icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

molicova
21. črc 2010

@ferinka kráásné fotečky 🙂 a vidiš to je dobrý nápad, to by mě nenapadlo 🙂 takže já moc děkuji 😀

blanka.k
21. črc 2010

@ferinka no jo, jenže kde tady na sídlišti sehnat skleník s mrtvým motýlem? 😀 😀 😀 😀

soanpe
21. črc 2010

@blanka.k v botanický zahradě 😀

blanka.k
21. črc 2010

@soanpe si nedělej srandu, jsem několik let po sobě chodila na motýly do Tróji do Fata Morgany a nejlíp se fotily ty vzdechliny, neuhnou, neuletí 😀

jaa
21. črc 2010

Ahojky holky..
tak se hlásím z dovči...Voda kolem 36 stupínků....Bylo tam daleko mělko a krásně se vyhřála...a vzduch kolem 40...Takže bomba...Malá miluje vodu a vlny.Plave jen s rukávky a vůbec se nebojí..Chodila i sama bez nich ,až po krk do vody... 😲

ferinka
22. črc 2010

Tyyyyyjo tu dovču teda závidím 😎

molicova
22. črc 2010

@jaa nááááádhera 🙂 už se taky těšim k moři 🙂

pipiii
22. črc 2010

@jaa ty vado to je kraaasa!! kde to jste???? vypada to tam fakt uzasne!!!!!!! 😵 😵 😵 tise zavidim 😀

soanpe
22. črc 2010

@jaa ty brďo, 36°C voda... to už je moc i na mě 😀
nejlepší fotka je vylepaná spící Neluš 😀 .já mám letos po dovolený ☹

bebss
22. črc 2010

Ahojky holky 🙂 všechny máte krásné fotečky a do fotek z dovo bych rovnou vlítla a byla pěkně v moři...pro dnešní den fotka 🙂

pipiii
22. črc 2010

holky a nevite kde je u more jaa????

katerrinkak
22. črc 2010

Jaaaa - Ty jo to jsou krásné fotečky a to moře, Ach...........
Ferinka - Ty jsi také mega šikovná a to máš foťáček teprve chvilinku, super!! Doufám, že mi to také tak krásně půjde. Akorát já nemám tak krásné objekty jako vy holčiny 🙂 Na takový kulihrachy si ještě budu muset chvilku počkat 🙂

Jinak hlásím - Nikonek D5000 je doma s objektivem 55-105, ve FotoŠkoda měli už poslední dva a nemohli je vůbec najít, normálně jsou úplně vyprodaný 🙂 Koupila jsem ještě brašnu, hadýrek na čištění, ochraný filtr 67mm, náhradní baterii, paměťovku 16GB a knížečku přímo k té D5000, takže můžu začít s učením.

Příští týden přijede ten náš známý profik a trochu mi prý ukáže co a jak, no a ještě musím stáhnout nějaký dobrý prográmek na stažení, nejlépe v češtině 🙂 Tak holky sem s tipama, a odkazama 🙂)

ferinka
22. črc 2010

@katerrinkak Ty jsi se s nákupem rozjela 😀

katerrinkak
22. črc 2010

To tedy jo, ale vše jsou to potřebný užitečný věci na cestu, takže myslím, že se to vyplatilo, hlavně ten ochranný UV filtr, páč v prašným prostředí je lepší prý očistit to, než šmudlat sklo, což asi je pravda, je to jistější. 😉 Akorát jsem ho teď našroubovala a nejde mi odšroubovat zmetek, teda nechci ho šroubovat silou......

jaa
22. črc 2010

Holky,byly jsme na Zakyntosu v Řecku....Voda fakt kafe..bomba....

murynka
22. črc 2010

@jaa já věděla že je to řecko i bez toho abys to řekla 😀 😀 úchvatnééé nádhernééé 😵 😵 😵 my se tam chystáme příští rok 😉 otečky super a jak jinak bylo??36 vvoda masakr 😕 😅
@katerrinkak gratulka k fotáčku 🙂 také jsme po něm dneska pokukovala 😀 😀 😀

jaa
22. črc 2010

@murynka Řecko si je s Chorvatskem rázem krajiny hodně podobné...Jedinný rozdíl je,že v Chorvatsku nejsou komáři... 😉

murynka
22. črc 2010

@jaa já tedy v chorvatsku byla ale řecku se to asi nevyrovná 😅 to chorvatsko je zvláštní svým způsobem hezký moře čisté to jooo ale že by mě uchvátilo 😅 to nee 😀

