6měsíční se často budí - pomůže metoda vyřvání?
Ahoj maminky, syn 6m se mi v noci budi 8-10x za noc...dyl jak hodinu v kuse nespi :( chodi spat kolem devate a probouzi se kolem sedme...nekdy si jen cucne prsa a za 2 min spi...jindy uspavam i pul hodiny...zkousela sem i spat v jine mistnosti ale budi se i tak takze spim s nim v posteli..jinak vecer ma zavedenou kasi....o
tom ze jsem unavena ani mluvit nebudu...ale je unaveny hlavne on...probudi se a mne si oci ze je unavenej...poradne se nevyspi a pres den je pak uplakanej pretazenej a spatne usina...pres den spi vetsinou 3-4x 30 min...pomuze v tomto pripade metoda vyrvani? Mel nekdo stejny problem? Maminky odsuzujici metodu vyrvani prosim zdrzte se komentaru, dekuji 🙂
Ocividne je hodne citlivy a ma problem usnout.Myslis ze mu pomuzes kdyz ho proste nechas samotneho se trapit?Ano treba rve ve tve pritomnosti ale vi,ze tam jsi.Mluvis na nej?Rikas mu ze bys mu pomohla kdybys vedela jak?Ze je ti lito ze se trapi?...Syn v 5m pres den spal jen a pouze na mne a to po uhopsani na balonu.Bylo v byte 30 stupnu a byl to ocistec ale pak to preslo.Ted ma 15m.V noci sice spi jen s dvema prestavkama na mliko ale uspavani pres den i vecer trva az hodinu a pul protoze je proste citlivy na zvuky,svetlo a na vse ostatni.Rostou zuby nebo zpracovava dojmy toho dne..Nasadili jsme mu Bachovy esence a docasne se to zlepsilo a ted uz je to jen o neco malo lepsi nez predtim ale zadny zazrak.Deti v Kojenaku taky nebreci.Naucily se,ze jim nikdo nepomuze a musi se spolehnout jen samy na sebe.Tohle bych svemu diteti nikdy neudelala.Chapu tve zoufalstvi ale zkus nad tim vice premyslet a vydrzet,prosim.
@bjm87 nečetla jsem celou diskuzi jen pár komentářů chytrých hlav. Nicméně u nás zabrala Homeopatika po nějaké době se to ustálilo. Zkus kouknout i na tuto cestu. Myslím že praktikovat verzi nechat vyřvat můžeš zkusit mezi posledníma možnostma, a nebo až uznáš za vhodné a budetd připraveni. Neodsuzuju 🙂 hodně štěstí
@bjm87 no jasně, protože mu ten styl uspávání asi vadí, žejo...u kojení asi neřve a normálně usne...nebo snad ne?
@panickatlamicka bez problemu, prirozenej...
@normalnimatka nerozumim tvemu dotazu, dotedka dite k nicemu nevedes, ze se takhle ptas? Jak zajistujes doma pravidelny rezim? Rikala si, ze sis dost nacetla, tak jiste vis, ze vse zacina v hlave mamy, ze ty se musis pevne rozhodnout, ze uz nastaly takove podminky ,ze tvemu detatku to jedno kojeni musi v noci stacit a pozdeji zadne, ze uz toho pres den sni dost a nemit vycitky z toho, ze mu to prso vickrat nedas, to je zaklad, bez toho to ani nema smysl zkouset a pak podle toho jednat, nabidnout lahev, pochovat, pokonejsit, pokud si pretazena, vyslat partnera, to co popisujes vypada, ze ste pretazeni oba, tak to tezko muzes dite neco ucit... Ja u prvni byla urvana, mise se nepodarila, takze o 2 tydny se to zkusilo znovu, ale chodil manzel, jeden den se dcera dvakrat probudila, manzel ji pochoval, dal pusu, polozil do postele a dal ji lahvicku, ona s ni mrskla do kouta a spala, druhy den se vzbudila jednou, vzala lahev, napila se, pak chtela pochovat, tak ji opet manzel uklidnil, dal pusu a spat, jako je od nej zvykla a treti den se probudila jednou, dostala flasku, ani se nenapila, videla, ze tam ten tata teda je a spala a od te doby spala furt mimo rust zoubku... Dalsi dve deti sem zvladla sama, ale u holky sem byla proste pretazena,nejdriv pulroku beze spanku a pak sem zas byla tehotna - unavena, precitlivela, blbe mi bylo, ten chlap byl klidny element narozdil ode me. Ale s kazdou zmenou to proste zacina v hlave mamy, ty musis vedet, co je tvoje hranice a musis byt pevne rozhodnuta a zacit zmenu delat ve vhodnou dobu, tezko budes dite neco ucit kdyz ho boli zoubky, brisko, je pretazene nebo si pretazena ty...
