icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

murynka
13. čer 2010

@jaa vybrat fotku efekty ohnisková ČB 😉 😉 musí to být barevná fotka 😉

jaa
13. čer 2010

@murynka Aha..tak to už jsem taky zkoušela..Ale třeba obarvit tu celou stuhu kolem těla....To s tím nejde.. ☹
Jinak jsem dneska omrkla v OK..Nikon 5000 a myslím 250???Objektivy měli jen do 55..Ale i tak je to dělo... 😲

murynka
13. čer 2010

@jaa tak to musíš v gimpu složitě 😉 😉 tto samý se to dělá i v zoneru nic jednoduchého to nneí a nejde to nikde tak jednosuše 😉

soanpe
13. čer 2010

tak přidám něco málo focené 50mm/f1,8
kdo váháte nad tímhle objektivem,tak neváhejte. včera na školení ho chválil i pan fotograf

jaa
13. čer 2010

@soanpe Tak ,myslíš,že označení 15-55 stačí???Většinou tu mají holky přes 100..Jinak,fotečky v řepce jsou super..Taky by se mi líbily..Ale asi by jsme tam umřely 😀 😀 😀 smradem a pyly..

jaa
13. čer 2010

@murynka Aha..Ještě si stáhnu Zonera..pak mám nějaké programy od Olympusu,ale ty jsou v pc,který stávkuje.. ☹

murynka
13. čer 2010

@soanpe to je ten portrétní???super fotečky 😵 😵

soanpe
13. čer 2010

@jaa
no stačí, jakk k čemu. já jsem vděčná za ten 18-135mm ,protože když fotím někde venku a Sofí mi uteče daleko, tak si ji přiblížím. mně vadí u těch setů. že tam není objektiv 18-90mm,ale jen 18-55mm a pak 55- ??? ta 50-55 je základní objektiv,takže tím vidíš tak jako okem,nepřibližuje. a s dítětem se to blbě přehazuje. ale je to na tob+ ě a tvé zručnosti😉
čím, menší rozsah zoomu, tím lepší fotky,ale u našich fotáku s malým čipem je to jedno.do A4 se dá v pohodě zvětšovat.
včera mě pobavil fotograf na šlolení a řekl mi, že s těmi našimi fotáky se stejně nedá dobře zaostrit 😅
jenže on má toršku vyšší nároky na fotky

@murynka jj,portrétním

ferinka
13. čer 2010

@soanpe parádní fotky,do té s tím stínem jsem se zamilovala 😵

molicova
13. čer 2010

@soanpe krááásne fotečky, také o té 50 přemýšlim, mluvila jsem o tom s manželem a říkal, že by snad mohl být příští měsíc, tak uvidíme 🙂
teď jsme si kupovaly, ten přístroj na limonádu 🙂 tak musím počkat 🙂
@murynka tak ten chrobák je nádherný 🙂 krása 🙂

soanpe
13. čer 2010

@ferinka děkuju
@molicova,jj viděla jsem ho na fb 😀 a dostala jsem hroznou chut na tu mango limošku 😅

soanpe
13. čer 2010

@molicova
mně nejdou takový ty tvoje záběry, kdy tomík vyloženě pozuje. sofí je jak pytel blech. dnes i máma uznala, že mám co dělat,že furt někde poskakuje jako vrabec 😀

jaa
13. čer 2010

@soanpe Díky za info.. 😉
@molicova Přístroj na limonádu...Tak ten si kupovala tchýně s tchánem loni a k vánocům a dělali v něm chvíli..ted to tam jen stojí... ☹ Ale chutná to z něj bezvadně..

