icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

donika
16. bře 2011

@jaa Nemáš vůbec zač.. 🙂 Přesně tak.. doma fotím na prioritu clony... takže venku budu asi zaskočená.. No, uvidíme.. 🤐 a prosím tě.. že se tak blbě zeptám... 😅 ale tenpolarizační filt a uv- to je na co?? 😅 ehm... nesmějte se mně.. 😅 Tý jo.. ta malá má ale očena!!! 😉

jaa
16. bře 2011

ani jedna není upravovaná... 😉
a tady něco růžového...Ta barva dělá krásnou fotku..A něco málo příroda..

jaa
16. bře 2011

Polarizák ti vylepší barvy.jsou sytější a Uv filtr chrání čočku a taky trochu fušuje do barev...
Má velká kukadla... 😉
a tohle je můj rozmazlenec. 😀

velrybous
16. bře 2011

ahojda, víte někdo jaký je rozdíl mezi canon d550 a d600? a potom co se týká objektivu dívala jsem se co se k tomu tak asi standardně prodává 18-55 IS a 55-250 IS...
@jaa krásný fotky..
zeptám se asi jako tele, ale když s tímhle foťákem a tím levnějším objektivem budu fotit portrét bude to ok? a dítě v pohybu??? mám zatím jen obyč foťák a z toho ty fotky jsou nic moc, proto bych chtěla digi zrcadlovku..a i když s tím neumím vůbec, zmáknu to??

jaa
16. bře 2011

@velrybous samotný objektiv,co se dává ,jako setový ,vyjde na cca 6tis.takže moc levný není...A fotky z něj vidíš tady🙂 😉
Já měla zrcadlovku na kinofilm FUJI a pak kompakt vyšší třídy za 11tis Olympus.A ten fotil taky krásně.jenže nestíhal pohyb malé..Na digi zrc,máš různé režimy pro začátek.až se jimi prokoušeš,tak můžeš začít experimentovat,jako já.. 😉
Rozdíly u canonu nevím.Mám Nikon..

jaa
16. bře 2011

Tady ještě pár portrétů s tím"levným objektivem" 😀 😉

jaa
16. bře 2011

nejstarší dcera bez úprav v JPG,třetí dcera v RAW,jedna upravená a dvě se žlábkem na stěně je neupravené.Rozdíl je vidět..

blanka.k
16. bře 2011

Ahoj,
tak jsem po dlouhé době vyšla ven s foťákem (šla jsem s kámoškama do ZOO, tak děti táhly kočárek a já měla volné ruce 😀 ), tak jsem si venku zase trénovala s novým foťákem 😉 A pár je ještě z minulé návštěvy před měsícem...

@jaa Nell má fakt úžasná kukadla, nádhera!

@velrybous S Canonem neporadím. Já třeba mám ze seťáku ostřejší fotky v pohybu než u nesrovnatelně dražšího objektivu. Ten má sice super fotky, ale je "pomalejší"....a taky z něj ty fotky lezou mnohem "vyblitější", ze seťáku lezou kontrastnější, barevnější , takže musím pak mnohem víc upravovat na PC. Takže i seťák má svoje výhody . Akortá já bych si už nekupovala ten 55-200....bu´d jen ten 18-55 na zvykoušení a seznámení se se zrcadlovkou a ujištění, co vlastně a jak chceš fotit a podle tho koupit dražší nebo koupit rovnou nějaký univerzálnější ...

jaa
16. bře 2011

@blanka.k A jak to s nimi um í🙂)))
Blani krásné fotky a asi i čisté sklo..my byly v Jihlavě a tam měli vše umatlané a špinavé...Ale tahle je krásná...i přes to sklo..
Jinak jsem viděla album maminy,co má Nikon 300 a fotky jako ze žurnálu...barvy ,kontrast,,vše..Mohla by fotit magazíny...

jaa
16. bře 2011

ten Sněžnej levhart na mě čučel přímo do objektivu,jako socha a ani se nehnul...takže šel krásně na manuál...

olbramka
17. bře 2011

@velrybous co mi jen hodil google - Canon EOS 600D a 550D – základní rozdíly v kostce