Dlouho jsem komunikoval a s paní z Prosím, spinkej. Vysvětlovala mi, jak velký vliv může mít třeba těžší těhotenství a porod.
Mám 8 měsíční dceru, pres den neusne jinak, než u prsa, večer to samy, v noci je minimálně 3x vzhůru, chce prso. Prostě jsem to "vzdala" a opravdu ji venuju to, co potřebuje, nenechavam ji vyrvat. Jsou na to vědecký články, dítěti se vyplavuji hromady stresových hormonu, může to mít negativní vliv na jeho osobnost.
Udělala bych to, co radi ostatní - vlastni postylku, žádnou kaši. Na večer už bych vůbec nic takovyho nedávala, ani tu zeleninu, dokáže v bříšku nadělat paseku, pak musí mít bolesti bříška. Zkus zatím dávat jen oběd a nejpozději v 17 hod třeba ovocnou presnidavku. V pul roce nepotřebuje večeřet normální jídlo. Ještě vydrz s tím vyrvavanim, zatím zkus změnit nějaký rituály. Zkus masáž telicka před spaním, mazli se, mluvte už klidně, žádnou TV. At prcek vi, ze už je večer. Ono to určitě půjde (já se tím taky uklidnuju, ze se to prostě musí prehoupnout, teď me potřebuje, tak prostě vydržet).
@nijij jaka, prosim? 🙂
@bjm87 nepomuze. Muzou mu rust zuby. Chodite dopoledne a odpoledne ven? Tam by se mohl vyspat, normalne vozit kocarkem. Tak jsme to delali. Do roku a pul jinak doma pres den nespal. Proste chodil ven a tam spal. Kase na noc absolutne zadny efekt. Dostaval jen mliko. Do 1,5 roku byl na noc kojeny, takze to mel na noc. V urcitem obdobi (u nas az v 10. mesici) mu rostly zuby a to bylo co se tyce spanku nejhorsi. Budil se casto. Pak to zase preslo. Az rostl dalsi zub, tak zase. Dva tri dny. Pak dobre. Takze pokud chodi ven a spi tam, pokud nema hlad na tu noc a pokud mu ty zuby zrovna nerostou, tak bych se uchylila k nejakemu "zvlastnimu" reseni - hledala bych pricinu, pokud bych nenasla, tak zkusila vice veci, nez je obvykle. Pokud mu rostou zuby, nebo nechodite ven nebo ma hlad, tak to jsou takove zakladni veci a dbala bych na to, aby mel tyto potreby pokryte. Se zubama se nic neresi, proste se par noci budi a zase to pak ustane. Normalni vyvoj.
@prostejina koukni ke mě do alba je tam přefocená knížka v albech
@akankeo co to je za dikci, probůh? já nepsala, že to je moje situace.... já spánek dítěte neřešim jen jsem se normálně zeptala, jak jsi to jako udělala, že dítě naučíš v noci nepít, a podle toho co píšeš to asi nešlo bez řevu.... nebo jo?
ale moje dítě teda opravdu bylo to, který nešlo konejšit, chovat, lahev odmítal...dokážš si to vůbec představit? nezažila si to, tak proč ten povýšenej tón? rozumíš tomu, že dítě se prostě vzteká a NENECHÁ se utěšit? ani ode mě ani od partnera? a přetažená jsem kupodivu nikdy moc nebyla i přes to blbý spaní..no to je jedno. jen jsem chtěla upozornit na to, že jsou taky jiný podmínky, pokud ti dítě dudlá dudák, nechá se chovat, pije z lahve a vůbec prostě není extra uřvánek a umí se nějak i uklidnit samo, než když máš na výběr prso nebo řev.
@nijij dekujuu 🙂 za jak dlouho došlo ke zlepšení?
