Děti a škola. Dáte je na poslední měsíc?
Ahoj,
chtěla bych vědět Váš názor, zda pustíte děti do školy, někde je psáno 11.5 někde zase 25.5?
@alcar O co ti vlastně jde? Vyřešit si nějakou svoji bolistku týkající se tvého vztahu k učitelům? To by sis měla vyřešit s konkrétním člověkem nebo sama v sobě. A ne tady zesmesnovat vseobecne všechny učitele. Já kolikrát narážím na protivnou zdravotní sestru a přesto nikde toto povolání nehanim. Vše je jen o cloveku. A to jak píšeš, že doma už 2 měsíce odpočíváme a nic neděláme za plný plat,, tak to prostě není pravda. Máme úplně stejně HO jako jiní zaměstnanci. A věř, že máme víc práce bez za normálního stavu. Ano, nepopiram, že si z toho někdo dokázal udělat "dovolenou", ale opět se to týká onoho jednotlivce a ne všech učitelů. A pokud o takovém učiteli víš, tak to máš řešit s ním nebo s jeho nadřízeným.
Tak u nás prý první stupeň vůbec neotevřou. Je to nějak v kompetenci ředitelů, že mohou rozhodnout, že nechají školu zavřenou, když třeba nejsou schopni zajistit hygienické podmínky? Tohle jsem nějak nezaznamenala.
Podmínky pobytu žáků ve škole
Pohyb žáků ve škole:
škola minimalizuje velká shromáždění žáků před školou před vyučováním
žáci dodržují odstup dva metry a platí zakrytí úst a nosu
škola zorganizuje před školou skupiny po 15 žácích, jak následně budou celý den
do budovy mohou pouze žáci, nikoliv doprovázející osoby
žáci i zaměstnanci nosí ve společných prostorách školy roušky
každý žák má na den minimálně dvě roušky a sáček na jejich uložení
škola zorganizuje provoz v šatnách tak, aby se žáci různých skupin nepotkávali. Totéž platí i pro pohyb na chodbách či při návštěvě toalet.
Přestávky se doporučuje trávit venku, ve třídách se často větrá
Škola zajistí přes zřizovatele dostatečné množství dezinfekce. Několikrát denně se provádí dezinfekce předmětů, které používá více lidí (klávesnice počítačů, židlí v jídelně, klik dveří
Pobyt ve třídě:
každý žák po vstupu do třídy použije dezinfekci, doporučuje se si předtím umýt ruce
Ve třídě je maximálně 15 žáků, maximálně jeden žák v jedné lavici
škola zajistí dostatečnou vzdálenost lavic od sebe, nejméně 1,5 metru, lépe 2 metry.
ve třídě nemusí žáci ani pedagogové nosit roušku, pokud je zajištěn odstup. Pokud se dělá skupinová práce, je potřeba roušku nasadit.
Žáci si po každém vzdělávacím bloku umyjí či vydezinfikují ruce
Vynatky z článku, který jsem dala výše. Doporučuji přečíst článek celý. Nebojte je tam i kritika....
@ilonne cetla. Pokud budou doma na NV, pak je to v pořádku. Pokud se to nejak zaonaci, aby kvuli riziku byli doma a budou brat plat, pak to v poradku neni...s ohledem na ostatni profese. Ale ja to nevyresim. Jen jsem k tomu rekla sve stanovisko a to si myslim, ze je v teto diskuzi v poradku. Ne kazdy je na strane ucitelu.

Dneska jsem ještě objevila toto www.ucime.se na první pohled to vypadá dobře a mohlo by to vyřešit problém s žáky, kteří při výuce online vyrušují ostatní.