icon

Je v každé rodině s dětmi Lego?

pajafra
8. lis 2014

Hrají si všechny děti s Legem? Existují rodiny, kde Lego nemají?

Strana
z3
janinek
8. lis 2014

Predpokladam, ze existuji, ale za me DUPLO a Lego teda hracky k nezaplaceni.

zuza01
8. lis 2014

My 🙂 Máme ho, ale dceru nezajímá. Dokonce dostala Šípkovou Růženku, má ráda princezny, ale stejně...

luciebx
8. lis 2014

taky mame jedno duplo.. a jedno normalni lego.. malej si s tim obcas hraje.. ale nerekla bych ze je to jeho neoblibenejsi hracka..

marketnieuw
8. lis 2014

Ani u nas lego moc nejede... Vytahnou ho tak jednou za dva mesice.

anetka1701
8. lis 2014

U nás je obrovská krabice několika sad dupla a hodiny se s tím zabavej nejen obě dcery, ale i rodiče 🙂

pajafra
autor
8. lis 2014

Máme totiž jiné stavebnice, od Lega máme jen pár těch minihrabiček a naše holky si s tím moc nehrají. Ale připadá mi, že všichni kolem jsou doma Legem doslova zahlceni. Už si připadám nějaká divná, že my ho doma nemáme. Je pravda, že znám taky rodiny, kdy si s ním hrají rodiče a děti to moc nebaví🙂 Nevím, jestli mám zkusit investovat do nějakého většího balení - pro případ, že by je to začalo bavit.

ev.ka
8. lis 2014

u nás je
předpokládám, že Ti co maj jednu krabici (pokud to teda není nějaká extra velká sada), tak ten zájem je menší, protože pro pořádnou zábavu je toho prostě potřeba víc???

zelva
8. lis 2014

Ahoj holky, máme dva kluky - 6 a 2 roky a Lego u nás docela frčí. I u toho staršího spíše Lego Duplo. Dost si s tím hrají. Ten menší ještě tolik ne, ale ten starší ano. Jen nechápu, proč to do prkýnka musí být tak čertovsky drahé??? Je to hrůza. Když chce člověk velikou sadu, tak aby si připravil tisíce! Fakt děsný!! 😝

zuza01
8. lis 2014

@pajafra Nedělala bych si hlavu, nám taky všichni tvrdili, že Lego Duplo je pro všechny. Dcera je hodně šikovná, Lego k životu nepotřebuje 🙂

pajafra
autor
8. lis 2014

@zelva No právě, my bysme ho pořídili - pokud by bylo využité, ale nechce se mi vyhazovat tisíce zbytečně...

zelva
8. lis 2014

@pajafra Vydělávají na značce, šmejdi.. 😝

aneta15
8. lis 2014

my lego doma nemáme 🙂

lencza
8. lis 2014

lego máme,ale děti ho vytáhnou opravdu výjimečně.......u nás se spíš maluje nebo hraje s autíčkama....navíc ho dostali k vánocům od švárovců, my ho nekupovali

pavlapl
8. lis 2014

My lego nemáme a ani nemám v plánu ho kupovat je strašně drahé a děti mají podobnou stavebnici od českého výrobce.

teerka
8. lis 2014

doma máme duplo a klasické lego u babičky. Určitě ježíšek donese i k nám, protože si s tím u babičky 4,5 letý kluk vyhraje. Teď mají také to duplo vytažené a to pro změnu přinesla 2,5 letá dcera. Ale ty ceny!!!

pigpeppa
8. lis 2014

U nás ne, synovi jsou dva roky. Chtěla jsem si něco přinést z domova, co jsem měla já jako dítě, ale někam se to ztratilo, když se bráchovi narodila dcera. Záhada... 🙂

monivo
9. lis 2014

@pajafra ano, existují rodiny bez Lega. Mám kamarádky, které jsou odpůrci Lega (existují i podobné stavebnice, ale podle mě ne tak dobré - kostičky tak dobře na sobě nedrží). My ho tedy doma máme, zatím Duplo.

janinek
9. lis 2014

@pajafra a kolik jim je? Dceri je dva a ctvrt, takze ma duplo. Nejlepsi je zakladova deska a k tomu kostky. Mame pritom spoustu zvirat, ale nejvic frci prave to skladanu kostek. Na desce, na lodi, na aute. Jsou dny, kdy se od toho nechce odlepit, pak treba tyden nestavi.