@bjm87 jinak ja jsem vyrvat...no vyrvat, chodila jsem za nim, chvilku pobrekaval... vracela jsem se, pohladila... takze jsem to realizovala v jeh 2 mesicich. A v tu dobu mimina (moje urcite) opravdu meni zvuky, uz poznas co je jaky plac. Jeslti breci nebo si vynucuje, ty zvuky jsou najednou ruzne. Do te doby vicemene stejne, ale kolem tech 2 mesicu jsou uz ruzne. To je bezna vec, to se vi, nevycucala jsem si to z prstu. Takze podle toho jsem se orientovala. A praktikovala jsem to jen na noc. v noci mmi teda nikdy nerval, to jenom zaknoural jak kocka, ze chce nakojit, tak jsem ho nakojila a takhle to fungovalo az do uplneho odstaveni. Jedine obdobi , kdyz se budil treba ojedinele nejakym revem, ze mel treba sny spatne nebo neco zpracovaval v mysli, co zazil pres den, bylo jen v dobe, kdy chodil na rehabilitace na Vojtu (zcela zbytecne, chodil s modrakama domu, modraky od cvicitelky... pak mi doktorka rekla, ze tam chodit nemusel a na kontrolach byl vzdy shledan zdravym, toto doktorce nikdy neodpustim, nakonec jsem to cviceni odmitla, v 8. mesici, kdy uz tam chodil uplne zbytecne). Takze t mi pak jecel ze spani, bal se...pak se uklidnil, jak videl, ze jsem u nej. To bych asi ani vyrvat nenechala. A pak jak mu rostly ty zuby. To taky potreboval me, uklidnit se. S tim se nic neda delat. Horecky nemival, proste jen se obcas probudil s jekotem, pak se hned uklidnil, vedel, ze jsem u nej, a spal dal. Takze zkus prijit na pricinu. A v noci bych ho asi nenechala rvat. To ma nejakou pricinu. No, nakonec mi pekne usinal sam po polozeni do postylky od 2. do 8. mesice. Pak zacal klecet a stavet se a uz se nikdy nenechal polozit. Je hrozne chytry, takze se nenechal nijak oblafnout 😀 Dnes jsem rada, ze s nim usinam... uz mi to nevadi, nejsem uz tak unavena. A je to pekne to mazleni.
@normalnimatka mam tri deti, bohuzel bohudik nedudlove, jen prvni dudel obcas vzala na milost, zazila jsem toto mnohokrat, dite co se nenecha ukonejsit je pretazene, u toho nejde aplikovat nic, pokud clovek vi, ze ho uklidni prso, tak mu ho da, pokud spanek na hrudi, tak ho proste uhoupe na hrudi, to je snad normalni, ne? Ale pretazeni a podrazdeni se snad da taky predchazet, staci zjistit, co k nemu vede, za den na to clovek samozrejme neprijde, ale postupne ano. U nas vadily plastove pliny, dcera potrebovala praktikovat bezplenkovou metodu, kocar nesnasela, v satku usnula, druhe toto vse bylo putna, ale potrebovala pevne zabalit ruce, zarvala a v mziku spala a syn potreboval posilit brisni lis, to nam trvalo nejdyl zjistit a proto se u nej taky vsechno vcetne homeopatik minulo ucinkem. U vsech sme nakonec prisli na to, co potrebuji a pak uz uspavani a uceni na postylku praktikovat slo. Jen treba u toho syna, jak si zvykl spat s nami, tak to pro nej byla v prvni rade velka zmena, musela sem ho trpelive ucit spat v jeho postylce dva mesice, takze dva mesice bez vecera pro sebe, chovat, zpivat, houpat, pochodovat, ale nakonec tam spi celou noc a rad, ono sem zacala i v blbou dobu neb par dnu po uceni na postylku mu zacaly rust zuby, tak se mi hold vymstila ma pohodlnost nedavat ho do postylky od zacatku, no
@prostejina asi týden
@prostejina postylku svoji ma...spi tam...ale stejne se vzbudi po hodine nebo po pul...kdyz nedam vecer kasi tak se budi stejne casto jak kdyz ji dam a navic k tomu nepribira a nedejboze hubne...a pokud vim ovoce je na vecer spatny kvuli sacharidum...zkusim tu masaz...;)
@normalnimatka prave ze to je jdony zpusob kdy usne...nebo spis usne v tu chvili aby nebyl pretazenej...cokoliv jinyho mu nvyhovuje protoze cumi kolem sebe at uz ho houpu na rukou, su na balonu...cumi proste po okoli ikdyz jdu do uplnyho klidu...neni schopny se zklidnit aby usnul...jedine v kocaru kdyz prehodim plinu a nevidi ven...sice rve treba pet minut ale usne...jinak je schopny treba na rukach byt vzhuru dalsi hodinu dve a to pak usina treba s pulhodinovym hysterakem...
@bjm87 no tak to je dobře ne? že usne u kojení... tak ho uspávej kojením. tam problém není.
Nečetla jsem vše. Já byla tak blbá, že jsem Estevilla používala pod vlivem tchyně na dceru. Spala. Usinala do 22 měsíců úplně v pohodě sama. Najednou nic. Najednou zase vztek, potřeba si pořad hrát (i po přesunu do velké postele-to nám navíc chodí po bytě). Pomohlo až to, že ji znovu uspávám. Sedím u její postele a povídám pohádky, nebo ji prostě něco vykládám a hladím a až vidím, že ji padají oči, tak ji dam pusu a jdu. Do 5 minut vždy spí. Bez breku, bez scén. Jsou to děti, které ze všeho nejvíc potřebují mámu/tátu. I kojené, i nekojené. To dítě má ve Vás jedinou ochranu. Jste jediná osoba, které dítě plně důvěřuje, na které je závislé. Nemohla bych znovu dítěti takhle podkopat důvěru ke mě. Druhé dítě je nespavec, usina o půlnoci, někdy i v 5 hodin ráno bývá vzhůru, spí jen se mnou nebo v kočárku za jízdy. Je to těžké, ale od toho jsem se rozhodla mít dítě.