-Displej umístěný na výklopném a otočném panelu.
-Pro přepínání zobrazení na displeji/v hledáčku je k dispozici oční senzor.
-Poměry stran obrazu jsou 3:2, 4:3, 16:9, 1:1; nastavení se projeví i při živém náhledu na displeji.
-Výklopný blesk má vysílač Speedlite a umožňuje ovládat jiný blesk, nebo i více blesků.
-Automatická optimalizace jasu je nyní nastavitelná ve čtyřech stupních.
-Nový pohodlný samočinný režim expozice Inteligentní automatická scéna.
-Nová funkce Automatický styl obrazu pro úpravu obrazu podle motivu.
-Funkce Basic+/Základní+ umožňuje tvůrčí zásahy u scénických režimů.
-„Kreativní“ digitální filtry může uživatel aplikovat i na snímky v režimu přehrávání.
-Video nabízí režim Videomomentka; krátké klipy se ukládají do alba a spojují do jednoho filmu.
-Průvodce funkcemi fotoaparátu, který lze zobrazit na displeji.
-Hodnocení snímků (0–5 hvězdiček).
-Fotoaparát má nepatrně větší rozměry a vyšší hmotnost.

se seťákama si na chvíli vystačíš, za chvíli Ti stačit přestanou 🙂 děti i portréty se tím fotit dají. zkus ještě popřemýšlet o nějakým pevným sklu, třeba canon má za hubičku 50/1.8, fakt dobrej objektiv... zmákneš to, možná budeš ze začátku rozmrzelá, že sis fotky představovala lepší, ale až se Ti to dostane do ruky... taky to chce povětšinou trošku poupravit v nějakým prográmku...

@jaa tož jsi tu ostrost venku pokořila?

ferinka
17. bře 2011

@velrybous Já mám jen 450D a jsem naprosto spokojená se základním seťákem 😉

donika
17. bře 2011

@jaa Máš krásný holky!! 😉 A teda Nel má opravdu náádherný veliký kukadla.. 🙂 To u Vás budou myslím dost velký fronty... 😉 Ikdyž už asi dokonce i jsou, co? 😀

@blanka.k Blani, fotky super!! 😉 a přesně jak píše jaa.... ani není poznat, že je mezi váma sklo.. 🙂

gisminka
17. bře 2011

@velrybous zmákneš to! 😀 😉 Já mám 400D a spokojenost. Ze začátku jsem byla nadšená i ze seťáku, pak jsem si ale koupila makro objektiv a zjistila, jak se taky dá fotit, a teď už seťák skoro nepoužívám. Tím ale nechci říct, že by byl špatnej, na focení dětí i v pohybu je dobrej. Já mám na portréty ten 50/1,8 a teda poměr výkon/cena je fantastickej. A na ven EFS 50-250 IS a z toho jsou fotky krásně kontrastní 😉
@blanka.k nádherný fotky!!!! 🙂 Ten tygr-manekýn je krásně sladěnej s pozadím 🙂

blanka.k
17. bře 2011

holky, díky moc....ono dost fotek nevyšlo, právě kvůli tomu sklu a světlu 😅 Ještě jsem anineobjednala polarizák (furt hledám, kde je nejlevěnšjí, protože ze starých objektivů jsou mi věci na houby, když mají jiné průměry než nový 😔 ), tak jsem ráda, jak ty fotky vyšly 😅

adris69
17. bře 2011

Konečně je taky zas na co se dívat-krásný fota všechny 😵 ,i když to jsou takové bonzaje 😀 !

@velrybous já mám taky vše skoro jako gisminka a byla jsem nadšená z fotek i jen na automat 😵 a i ten v setu fakt není špatnej na začátek 😕

@gisminka a co máš za filtry,budu muset taky něco pořídit,to mi chybí 😝

@jaa takovej babinec,jedna krásnější než druhá,to se pak asi pozuje 😅

@blanka.k kupovala si na aukru i tu dálku od stejný co nabízí ty čočky nebo to bylo zas od někoho jinýho 😕 ?

