřela zdravotní sestra,39 let,měla 7 mi leté dítě...co k tomu dodat...upřímnou soustrast a přání,aby podobných polosirotku či sirotků nebylo kvůli Blatouchovi víc...
OK, vzdávám se, teď už do konce života s hadrem na hubě a nikdy jinak. 🤦
Holky,jak vase deti zvladly prvni den s rouskama cely den?
@marcicek84 Moje dite prislo zcela spokojene, ze radeji bude s rouskou ve skole, nez doma u pc. A ještě skemralo, jesli by mohlo do druziny.
@marcicek84 A takhle vznikají nepravdy a hoaxy. Vyhodnotit větu "Vzhledem k podobnému způsobu šíření sezónních virových nákaz se zde rovněž uplatní ochranný efekt roušek, resp. jiných forem ochrany nosu a úst jako přidaná hodnota k protekci vůči koronavirům" jako že děti mají mít roušky, aby neměly rýmu, je fakt mimo! Ta věta přeci říká, že roušky zabrání jak koronaviru, tak i ostatním běžným respiračním infekcím, takže by děti měly být celkově méně nemocné. Bože, já ti rozumím, sama z roušek nejsem nadšená, ale tahle argumentace celou tu snahu jen pohřbívá a dělá z tebe idiota.
Jinak mé děti to zvládly překvapivě dobře, ač zejména syn normálně při delším nošení roušky není nadšený. Roušky si měnili hezky pravidelně každou přestávku, jak jsem jim řekla (tedy kromě velké přestávky, kdy byli venku a na výměnu pak nebyl čas). Zítra se těší do školy, dnes byli spokojení.
@marcicek84 dcera prisla s tim, ze ze sameho vetrani se pani ucitelce podarilo rozbit okno, takze uz pak nevetrala 😀 😀 jinak to zvladla docela dobre a to mela dneska do pul treti.
@hafika myslim,ze to prehanis,tam to tak je bohuzel psane a ja to takto chapu,vzhledem k tomu celkovemu obsahu, hlavne se tam pise o tech sezonnich virovych nakazach a nejlip to docist do konce a cele...tykalo se to jich a ne koronaviru samotneho,protoze ani nemohlo,kdyz nemaji termer zadny ochranny efekt a musely by byt 12-16 ti vrstve...treba si to asi precist cele,nez zacnes nekoho urazet,protoze,to jak to ted predvadis ty celkem rysy idiocie tam jsou...
@marcicek84 Úplně v pohodě, líbilo se jí tam a rouška jí byla někde 😀 A nebyla tam celý den 🙂

@veverka33 to je zdůvodnění na A4 těžko tak dlouhý text z pdf. budu přepisovat, takže jsem psala jen o úryvcích, zkus se doklikat přes ministerstvo zdravotnictví...