Krátká trička pro desetileté dívky: Jste pro nebo proti?
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jaký máte názor na nošení krátkých triček u holek v 10 letech. Dcera mě teď přemlouvání abych ji nějaké to triko koupila, ale já jsem proti. Přijde mi to moc vyzývavé , aby v 10 letech chodila s odhaleným pupinkem. Co vy si o tom myslíte vy ?
Ma letos 9 a at si nosi co chce. Nosi kratke tricka u mikci
@hasara33 promiň ale přijde mi hrozný když tohle bude mít na sobě holka co je tlustá, ma velký břicho apod. Ta by měla vědět že to nosit prostě nemuze,a treba máma by ji to měla říct. Nějak taktne.Kolikrát když vidím Ty holky tak je mi jich lito, nemají asi zadnou soudnost a nebo doma nikoho kdo by jim rekl hele tohle neos, v tom budeš vypadat divne
@zelenaesmolda Nikoliv. Ale nevidím důvod, proč by mělo děcko chodit do školy v roztrhaných riflích nebo se kozit ven. Podle mě je v aspoň trochu slušném oblečení úcta k učitelům a škole.
@mollyweasley
Tak kozy ven ji na zadech fakt nepolezou.Hole zada v lete nikomu asi nevadi.
Roztrhane rifle jsou dneska uz uplne normalni a nikoho to nepohorsuje.
Ale taky se mi treba nelibi kdyz maji holky takove vystrihy,ze jim z nich ty prsa fakt lezou.
@zelenaesmolda To že jsou normální neznamená, že v nich pošlu své dítě do školy. Na máloco jsem zásadová, na tohle ano. Tuhle naproti mě šlo desetileté dítě ne s prostřihy na kalhotách, ale s vyloženě vystřihnutými kusy látky. Něco jako na fotce, ale domácí verze. Pominu-li, že bylo mínus 5, tak tohle je pro mě prostě neúcta ke škole.
@hasara33 “Mit se rad” je dnes pojem, ktery je dle meho nazoru spatne chapan. Jist nezdrava jidla, malo se hybat, a pak si stoupnout v leginach a kratkem tricku pred zrcadlo a laskyplne se divat na sve speky uplne nefunguje. A ten, kdo to rika, v hloubi duse VI, ze tohle nefunguje. Protoze si to muze rikat tisickrat, a stejne citi, ze to neni ono. Podstatou sebelasky je PECE o sve fyzicke telo i dusi. Kdyz se clovek ma rad, doprava svemu telu zdravou a vyvazenou stravu, doprava mu dostatek pohybu, doprava si radosti ze zivota, nesoudi druhe a tudiz i sebe, je laskavy a schovivavy vuci svym chybam a - kdyz se vratim k podstate tohoto prispevku - obleka si to, co mu slusi a v cem se citi dobre. Obleka si to z lasky k sobe, ne okoli navzdory (muzu si nosit prece co chci, ne). A ve chvili, kdy tu pravou sebelasku bude doopravdy citit, ustane i bodyshaming na jeho osobu.
Ad prvotni dotaz - v lete bych sve dceri kratke tricko (v urovni pupiku) dovolila. Kratke tricko tesne pod prsa s hlubokym vystrihem bych do skoly nedovolila, ale pokud bude po mne, tak si ho stejne vezme a prevlece se cestou 🤷♀️😅
@zelenaesmolda to je v pořádku, když se v tom necítíš, nenosí to, ale pokud se někdo v nějakém oblečení cítí dobře a je mu pohodlné byť mu úplně nelichotí, je to jeho věc 🤷♀️
@mollyweasley
ja si hlavne myslim,ze ucta se vyjadruje jinak nez tim jestli ma nekdo diry v kalhotech.
@hasara33
ja nikdy nepochopim,ze to rodice u deti nebo i dospeli sami u sebe nechaji dojit tak daleko.Tak snad vidi,ze pribiraji tak proc s tim neco nedelaji?
@exbordelar máš pravdu, já také takto chápu sebelásku, ale aby si člověk vytvořil zdravý vztah ke svému tělu i duši, musí ho to někdo naučit a všechno to začíná od útlého dětství 🤷♀️ ze zázemí, kde je dítě ponižováno a zesměšňováno nikdy zdravě sebevědomý dospělý jedinec nevzejde
@zelenaesmolda ano, zakázali jim nosit mikiny s prostými nápisy, crop topy a vyzývave vystrihy. Nevím jaká je oficiální verze ale dceři řekl třídní, že se kluci nemůžou soustředit na výuku. Já si tedy osobně myslím, že by oblečení do školy mělo mít nějakou úroveň, nelíbí se mi, ze oversize teplakovky jsou vnímány jako standardní společenské oblečení, takže to respektuju. Venku ať si chodí jak chce, roztrhana, v módě ala popelnice nemám s tím problém ale do školy chodí oblecena slušně
@aneta15
Me by teda ta ofiko verze zajimala.Tohle je prece priserny pristup,ukazkovy victim blaming.Nechteji tem holkam treba prikazat nosit hijab,aby se panove tvorstva mohli soustredit?Az tihle kluci nejakou slecnu nekde prepadnou tak to taky bude jeji chyba?Protoze tohle jim vlastne vedeni skoly neprimo sdeluje svym postojem.
