icon

Zavření škol. Jak to udělat?

13. říj 2020

Ahoj, dobrý den. Prosím zachovat anonym. Jsem taaaaaaaaaaak naštvaná že zavřou školy, nebudu chodit do práce je to fakt na hov.. Babičky hlídat nemůžou. Jsem z toho totálně na nervy, syn je nadšený že zůstane doma a mě to mrzí (nevím proč). Vím že je spousta lidí naštvaných. Ale já na to od včerejška, pořád myslím a břečim. Přemýšlím že nechám syna u své sestry, (bydlí v jiném městě) a já půjdu normálně pracovat. Sestra s tim souhlasí a říká že se aspoň její syn nebude nudit. Ale zase si říkám aby to syna nějak nepoznamenalo. Co myslíte vy? A samozřejmě pokud zůstanu školy zavřené na několik měsíců tak bych si syna vzala.

Strana
z3
drep
13. říj 2020

@klokanka31 není nad to, když nám tu s prací poradí žena, co nikdy nepracovala 😂🙈 kolikrát jsi byla po noční doma s dítětem? Nebo před noční? Já za poslední půl roku už dostkrát, abych věděla, že je to boj o přežití a ne něco, co se dá praktikovat 8x v měsíci. Promiň, ale pokud o něčem víš prd a máš jen takovýhle hraběcí rady, tak by bylo fakt lepší mlčet.

drep
13. říj 2020

Pokud s tím souhlasí sestra i syn, tak mi přijde jako fajn krátkodobé řešení. Dlouhodobě bych to asi psychicky nezvládla.

hlasil
13. říj 2020

@1772 Že budou všechna ostatní opatření trvat dlouho, s tím počítám. Ale že by školy trvale jely distančně pro všechny je neudržitelné ekonomicky i sociálně. Nevěřím (doufám), že by se to protahovalo na měsíce jako na jaře. Dokážu si např. představit, že bude i první stupeň chodit na po týdnech na střídání, pokud to bude předvídatelné, aby se tomu firmy a směny přizpůsobily. A určitě jsou i jiná řešení.

nita1984
13. říj 2020

@drep já si nemůžu pomoc, ale názory některých jsou fakt mazec. Jako když mi tady jedna napsala, že když nesmím podnikat (nás odstrihli už v předchozí vlně opatření-volnočasový sport), mám jít do práce, protože je práce všude dost a kdo dělat chce, práci najde. To, že jsem těhotná a s ročním dítětem ji asi uniklo 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

nnnadja
13. říj 2020

Taky jsem si včera poplakala. Jedno dítě na druhém stupni, druhe v první, já pracuju rak 8-10hod denně abych nad uzivila... Co budu dělat nevim.. Ale na učení a dcerou asi rezignuje, žádná online výuka.. Příště musím pracovat a doproberu to a ní o víkendu. Můj známý to řešil tak, že idketa do Dubaje.. Takže za mě, kludne prázdniny u sestry😉 zvládneme to 👍

nnnadja
13. říj 2020

@klokanka31 ty jsi asi už hodně zažila, co 😉😁

nnnadja
13. říj 2020

Omlouvám se za chyby... Mobil..

barulina
13. říj 2020

@klokanka31 a jist budou ty deti co?

nita1984
13. říj 2020

@barulina přece lásku a vzdělání.

klokanka31
13. říj 2020

@barulina Tak snad mají ještě i otce ne? Nebo tady jsou fakt jen samoživitelky s dětmi, o jaké otec neprojevuje žádný zájem?

drep
13. říj 2020

@nita1984 já si úplně představuju ten klokanky geniální plán v praxi u nás doma. Hypoteticky máme školáka a předškoláka, já doktor, on sestra. Já mám v neděli 24, abych měla v pondělí volno po službě, děti nám asi pohlídá babička před její prací než doběhnu ráno. V noci jsem nespala, neboť covidové služby stojí na aro dost za houby, ale přesto se učím se školákem. Muž přijde po denní 12 v tyveku mrtvej, protože covid wlužby jsou na aro na prd i z pohledu sestry. Druhej den jdu já na 8, on vstává ráno s dětma a učí se, já přijdu odpoledne, takže si může na hodinu lehnout a pak jde na noční 12 v tyveku, ráno přijde mrtvej a jde obstarávat děti, já jdu na 24h. Dojdu další den ráno, s trochou štěsti má on volno mezi směnama, tak budeme den doma oba, akorát já po službě . A tak dokola. Jasně, jsrm ráda, že nám někdo dobře poradil 😂

somalicats
13. říj 2020

@klokanka31 a ted si predstav, ze ty deti otce maji, ale otcove nevydelavaji tolik, aby se zenuska mohla valet doma a v pripade potreby ucit deti. Ze v tech rodinach vypadek jednoho prijmu muze vadit. A ze meli mit rezervu? No ona spousta rodin rezervu mela, a ta rezerva padla za vlast v obdobi brezen az cerven. Ted jaksi uz neni kde brat.

