icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

valentinuska
7. dub 2011

@bury tak gratuluju, já myslím, že si zvykneš rychle 🙂
zrovna včera jsem ho viděla v letáčku v nějaké a říkala jsem si, že je to dobrej foťák za takovou cenu a vzpomněla si na tebe 🙂

bury
7. dub 2011

@blanka.k @valentinuska - díky holky 😉 brala jsem to bankovním převodem, peníze posílala včera večer a dneska mi volali, že posílají, že zítra ho tu mám 😵 😵 No úlovky nevím nevím, možná tak když budu fotit psy apod. Honzíka tu veřejně dávat nechci 😒 takže je to trošku i blbý, že nebudu moct žádat o kritiku 😒

blanka.k
7. dub 2011

@bury máš to nakonec z toho Megapixelu?

bury
9. dub 2011

Holky neabsolvovala jste některá nějaký kurz tady? http://www.muj.idif.cz/index.html Je to k něčemu?

jaa
10. dub 2011

@bury gratuluji k rozhodnutí...Fotky malého normálně do diskuze dávat můžeš..já mám i v albu.Nikdy se mi nic nestalo,že by si je někdo vydával za své ap...A pokud ano,tak je to magor... 😀 A já to neřeším.... 😉

jaa
10. dub 2011

@bury A fakt jsem ráda za každou radu od holek,co už se více vyznají...Málokdo chodí do jednot.diskuzí jen proto,aby si od někoho stáhnul fotky..to spíš hrozí v albech.ale ta si ted můžeš zamknout a vidí je jen někdo... 😅 😅 Myslím si,že obavy nejsou namístě...

bury
10. dub 2011

@jaa - já si spíš říkám, že když sem budu dávat fotky malýho a pak už sem případně nebudu chodit, tak to tu zůstane a to se mi nějak nepozdává. alba může člověk smazat, tohle ne, tak spíš proto 😉

jaa
10. dub 2011

@bury hmm,tak jedině do alba s odkazem...

blanka.k
10. dub 2011

@jaa Já jsem měla problémy s fotkama a "výtvorama" co lidi vydávali za své jak na BRM, tak na MK 😝 A znám takových "postižených" víc, magorů je bohužel všude plno 😅

jaa
10. dub 2011

@blanka.k Jj,to věřím...Ale nic se nemá přehánět..Stačí založit album a dát si ho k nahlédnutí jen přátelům.Jako na FB..

jaa
10. dub 2011

@blanka.k Je přeci škoda nevidět,jak se daří focení atd.. 😉

blanka.k
10. dub 2011

@jaa to sice jo, ale tak to se dá ukázat i na jiných fotkách než dítěte 😉 Já už nechci mít na X různých serverech alba se soukromýma fotkama, takže je mám jen pro přátele právě na FB a mám pokoj. 😉

jaa
10. dub 2011

@blanka.k Já mám na Fb i zde. 😉 Na fb jen pro přátelé a tady pro všechny.Ale nedávám sem všechny fotky.. 😉

bury
11. dub 2011

@jaa - vadí mi to, že album smažu, ale tady ty fotky ne.... si vem třeba soanpe. byla odejita a plná diskuze fotek jí a její malé. to by mi asi trošku vadilo... tak proto radši do alba.
foťák přijde dneska - v pátek jsem koukala na sledování zásilek u PPL a tam mi psali, že kvůli špatně zadanému PSČ bude zásilka doručena až dneska 😠 jsem byla pěkně vzteklá... spíš to vidím tak, že se nikomu při pátku nechtělo jet se zásilkou k nám, na konec světa, tak to nechal na pondělí 😀 😀

jaa
11. dub 2011

@bury ok,super....----- 😉

bury
11. dub 2011

táááák - foťák už je doma 😉 nabiju baterku a začne studování - zatím se to bojím i zapnout 😀 😀

jaa
11. dub 2011

@bury neboj a studuj... 😉

bury
12. dub 2011
bury
12. dub 2011

@jaa - odpovím ti tady, ať nekecáme ve fotoblogu 😉 venku to byla opravdu rychlovka - jen jsem malýho zaparkovala před vchodem a udělala pár fotek, než přišel zase déšť. bylo to focený na automat bez blesku, tam jsem nezkoušela nic jinýho. tobě to dělá rozmazaný fotky venku? to je zvláštní 😕

jaa
12. dub 2011

@bury No,mě to venku na automatiku nechce pořádně ostřit..Proto jsem skončila na manuálu..Doma je to ale ok..Tam fotím na A..slunce,ISO 200,clonu 6,barvy RGB,a LIVE,velikost fotky M a JPG. 😉

bury
12. dub 2011

@jaa - zítra ti kouknu na to nastavení přímo u fotky - teď by to bylo na dlouho, jak s tím moc neumím a už se mi chce spát. 😉

jaa
12. dub 2011

@bury Díky🙂))
Něco z poslední doby..Dnes a víkend.venku manuál,doma A.

bury
13. dub 2011

@jaa - moc hezký fotečky - jsi dobrá, že to umíš zaostřit ručně... koukala jsem na to jak se to nastaví u toho automatu bez blesku, takže u tý fotky v kočárku, jak se lehce usmívá:
1/100, F 5,6 ISO 400, 105 mm
ještě něco chceš vědět?

jaa
13. dub 2011

@bury vel fotky,WB,AF,režim ostření,měř.expozice,korekce exp,záblesk.expoz 😉

jaa
13. dub 2011

@bury nic jiného mi zatím nezbývá..Pořád zkouším... 🙂

bury
13. dub 2011

@jaa - ty jsi dobrá jak mám asi vědět, co je jaký číslo 😀 😀
ti opíšu ten spodní řádek, vrchní už máš 😉

WB AUTO 0, 0 sRGB SD AUTO
vel. fotky L 4608x3072

proč jsou fotky, který dělám doma s bleskem, režim Sport rozmazaný - myslím tím, jak třeba malý udělá krok, nebo hýbne rukou? jak docílím toho, aby to nebylo máznutý?

bury
13. dub 2011

@jaa - prostě když jsem fotila venku, tak jsem měla kolečko nastavený na "bez blesku", objektiv na A a to je vše.... jakej máš objektiv?

jaa
13. dub 2011

@bury já tam mám řádky 3.WB.slunce .adobe RGB,LI,Vel fotky M.
Zkus na ten automat zvolit din.volbu ostřících polí,nebo 3D..

jaa
13. dub 2011

@bury pak mám nastavení zábl.exp,atd

Strana