Jak vybrat aktovku nebo batoh pro prvňáčka?
Tak už je to tady - za chvilku budu mít doma školačku a já si pořád nejsem jistá, jakou aktovku ji pořídit. Kamarádka synovi koupila rovnou batoh místo aktovky, tak jsem se chtěla zeptat, jaký je mezi nimi vlastně rozdíl? Na první pohled samozřejmě vidím, že má aktovka 1 kapsu, ale jinak je to stejné ne? 🙈
Už jsem byla v jednom papírnictví, kde mi spíš doporučovali aktovku (argumentovali tím, aby si v tom neudělala dcera nepořádek🙄).. nerada bych ale na jeden rok kupovala aktovku a druhý zase batoh 😂
Máte zkušenosti s nějakou značkou školních aktovek/batohů? Ideálně něco, co není z číny, aby to přece jenom vydrželo 🙂)
Díky!
@msvobodova Doporučuji batoh Boll schoolmate, pěkně sedí na zádech drobných prvňáčků (má spoustu možností nastavení a utažení). Druhý syn má Topgal Bazi a ten je zase velmi odolný a dobře zpracovaný.
Tým batoh. Klasická aktovka s klopou je fakt tak na jeden rok a na Vánoce v 2.třídě koupit novou. Nemluvě o tom, že ta klopa zdržuje v hledání čehokoliv, když má dítě aktovku zavěšenou u lavice, tak to přepadává. Že je všechno v 1 kapse, za mě to není výhoda, spíš naopak, to, že svačina a pouzdro je v jiné kapse než sešity, si děti zapamatují během 1 dne a pokud budou tu svačinu nosit v samostatné kapse, aspoň se eliminuje zničení učebnic. Že všichni vždy všechno mají způsobem v krabičkách, nebuďte naivní, zejména u kluků.
Mame pro syna do 1. tridy koupenou aktovku topgal s motivem vesmiru, to mi nijak infantilni neprijde, syn si ji vybral sam. 🙂
Mozna naivne si predstavuju, ze mu vydrzi 2 roky a pak ji podedi prostredni syn. 👍
@msvobodova Syn měl doteď aktovku - do 4. třídy a klidně by ji měl dál, značka Bagmaster, na záda mi přijde lepší než batoh. Je hubený. Posílám ji dál, je pořád v dobrém stavu.
@lennus mohu poprosit o značku, model nebo fotku? Výdrž čtyři roky je pecka.
Moje děti měly (a nejmladší stále má) aktovku Emipo. Hlavní oddíl je přepážkou rozdělený na 2 části, svačinu nosí v dalším menším oddílu uzavřeným zipem. Batoh jsem kupovala až do 4. třídy, a to kvůli velikosti, aktovky nebyly nijak poničené, podědily je další děti. Jinak tedy pokud by se dítěti po roce nelíbil obrázek, tak by mělo smůlu, to pro mě není důvod kupovat další věc.
@msvobodova já jen dodám čerstvou zkušenost- byli jsme minulý týden zkoušet na prodejně a jsem za to ráda. Zkoušeli jsme 3 značky, já sama bych si na základě recenzi vybrala tu, která synovi absolutně nesedla a ani bych to asi nepoznala. Paní mi vysvětlila, na co koukat a co kde má být, a 2 značky víceméně seděly (jedna ano po úpravách, druhá jak ulita) a nakonec jsme zvolili značku, o které jsem vůbec neuvažovala. 🙈
Takže ze mě se stává tým "rozhodně vyzkouset", protože i když nemají všechny značky, aspoň se dozvíte, na co koukat, a uvidíte, co třeba vůbec nesedí...
@klarinka3004 Dobrý den, taky mě to překvapilo. Navíc kluk, sem tam s ní někam majznul. 😁
https://www.boticka.cz/skolni-batohy--aktovky-1...
@klarinka3004 Toto je aktuální stav. Vyprala jsem ji a posílám dál. Chtěl ji i dál, ale už to chce asi batoh.
@lennus aha aha, me prave tohle prijde spis jako batoh. Jako aktovku si predstavim vzdy jednokomorovou aktovku na zavirani s prezkou a poklopem. Proto me to zajimalo🙂
@klarinka3004 Manžel to taky považuje spíš za batoh, tak nevím, každopádně posloužil(a) skvěle.

Dcera byla drobná, tak jsme pořídili Hama Step by Step... byla lehká... měla ji do 3.tridy, teď už má Topgal batoh...