icon

Jaké koupit psací pero prvňáčkovi a proč?

madre1
22. lis 2014

Které Vašemu dítěti ze začátku vyhovovalo víc-Tornádo nebo Stabilo?
Ceny mám zjištěné,ale zajímala by mě i životnost(za jak krátkou/dlouhou dobu se dá úspěšně zlikvidovat 😀 ?)

killi
22. lis 2014

jestli to máte vyloženě do školy, tak u nás museli mít Tornádo. 😉 jak dlouho s ním psala nevím, měla jich víc, tak jak dopsalo, tak si vzala nové. 🙂

hansed
22. lis 2014

Mě osobně se lépe píše s tornadem, má slabší hrot 😉

kopretina82
22. lis 2014

My píšeme Pilotem, dá se vygumovat,což mipřijde super, píše pěkně.Plus má v penále náhradní Tornádo, kdyby došla náplň v pilotu. Stabilomi přijde moc křampulácký 😨 😕

breberka
22. lis 2014

My píšeme bombičkovým Schneider Easy ..... ma 3 boke drzeni a pise se snim fajn i me. My ho meli doporuceny nasi ucitelkou

ange_de_la_morte
22. lis 2014

Myslím že skoro všechy školy mají pro prvňáčky ,,nařízené,, čím psát ... já nejraději píšu s Tornadem nebo s bombičkovým se špičkou ( teď si nejsem jistá značkou, ale stálo snad 300Kč), nicméně dítěti bych tohle pero asi nedala , jednak stačí trošku blbě klepnout a špička je musí měnit, a potom když dítě nemá 100% držení, bude furt od inkoustu.

krystalka
22. lis 2014

Mám zrovna prvňáčka, ještě píší tužkou, ale až začnou psát perem, tak ho vezmu k nám do obchodu (pracuji v papírnictví 😉 ) a nechám ho vyzkoušet, co se mu bude nejlépe držet a čím bude nejčitelněji psát...protože vidím, že ne každému padne cokoli do ruky....naštěstí u nás ve škole netrvají na konkrétních značkách ničeho....jinak obecně vím, že asi nejvíc je používané Tornádo a gumovací Pilot, ale pozor, už pár lidí mi říkalo, že v horku ten text mizí a i časem to na starších napsaných listech bledne a mizí, ale osobně s tím ještě zkušenost nemám....předběžně mám vybraný bombičkový roller Schneider a pak roller Herlitz, oba mají dobrý úchop, Tornádo mi připadá takové tenké a třeba mě vůbec nesedí do ruky a píšu s ním hrozně nečitelně....

mandala
22. lis 2014

Vyzkoušeli jsme jich víc a jednoznačně Pilot - gumovací pero, když něco zkazí, krásně se dá vygumovat a není nic poznat. Když jsme psali např. Tornádem, dá se sice vyzmizíkovat a přepisovačem přepsat, ale vypadá to příšerně, je to celé rozpité. K tomu bych se už nevrátila ani za nic.

zzuzinda
22. lis 2014

Adam píše pořád tužkou (zatím píše celá třída tužkou). Hned na žačátku nám říkala paní učitelka, abychom nekupovali žádné pero, že je děti dostanou ve škole, že to bude uspořádané jako malá sláva, aby děti měly radost, že dostaly pero. Tak jsem zvědavá, kdy a s čím přijde 🙂

pavlapl
22. lis 2014

Pero prvního půl roku dcera nepotřebovala a pak musela mít klasické na bombičky.. Teď v druhé třídě je v jiné škole a může si psát čím chce tak má frixion.

helcenka
22. lis 2014

U nás syn ještě píše tužkou, ale po Mikuláši si už mají přinést pero, ti kterým to jde už s ním začnou psát a postupně pak do Vánoc začnou všichni. Mají mít Tornádo, ale synovi se špatně drží, je hodně tenké. Už ho pro něj doma mám, ale koupila jsem mu ještě Pilot, to se mu drží líp a líp s ním i píše, už jsme to doma zkoušeli. Takže se zkusím domluvit s paní učitelkou, zda by mohl mít Pilota. Děti ve třídě už pera nosí do školy a mají různá - nejčastěji Tornádo, Pilota a Frixion.

micka1
24. lis 2014

syn zatím píše tužkou. Od nového roku začnou psát perem. Jelikož je levák tak nám p. učitelka doporučila stabilo. Jinak praváci budou psát klasickým bombičkovým. Máme pera koupit a dětem je donese Mikuláš. 🙂

zevina
26. lis 2014

U nas zadna predepsana znacka nebyla, zalezi na uciteli, nekdo chce treba jeste i u tretaku "skripaka"-bombickove, jiny necha vyber na diteti, takze Jezisek prinesl Stabilo, uplne naprd, i mne se nedrzi zrovna komfortne, syn dal prednost Tornadu a hura, kdyz pancelka povolila Pilota, gumovat a prepisovat potrebujem imrvere, takze zaplatpabu za tenhle vynalez 😀