4týdenní mimčo často pláče
Ahoj holky. Máme 4týdenní holčičku, když nás pustili z porodnice, měla lehkou žloutenku a byla spavá. Navíc se mi laktace rozjela až tak druhý týden po porodu, takže jsem musela dokrmovat Nutrilonem a po něm spala hned. Teď už jen kojime, krásně přibíráme. Kojim cca každé 2 hodiny přes den (z toho cca 30-45 minut) a v noci musím budit. Ale přes ten den, i když má vše - je nakrmená, má suchou plínu, je jí teplo, jsem u ní...tak pláče. Vydrží max 30 minut v klidu, ale pak začne "mňoukat" a postupně zesílí na hysterák. I když jdeme ven, tak v kočárku řve, co vylezeme ven tak půl hodiny, než usne. Ale jakmile zaparkuju v bytě, hned se probudí a zase řve. Někdy pomůže náruč a houpání, někdy ji pustíme bílý šum nebo ji vozíme po bytě v kočárku. Ale vždy se do 5 minut probudí a zase řve. Tak ji dám napít, je zase 30min v klidu a znova...je mi to tak strašně líto, že nevím, co ji trápí. Ráda bych si s ní odpoledne lehla, ale ona nechce. Najíst mě nenechá, na záchod si dojít skoro nemůžu. Prdíky nás zatím netrápí, jde ji to dobře. Jednou jsem ji zkusila nechat vyřvat, ale nešlo to. Mám jí dávat jíst ještě častěji? Nebo jí dávat do postýlky hned po krmení a nechat ji tam vyřvat? Děkuji za reakce 🙂
@wendiyk já opravdu nemohla nic mléčnýho. Ani to mlíko do kafe... A to prděl v jednom kuse a stejně plakal.
Tak jsem pak sáhla po probiotikách, espumizanu... Nicméně ty tříměsíční koliky ( než dozrají střívka) jsou fakt časté a pomůže hlavně čas. Držím palce!
@wendiyk nenadelas nic, takovych diskuzi tu najdes uz nekolik. Proste jevto tskove miminko a ty se nauc neporovnavat s jinymi detmi. Muj syn ma pet měsíců a svym konentarem ti chci usetrit cas trápením pric zrivna tobe se ti deje. Hodně přečteš v diskuzich drazdive a narocne dite. Ja ten plac stahla asi na 40 minut denne tim,ze s nim spim. V noci i ve dne,kdyz chci,aby neco naspal. Kdyz se podari kočár, nesmí zastavit.
@wendiyk Zvládla je silné slovo.... Spíš přežila 😁 ale odradilo nás to od druhého dítěte. Dva měsíce po porodu jsem měla 43 kg 😞 Kvůli kolice a kojení jsem držela bezmlecnou dietu, spala jsem přerušovane max 3 hodiny denne. Doktorka nakonec dceři doporučila navštěvovat psycholožku a já se jí taky nevyhnula. Ale mám zdravé dítě a to za to stojí 😊
Kdyz jsem se ja ptala pediatricky co pomuze na takovy plac, tak mi rekla: "spunty do usi". To bylo neco pro moje pochroumany nervy a hormony. Okamzite jsem ji vymenila. Vyzkousela bych ten satek a neco na prdiky, no.
@wendiyk jo a ještě s vynecháváním potravin - jako můžeš to zkusit, ale třeba moje laktační i PA v nemocnici tvrdili, že to nemá vliv. Že nadýmavý mlíko po luštěninách je mýtus, laktóza z kravskýho mlíka leda bys vypila litr denně (v kysaných výrobcích prakticky není), kafe klidně dvě denně... Důležitý je pít dostatek tekutin.
Jee, to mi pripomina me, kdyz jsme prisli z porodnice...a presne ten mesic potom..Nam taky syn furt plakal..Treba pred "vecernim" spanim tri hodiny v kuse a my sedeli s manzelem bezradne na posteli a uz nevedeli, co delat..a zkouseli jsme taky sum, uondani..kojeni. Popravde si to za nejakou dobu sedlo, najeli jsme si na nejakej rezim a pak to slo😉 A taky jsem mu s velkym sebezaprenim dala dudlicek..to trochu pomohlo. Ale asi nejvic pomohlo, ze clovek prestane byt uplne mimo z detskeho place, proste deti breci a clovek si to nesmi brat. Jinak si klidne myslim, ue ji muze bolet brisko.., taky jsme to meli +-nejak v tuhle dobu😉 Hlavu vzhuru!
@esufi nevím jak luštěniny, na ty jsem vůbec odvahu neměla, ale můj malej byl miliónovej, usměvavej klidnej, ale stačil jeden rohlík, nebo smetanova omáčka, nebo miska salátu a prořval neutišitelně půl dne - několikrát vyzkoušeno...
Ahojky měli jsme to stejně plakal z hladu a bříško bolelo ,kojila jsem špatně ž jednoho prsa dlouho a pak až ž druhého,co můžu poradit prikladej každou chvili klidně i po půl hodině dej napít z jednoho a hned i z druhého prsa pak odrihnout kup rourku hned se ti vyprdi i vykaka a budeš mít klid
@wendiyk Po synovi, který byl opravdu luxus dítě a neznala jsem ani prdiky ani blikání a byl na minutu přesný ohledně kojení, se nám malá narodila o 16dnu dříve a už v porodnici jen blinkala, jak byla nalokaná plodové vody a nechtěli nás kvůli úbytku pustit, ale pak jsem se rozkojila doma a ohledně váhy ok. Začaly ale prdiky a hodně blinkala až zvracela...brečela hodně (to nám rvalo usi) a zkusili jsme vše - cvičení, chování, míč, manžel s ní běhal venku kolem baráku...pila jsem mléko se sníženým obsahem laktózy... Ale trávicí systém dozrál a po 2-3mesicich je to v pohodě. Občas si ublinkne ale u toho se usměje a prdiky už jsou pryč. Chce to opravdu zvyknout si na pláč a neustále se snažit miminku ulevit jak to jde... Určitě nenechat plakat!!! Stará generace a její rady mě taky dostávají... Neberu je vážně!
Z toho co píšeš si myslím, že můžeš mít dráždivé a náročné dítě. My měli náročňátko, dodnes máme, řval v podstatě pořád, jenom v šátku se uklidnil a spal. Takže jsem nosila a nosila a nosila, v noci spal mě na hrudníku, abychom se trochu vyspali. Řve a kňourá dodnes (má 14m), ale převážně je to veselé a šikovné dítě, které od 12m chodí a umí spoustu slov a učí se všechno ohromně rychle a hodně nám tu péči začíná vracet. Myslím, že by Ti opravdu pomohl šátek, my po něm sáhli už 12. den po jeho narození a zachránilo nám to nervy 🙂

@wrtulka Vyřvat nechci nechávat (i když mi to příbuzní radí - babička a tchýně, starší generace), ale ja si to dělám podle svýho. Jednou jsem ji nechala řvát, ale uřvala by se, nikam to nevedlo a už to zkoušet nebudu. Šátek jsem si pořídila, ale ještě jsem nenosila. Zkusím to, mrknu na nějaká videa, jak nosit.