blanka.k
17. bře 2011

@adris69 "dálku"...nějak mi to nemyslí, nevím, co máš na mysli 😅

adris69
17. bře 2011

@blanka.k jééé,možná to ani nemáš-myslím na spoušť 😉

gisminka
17. bře 2011

@adris69 já zatím filtry nemám. Jsou v plánu, ale výhledově. Venku většinou běhám za dětma, než že bych fotila krajinky, tak až trochu povyrostou 😉 Momentálně kupuju tak přízemní věci jako golfky 😀 Externí spoušť mám tuto jednoduchou http://aukro.cz/dalkove-ovladani-pro-canon-350d... . Bez ní bych neměla žádné společné fotky s holkama, manžel se foťáku bojí, nebo co 😠 Pokud bys to chtěla ale na makro, tak doporučuju spíš nějakou kabelovou. S touhle musíš stát před foťákem a namířit ji na to čidlo. Ale pro rodinné focení ideální. 😉

benjik
17. bře 2011

@blanka.k nedá mi to,i když tuhle diskuzi nijak nečtu,ale nakoukla jsem a ty fotky ze zoo jsou bomba, to vážně vypadá,jak kdybys to fotila přímo u tygra v obydlí a ne přes sklo. dokonalé a čisté.

blanka.k
17. bře 2011

@adris69 jóoo, to mě nenapadlo....tu mám, taky z Aukra za asi 150,- i s poštovným 😀 A funguje skvěle 😀 Ještě mi teda chlap doma ukazovat nějaký server (taky nějaké neznačkové čínské výrobky, ale u těchto věcí je mi to jedno) a tam vyšla na asi 3 dolary i s poštovným...jak dojde domů, zeptám se na adresu 😉

@benjik jééé, děkuji moc...ale jak jsem psala, tak fotek bylo mnohem víc, ale nejsou použitelné 😅 Ještě by to chtělo větší zoom na objektivu, ale to bych asi chtěla už moc 😀

adris69
17. bře 2011

@gisminka jééé Heluš díky,je tam právě jen tahle a to už vím,to co píšeš,jinak by mi taky asi stačila a jak píšeš,společné foto skoro žádné,táta pracuje od slunka do slunka a i kdyby,tak nebude čekat,až já se mu nachystám,tak jsem chtěla spíš sama a zas jak píše Blanka,u toho stačí i z Asie 😀 !A golfky nemáte nebo měníte 😕 ?

@blanka.k díky,je tam zatím jen ta co dávala gisminka a ještě jsem chtěla asi i ty čočky a to si dávala odkaz na paní,možná měla i tu dálku,tak bych vzala rovnou obojí,teda ňák výhledově 😀 .
Jinak mě se třeba líbí moc i poslední foto,pěkně dokopečku 😵

adris69
17. bře 2011

@blanka.k foto po rozkliku,ty oslíci teda doufám a ve vodě taky dobrý 😅

jaa
17. bře 2011

@olbramka snad jo🙂))Je to lepší.Když zvětším fotku,má ostré oči.. 😉

@adris69 Oni moc pozovat nechtějí..nejhorší se fotí ta malá..ta pořád zdrhá... 😀

adris69
17. bře 2011

@jaa no nevypadá to tak 😀 ,ale ta malá ta má teda oči,to se pak i upravuje,já s těma tmavejma už ani nic neudělám 😝

jaa
17. bře 2011

@adris69 JJ,je to živel....Ze 100 fotek je použitelných tak 5 😀 Ona prostě nechce spolupracovat.To už musí být,aby se dobrovolně tvářila,jak chci já...
Oči má hodně výrazné.Takové zvláštní..Modro-šedé s hnědou...

jenniffer001
19. bře 2011

Ahoj všichni, konečně jsem si pořídila svojí vysněnou zrcadlovku, takže se budu moct k vám snad pořádně zařadit 🙂 jen teda teď vůbec nevím co s ní, ukázalo se, že asi nebudu talent od přírody 😝 😀
můžete mi poradit trochu ňáký tipy pro nastevení...? Jde mi hlavně o focení dětí doma (popř.venku)
děkuju předem za každou radu 🙂

bury
19. bře 2011

@jenniffer001 - jaký foťák sis vybrala?
já jsem momentálně ve fázi výběru (zatím vede Canon 550D) a mám taky strach, že to vezmu do ruky a vůbec nebudu vědět co s tím 😀 😀

jenniffer001
19. bře 2011

@bury Canon 450d.... jako já se do toho vrhnu, a chci se mooc naučit, ale potřebuju postrčit 😉

bury
20. bře 2011

@jenniffer001 - tak by možná nebylo od věci jít na nějakej kurz.... získat základ. já jsem sháněla, ale tady u nás nic není 😒 tak zvažuju, jestli vyrazit třeba do Plzně / Prahy.... jestli vůbec nějakej kurz pro úplný začátečníky existuje.

Strana