Mne na dnesnim legu vadi, ze je malo kosticek. Ja mela miliony kosticek, silnice jako zaklad. A treba posta nebo letistw byly ty zakladni ruznobarevne kostky, k tomu par zvlastnich na strechu, jedna dve s napisem a bylo. Dnes je to same star wars s nekonecne druhu a tvaru.

eimmy
9. lis 2014

my taky lego nemáme a neplanuju ho kupovat, malujemesi, vaříme, hrajeme s kostlama apod.

gwen84
9. lis 2014

U nás dost jede Lego Duplo, už od synových 15 měsíců, kdy si z těch malých kostiček začal stavět komíny. Teď už má tři stavebnice. Moc rád si hraje s tou s autíčky (a já s ním 🙂). K Vánocům dostane další krabici a mám vyhlídlý i nakladač (nebo bagr, pokud bude, syn pořád mluví o bagru). Je totiž pravda, že s víc dílky je mnohem větší zábava. Sama jsem jako malá jedno Lego (ne Duplo) měla, a byla to oblíbená hračka, Máťa podědí 🙂

pablinka
9. lis 2014

Lego kupuje babička, já bych za to ty peníze asi nedala... a je fakt, že samotné mini sady syna moc nebavily, ale když dostal velký domek, to bylo už o něčem jiném. Naše děti, ani staršího (5), ani mladší (2), zas nebaví Lego Duplo. Já Lego ráda nemám, přijde mi, že jsou ty kostičky zbytečně miniaturní, pořádně se s tím nedá hrát, vezme se jedna věc do ruky a hned se to sype. A je jedno, jestli je to originál, nebo ne (máme jednu sadu neoriginál a přijde mi to podobné). Syn má na jednom stolku lego a tak obden k němu na chvilku zasedne a pohraje si, dcera taky. Manžel na Legu vyrostl, já se s ním asi ani nikdy nesetkala, ani nevím, jestli bylo třeba v MŠ, určitě jsem si s ním nehrála, možná proto k němu nemám vztah 🙂

texetka
9. lis 2014

Lego je geniální . My ho dostávaly se sestrou od dědy ze Západního Německa a všechny krabice máme schované pro naše děti.
Jedna z hraček, do které mám v plánu v budoucnu investovat peníze .

ivasad.
9. lis 2014

My máme obr krabici chevy, ještě po nás, a frčí hodně. Takže na Lego kašlu a ještě třeba přikoupím chevu.

camelinka
9. lis 2014

@pajafra Zdravím, u nás je Lego Duplo k nezaplacení. Byla to první hračka, u které se uměla upíchnout aspoň na pět minut 😀 . Teď frčí každý den a od Ježíška dostane další nášup (nevím,kdo z nás dvou se na to těší víc 😵 )

frami
9. lis 2014

Já tedy nejsem žádný odpůrce Lega, ale doma ho nemáme. Bohužel moje děti u tohoto druhu zábavy nějak nevydrží.

tania
9. lis 2014

@pajafra Tak u nás je lego jednoznačně nejoblíbenější hračka, synovi je 6 a kupujeme od jeho narození. Nejdříve jsme kupovali malé krabičky se zvířátky, líbilo se nám, že je může dávat do pusinky a když s nimi hodí nic se s nimi nestane. Proto jsme pak začali kupovat různá auta také Lego duplo, připadali mi pro malého chlapečka nejvhodnější, nikde se z nich nic neulomilo, neuštíplo apod. Pak si začal pro ta autíčka stavět garáže a bylo potřeba dokoupit kostky, podložky a střechy....pro obě děti je to zábava největší, vydrží oba dva hodiny stavět různé domy, už ne jen pro auta, ale pro zvířátka, princezny apod. Synovi teď už kupujeme také malé krabičky klasického lega, staví autíčka podle návodu a dost si i vymýšlí různé stroje. Jeho stavitelské kreace již dávno překročili moje možnosti 😀. Takže za nás úžasná hračka, která podporuje děti v kreativitě...

janinek
9. lis 2014

@tania ty dve hodiny u toho zacal vysedavat kdy? 🙂

lu777
9. lis 2014

obě děti Lego milují.... 🙂
starší to občas přehání a sedí u toho každou volnou minutu, takže to tak jednou za týden vezmu, řeknu, že s ním chceme strávit nějaký čas a Lego dáme na pár dní odpočívat 😉

jinak Lego je super v tom, že nic nezamaže a taky se jako jediná hračka nerozbije 😎

lu777
9. lis 2014

jinak co znám děti okolo, tak pokud někoho nezajímá, tak to bývají spíš holčičky... a nebo kluci když jsou menší...

zatím jsem nepotkala kluka, kterému by bylo víc jak 6 a Lego by ho nezajímalo 🙂 oni mají tak úžasné věci co se z toho dají postavit, že něco z toho musí zaujmout kluky, mi přijde - roboti, rakety, různá auta atd...
mě osobně baví klučičí hračky (ne jen Lego) víc než ty holčičí - tam je nějak moc domácích prací 😀

marecekavendulka
9. lis 2014

@pajafra jo,my

Strana
z3