@bjm87 kase taktez. Zkusila bych vyloucit tu abkm. 🙂
@normalnimatka pres den vetsinou u kojeni taky neusne...cuci zas kolem sebe...prso ma pak uz jako hracku a kouse taha macka mi prsa coz uz je navic ted i bolestivy...:(
Hele, pokud chceš tuhle metodu zkusit, tak ji zkus, ničí souhlas přece nepotřebuješ, ty seš jeho máma a ty ho vychováváš. Já byla taky zoufalá, zkusili jsme to jen jednou s tím, že muž to našel na internetu, já si o tom nic nepřečetla ale s vidinou lepšího spánku jsem hned souhlasila. Hned první večer spal po vyřvání do 10 minut, já měla ale takové výčitky, že jsem to už podruhé nezkusila. A moje zkušenost se společným spaním - u nás to nefungovalo, budil se častěji, já se pohnula a on už byl vzhůru, muž zachrápal a byl vzhůru. V postýlce spal aspoň ty 2-3 hoďky. Poprvé spal celou noc až tehdy, kdy jsem přestala v roce kojit a začal spát ve svém pokoji. Obrovská úleva pro nás všechny. Tím neříkám abys ho hned vyšoupla z ložnice, ale fakt ho zkus naučit spát v té postýlce, možná má taky lehký spaní, jako ten můj.
@panickatlamicka musim mrknout co to presne je...ale je pravda ze ja mlecnym vyrobkum moc nedam...max nejakej syr...mliko nepiju...jogurt taky spis vyjimecne...a malej ma nemlecny kase...
Proč si nezaložíte vlastní skupinu? To byste se vyhla tomu, co slyšet nechcete..
Já mám ale pocit, že vy čekáte na negativní ohlasy - abyste si to tady mohla sama před sebou obhájit. Že jednáte správně..
Dcera 8 mesicu se budi klidnr po hodine na kojeni. Nejsem tyran abych ji nechala plakat.
Kaslete na tyrani deti , spete s miminkem, budte mu na blizku, dejte mu lasku a klid.
Je to jen obdobi a dite rychle vyroste a vse se vam vrati.
Jen tyran a hlupak nechava dite plakat
@bjm87 no....píšu jako matka dvou nespavců. Tomu prvnímu už jsou 4 roky a spí už celkem dobře. Ale zažila jsem si s ním peklo. S druhou dcerou bohužel ale přišel očistec. Ve třech měsících přestala spát. Nespí kloudně přes den, nespí v noci. Spávám tak 2-3 hoďky denně a to přerušovaně už těch cca 7 měsíců. Takže asi vím jak ti je. Vyzkoušela jsem už všechno.....homeo, čaje, kapky, bylinky, experimenty s jídlem, postýlkou, mojí blízkostí.....NIC! Prostě se budí stokrát za noc. Jsem k smrti vyčerpaná, ale pochopila jsem, že to je prostě v ní. Já už pro to nic neudělám, musím jenom vydržet, jedinou útěchou je pomyšlení, že to jednou skončí...
Vyzkoušela jsem už všechno...kromě týhle idiotský metody...to neudělám, ani kdybych měla chcípnout, na brek svých dětí jsem abnormálně citlivá a utrhlo by mi to srdce! Jenom si vzpomenu na švagrovou, jak vždycky chladně vrazila kluka do postýlky, zavřela dveře a odkráčela....řval, řval....ona v pohodě "nó trochu si pořve" .....zase mi buší srdce ☹ ale jí chybí kus mozku, ten, ve kterým sídlí emoce, city a emoční inteligence, takže tam to lepší nebude....
Takže ti neporadím. Jen takovou drobnost, má prcek nějakou "muchlinku"? Plínku, dečku, kus hadru? To hodně dětem pomáhá, šmrdlaj se tím, muchlujou to, dávají si to instinktivně k hlavince a pomáhá jim to usnout...tak zkus....
@drakenn a proc komentujete neco kde je jasne napsane ze maminky ktere tuto metodi odsuzuji se nemaji k teto diskuzi vyjadrovat...? Pokud by jste to respektovala nemusime se tady o nicem bavit ... 🙂 A obhajovat se pred vami nepotrebuji...mam to v hlave srovnane co pro syna chci a nikdo ho nezna lip nez ja sama. Hezky den 🙂

@bjm87 to spatny spani u nej muze mit hafo pricin. Jakej jsi mela treba porod?