jaa
22. črc 2010

@murynka záleží,kde jsi...na jakém místě..Mě se více líbí Ch..
Mě prvně hrozně zklamalo Řecko-Chalkidiki...Už jsem se zařekla,že tam nikdy nepojedu... 😀

ferinka
22. črc 2010

Holky to my jsme takhle zamilovaný do Kanárů a Mates je taky jejich jeden následek 😅 😀 😀 😀 Ale je to sakra dražší sranda,tak nevím,kdy se to zase povede ☹
Tam je to takové jiné,Španělé jsou super a ta atmoška tam,sakra já bych zase jela 😵 😢 😢 😀 😀 😀
2x jsme byli na Gran Canarii a jednou na Fuerteventuře 😎

pehaka
22. črc 2010

ahojky...🙂
holký chtěla bych se zeptat jak si zálohujete fotky? klasicky na CD nebo DVD? slyšela jsem že po nějaké době spíš letech odcházejí stalo se vám něco podobnýho? a ještě jeden dotázek jak zmenšujete fotečky? jednu za druhou? Nemáte nějaký fígl jak jich zmenšit několik naráz - je to hroznej žrout času.... 😒 možná blbá otázka - ale štve mi to...

nikulka83
22. črc 2010

@ferinka : já jsem zase zamilovaná do Španělska.. To je moje láska... Ještě v 15 jsem věřila, že se tam jednou odstěhuju.. Už asi neee... 😎

nikulka83
22. črc 2010

Dneska jsme zkoušeli externí blesk a BOMBA!!! Jak venku, ale hlavně vevnitř!!! Jsem uchvácená.. Musim se to všechno naučit do tý svatby.. Mam co dělat 😠 🙂

ferinka
22. črc 2010

@nikulka83 Kanáry jsou taky španělský,já bych se tam stěhovala hned 😵

blanka.k
22. črc 2010

@jaa super fotky, a vodu 36st. závidím, do té bych asi vlezla, to by mi zima nemusela být, za 16 dní na Ibize jsem v moři byla asi 3 minuty, byla hrozná kosa 😀 (teda na mě 😀 ) Řecko je v plánu příští rok, letos zvhledem k velikosti Toma budou české lázně, procedurky, výlety,...

@ferinka my jsme hrozně chtěli na Kanáry a v cestovce nám řekli, že tam je pořád jaro a že ve Středozemí je větší teplo, takže zvítězila Ibiza, kde jsem teda stejně nakonec kosila 😅 A Tomíkovi občas říkáme Karibik, jelikož // jsem objevila den před zamluvením dovči v Dominik.r. 😀 Tak místo focení palem jsem si fotila těhu pupek 😀 😀 😀 😀

@pehaka určo zálohovat radši na CD než DVD, ty právě mají větší % kusů, co se po čase "pokazí" a nejedou . Já teda primárně zálohuju na externí disky a ty nej fotky na CD 😉 Ale po 10 letech stejně některý nejedou 😝

jaa
22. črc 2010

@blanka.k fakt to chce jet někam hodně na jih...V Chorvatsku jezdíme do jižní dalm.a je tam pokaždé kolem 40ti...Navíc já mám ráda malé pláže a letoviska..pro mě by Španělsko nebylo...Tam jsou mega pláže a mega hotely..Já mám ráda klid a soukromí... 😉

mes
22. črc 2010

jaa Krásný fotky od moře!

@bebss pěknééé 😉

Přidávám nějaké dnešní makro kapky

nikulka83
22. črc 2010

@ferinka : vim, že jsou španělský.. myslela jsem prostě pevninský Španělsko.. Byli jsme i na Mallorce, ale tam tolik domorodců nebylo... Prostě, LLoret a Malgrat paráda 🙂

ferinka
22. črc 2010

@mes ty máš to makro parádní a jedeš se stativem nebo bez,mě se strašně klepaj ruce jak starýmu násoskovi z práce,tak je to pro mě teda oříšek 😀 😀 😀

@nikulka83 balíme a stěhujeme se ??? 😀 😀 😀

nikulka83
22. črc 2010

@jaa : malá je fakt úžasně opálená 🙂 to se jen tak nevidí.. Je fakt, že španělský pláže jsou tragédie - třeba ten Lloret a pláze u hotelů... s dítětem nemyslitelný.. Hlava na hlavě. Ale to se mi právě v 15 líbilo.. 🙂 Pak jsme tam byli s manžou a už jsme vyhledávali klidnější pláže.. A v Malgratu už byla pohoda..
Chorvatsko taky super, ale taky moc lidí - konkrétně Baška Voda..

Strana