nita1984
13. říj 2020

@drep no, asi tak nějak.... ne, ty máš být doma a manžel vás má uživit

heligona
13. říj 2020

@nita1984 v jiné diskuzi psala, ze manžel ji sere, doma nehne prstem a jen blbě kecá, ale aspoň ty peníze donese. Tak asi tak...

lm_lm
13. říj 2020

Hele pokud máš možnost syna někam dát na hlídání,tak jedině dobře pro tebe ne?V tom smyslu,že můžeš normálně do práce.Dcera taky už dnes jela k tchánovcům a bude tam spát.Nějak tu online výuku nevím jestli proběhne,neboť doposud není žádné info od učitelky.Jinak po práci vždy k nim zajedu a udělám s dcerou úlohy.Bohužel né každý si může dovolit být teď doma.Muž má sice dobře placenou práci,ale mají tam takové nepsané pravidlo na jeho pozici nemarodit,nemít ošetřovačku a žádné HO,jinak si na tu pozici najdou někoho jiného.Já jsem teď momentálně v práci,že jsem v lékárenském e-shopu + kolegyně všechny jsou taky maminky a mají školkové i školní děti a ani jedna nejdeme na ošetřovačku.Kdo by pak vyřizoval objednávky?Už tak od března máme té práce až až,všichni začali více objednávat 🙄

klokanka31
13. říj 2020

@heligona Tak jak ale vidíte, peníze jsou po zdraví nejdůležitější věcí... Protože teď to vidíte, když nemáte dostatek peněz, musíte se rozhodovat co je důležitější - postarat se o vlastní dítě, nebo práce?

barulina
13. říj 2020

@klokanka31 ja napriklad samozivitelka s dvema detma jsem. Dcera 8 let otce ma, ale je policista a nemuze si vzit volno. Se synem 5 mesicu jsem na rd. Mimochodem jsem taly policista, jesteze jsem na rodicaku...nebyt tak dcera 8 asi bude skoro nepretrzite sama. Delalas nekdy nocni? Bylas neky na vse sama?

nita1984
13. říj 2020

@heligona takže je vlastně chudák 🤷‍♀️

drep
13. říj 2020

@nita1984 no jo, já zapomněla, že ideální rodinný a partnerský model je, když chlap je pouze donor spermatu a peněz😂🙈🤷‍♀️

klokanka31
13. říj 2020

@barulina Naštěstí ne, mám manžela.

klokanka31
13. říj 2020

@drep Tak na to udělat si dítě nepotřebujete manžela 😄 ale fakt tady neřešte mě, ať se to tu nezahltí nesmyslnými komentáři.

nita1984
13. říj 2020

@drep asi jak pro koho 😉

barulina
13. říj 2020

@klokanka31 tak neres to co neznas. Ne kazdy je v situaci svou vinou. A ja mela 10 let partnera a stejne jsem nocni delala napriklad. To jen tak pro info. Bid rada ze noc z tohonresot nemusos a prosom te, neplet se do toho cemu nemuzes rozimet.

klokanka31
13. říj 2020

@barulina Hlavně že ty všemu rozumíš 🙄 já nevím co tu furt řešíme, zakladatelka se na něco zeptala, já řekla svůj názor a tím to hasne ne? Jak u blbejch 😒

merope
13. říj 2020

Já v pěti chodila do školky u babičky (u nás bylo místo jen v sousední vesnici, kam se jezdilo autobusem, což jsem nesnášela, chodila jsem tam asi týden nebo 14 dní a nemožné - blbě cestou tam, blbě cestou zpátky).

Bylo to úplně skvělé. Mám tak krásné vzpomínky na babičku. Vůbec mi to nepřipadá, že by mě tam rodiče nějak odložili. Prostě takové prázdniny u babičky navíc se školkou. Prý jsem tam chodila jen asi měsíc, ale vzpomínek mám hromadu.

Pokud se to synovi líbí, určitě bych zkusila.

barulina
13. říj 2020

@klokanka31 ne vsemu nerozumim, ale nepletu svuj nos tam l, kde tomu prave nerozumim. Jj. Jak u bobejch, ze ma tendence nekdo kdo absolutne nevi resit

alcar
13. říj 2020

@drep no vzdyt to mate tak krasne rozdelene! Stridate se presne podle rady klokanky. 😃

drakenn
14. říj 2020

@klokanka31 tys něco pila, viď? To totiž jinak není možné!!

xsenova
14. říj 2020

Moji dobrovolne bezdetni kamaradi chodi hlidat 😀 Vela z nich je doma pretoze prisli o pracu vdaka prvej vlne. Deti ktore hlidaji su uz starsie - na ZS, takze sa s nimi da dohodnut. Online vyuku musia nejako zvladnut. Dohodli sa na fin. odmene - akej neviem. Ale pre rodicov je urcite lepsie zaplatit nejaku cast za hlidani, ako byt doma prist o vacsiu cast prijmu.

Strana
z3