molicova
13. čer 2010

@soanpe no to Tomíček docela dokáže, když mu povím, že ho vyfotím, tak on tak nějak začane, jestli se tomu dá říct, pózovat 🙂 je to kliďas už od miminka 🙂 takže je s ním v tomto směru docela lehké pořízeníčko 🙂

molicova
13. čer 2010

@jaa no tak jelikož má manžel rád bublinkové pití, tak to u nás pojede asi dost 🙂 ani jednoho z nás nebaví kupovat pet flašky a ani nikoho nebaví je vynášet 🙂 takže u nás to jede pořád a je opravdu strašně moc dobrá 🙂 a je to když to přepočtu na petku o mnoho levnější a nepálí mě z toho žáha, protože si to udělám třeba jenom samotné 🙂 bez příchutě 🙂

molicova
13. čer 2010

@soanpe jo ta mango limoška je fakt moc dobrá, ale řekla bych, že lepší je ta limetka a citron, ta je božíííí 🙂

jaa
13. čer 2010
murynka
13. čer 2010

@molicova fakt také o tom přístroji uvažuji do tho se kupují náplně nebo jak?

soanpe
13. čer 2010

@molicova
sofí byla do 9m anděl, ale pak se z anděla stal anděl s dáblem v těle 😀 dělá si ze mě legraci a těžce mě provokuje.ale ne,že by zlobila,ale dělá legrácky a komedie.nechápu,po kom je
já i MP jsme byli jako děti intorverti a tohle je něco 😀

jaa
13. čer 2010

@molicova limetku a citron jsem taky měla... 😉 No,oni šetří tchánovci na bombách..tak to stojí...protože by jim to vnoučata vyplácala... 😲

blanka.k
13. čer 2010

@soanpe -naprosto s tebou souhlasím, já si koupila set 18-55 a 55-200, a přehazovat se to fakt nedalo...člověk dojel k jednomu kostelu, vyfotil to zvenku, pak zevnitř, pak přehodit na zoomování na nějaké detaily, u dalšího objektu zase přehazovat... "vopruz", nehledě na to, že foťáku a objektivům to dobře nedělá. takže jsem si chtěla koupit 18-135, a oni ji nikde neměli, přestala se vyrábět , ve všech eshopech bbyla vyprodaná, tak mám 18-105 😉 a přehazuju jen na makro a na focneí malého na tu pevnou 35 😉 Ale zas třeba pokud ten s tím seťákem stojjí jen o něco málo víc než jen tělo, tak si člověk s tou 18-55 vyzkouší, co by mu vyhovovalo, co chce fotit a podle tohosi koupí objektivy dál.A fotečky máš parádní 😉

murynka
13. čer 2010

@soanpe tohle je pro můj je to on děkuju:jukni

http://www.megapixel.cz/sony-dt-50-mm-f-1-8-sam

budeš kupovat tu čočku?

soanpe
13. čer 2010

@molicova
@jaa to je jako moderní sifonová flaška ne? 😉

jaa
13. čer 2010

@soanpe Ti půjčím Nellu...Ta ted tak zlobí...Dneska v Hm...Pejska dělám...a lezla tam po čtyrech...Na každého vyplazuje jazyk a jakoby chrochtá a dělé blééééé.Všude leze..do regálů....krámuje ramínka...Dnešní nákupy po Pardubkách a Hk..mě totálně s ní vyčerpaly...

jaa
13. čer 2010

@soanpe JJ.dalo by se říci..

blanka.k
13. čer 2010

@jaa - teda, ta cena....zlatý můj Nikkor 35/1.8 za "pár tisíc" 😅 Hlvaně, na to moje focení 😅

jaa
13. čer 2010

@murynka Jé,ten je malinký...ten by mi nezabral moc prostoru..v kabelce.. 😉

soanpe
13. čer 2010

@jaa
ty jo to je carl zeiss, tipuju to tak na 25.000,- 30,000,- 😅 to je nejkvalitnější výrobce objektivů

murynka
13. čer 2010

@jaa ty jáš sony?

jaa
13. čer 2010

@blanka.k Pěkná cena..Ale on poleze časem dolů 😉

Strana