Me by takovy pristup vedeni skoly jako matku dcery teda dost desil.Navic to nic neresi.
A jestli chteji dress code tak pro vsechny.
@zelenaesmolda to je dobrá otázka 🤔 já myslím, že, jak u dospělých, tak i u dětí to je "efekt pomalu vařící se žáby" - prostě, kdy je rodič s tím dítětem denně, tak mu to vlastně ani nedojde, nevšimne si, že je to za hranou a v momentě, kdy si rodič začne všímat nebo ho někdo upozorní je hodně těžké učit dítě novým stravovacím návykům nehledě na to, že hodně dětí na kapesné, a obslouží se samo, když mu nebude dopřáno to, co chce 🙄...
Proto jsem nikdy nechápala rodiče, co si libují, jak jejich roční Lucinka zbodne celou klobásu s chlebem k obědu, zapije to sladkou limčou a navrh ještě dva kelímky Pribiňáka 🙄 stravovací návyky se prostě tvoří prakticky od narození a díky větší důslednosti ve stravě by se dalším problémům dalo snadno předejít...
@aneta15 u nás jsou zakázané tepláky. Už to mi docela vadí (ne že by je nosily, jde mi o princip). Ale to co píšeš, mi tedy přijde totálně mimo. Fakt se vracíme o desítky let zpět.
@hasara33
Tyhle stravovaci navyky taky nechapu.Jasne,ze si obcas dame hranolky nebo parek,zajdeme do cukrarny ale vseho s mirou.I kdyz na nas nepujde poznat ani kdybysme vyzrali cukrarnu celou 😂
Taky dceri limituju sladke ale spis kvuli mnozstvi cukru nez bych se v jejim pripade bala nadvahy.
@blondynka400
Spis se presouvame do arabskych zemi
Crop topy nosí obě (jedna 10, druhá o něco starší). Rozhodně jim to nehodlám zakazovat. Je na nich, co chtějí nosit, max k tomu něco řeknu, finální rozhodnutí je na nich.
Některou jejich módu nechápu, hlavně ty cargo kalhoty, parašute (nebo jak se to píše) a další.
Nechápu, proč jim to zakazovat. Já je do práce občas nosím též a to jsem na hodně vysoké manažerské pozici. A fakt to není o neúctě jak tu někdo píše, záleží co si k tomu člověk vezme 🙂
@zelenaesmolda bohužel i v tom máš pravdu..... Ať žije svoboda 😔
@blondynka400
Ja bych zakazovala leda ze zdravotnich duvodu.Mory me berou kdyz vidim v zime holky s holym pupkem nebo diravyma riflema a venku mrzne.
@zelenaesmolda já to nosím celý život (holý pupek) a nikdy jsem žádné problémy neměla. Děravé kalhoty až tak ne, to se mi nelíbí, tam zkušenost nemám 😀 Dcera si pod to v zimě brala legíny, prý jí tam táhlo 😀
@zelenaesmolda ano samozřejmě, ale v pozdějším dětství, dospívání a dospělosti....v životě by mě nenapadlo tyhle věci cpát do ročního dítěte 🙄 a bohužel u většiny rodičů to bývá běžná praxe a pak se všichni diví a řeší to tak, že své dítě začnou urážet ("já v v tvůj věku měla maximálně 40 kg", "ty máš už celulitidu?!", "když bude tlustá/tlustý, nikdo tě nebude chtít"....atd..) a doufají, že si dítě z toho vezme ponaučení a začne zdravě jíst a hubnout 🤦🏼♀️ takhle to bohužel nefunguje.....
@hasara33
Souhlas
Je zajímavý, jak má každý tu hranici jinde. Někdo není schopný se slušně obléct ani do divadla a někomu přijde OK holý pupek, tepláky, hluboké výstřihy...na ZŠ.
Dnes jsme měli ve škole focení a bylo milé být celý den obklopená žáky, kteří si zamysleli, v čem jim to bude slušet a co chtějí mít jako památku na školu, opravdu vypadali hezky a je mi líto, že škola už dávno není považovaná za místo, kam se dítě oblékne slušně.
@mollyweasley přesně. U nás na ZŠ, kam chodí děti, jsou zakázané tepláky.
Já bych zavedla školní uniformy.
@antoinet Já tedy byla jako dítě puritánka a taky držená zkrátka mými rodiči, ale moje spolužačky v 8.třídě si vůbec nezadaly se současnými puberťáky... Takže rozhodně i před 30L nebyla aspoň u nás v Praze škola místem, kde všichni chodili v sukýnce a svetříku...o gymplu pak ani nemluvím. Já to beru tak, že hlavně aby dítě bylo čistě oblečené, upravené a ne jak santus, ale jaká forma to bude, fo neřeším. Divadlo a focení je jiná věc, tam mkc dobře dcery vědí, co se, sluší a patří, ael školu beru takhle.

@hasara33
Clovek by mel nosit obleceni primerene sve postave.Taky nenosim tuniky protoze nemam prsa nebo dlouhe sukne protoze jsem mala a neslusi mi.