6měsíční se často budí - pomůže metoda vyřvání?
Ahoj maminky, syn 6m se mi v noci budi 8-10x za noc...dyl jak hodinu v kuse nespi :( chodi spat kolem devate a probouzi se kolem sedme...nekdy si jen cucne prsa a za 2 min spi...jindy uspavam i pul hodiny...zkousela sem i spat v jine mistnosti ale budi se i tak takze spim s nim v posteli..jinak vecer ma zavedenou kasi....o
tom ze jsem unavena ani mluvit nebudu...ale je unaveny hlavne on...probudi se a mne si oci ze je unavenej...poradne se nevyspi a pres den je pak uplakanej pretazenej a spatne usina...pres den spi vetsinou 3-4x 30 min...pomuze v tomto pripade metoda vyrvani? Mel nekdo stejny problem? Maminky odsuzujici metodu vyrvani prosim zdrzte se komentaru, dekuji 🙂
Ja mam za to, ze nektere maminky netusi co je pro deti dobre.
Kdyby ano, tak tahle metoda neexistuje a neni pouzivana
@bjm87 zkus, snad zabere 🙂 já vim, je to o nervy, ale ono to období musí prostě jednou přestat 😀
@tynar ja Vam úplne rozumím 🙂 dcera to dela taky . Ted s tim přesně bojují . Je ji teda n uz 20 mes . Ale začne v noci strasne plakal . Jdu tam pochovam a uklidní se . Polozim a chvili je to dobry , ale protoze zjisti ze se ji nechce spát . Za ne dělat histeraky jak kdyby ji mučili . Přijdu . Vezmu si ji k sobe a začne se smát , strkat mi prsty do nosu a dělat blbosti . Uz si moc dobre uvědomuje ze je noc a ma spát . A takhle je to dokola . Takže vim jak to myslíte . Je plac kdy poznáte ze dítěti fakt neco je a potrebuje vas a kdy si dela dobry den protoze se mu proste chce .
no...jako nechci prudit, ale jak to teda je? nejdřív píšeš, že dítě ti spí přes den po půlhodinách cca třikrát a že usne JEN u prsa...pak zas, že ti přes den u prsa neusne....tak jak ji teda uspáváš přes den? odpadne během hraní a spí? to asi ne, žejo..něco na něj teda funguje i jinýho?
V noci usne jen u psa...pres den vetsinou ne...to usina s brekem v kocarku...protoze u cokoliv jinyho se bud rozciluje nebo cumi kolem.sebe chytne druhej dech a o to silenejsi je dalsi uspavani...
@bjm87 přes den ponosím v šátku - stáhnu čepici přes oči a za chvilku spí (jinak je poznat, že padá únavou, ale prostě není schopná přestat se dívat - tenhle trik jsem objevila až u druhýho dítka - s prvorozenou to taky byly "boje") - pak odložím do kočárku
večer taky ponosím (mám "blinkací" mimčo a musí si opravdu hodně dobře odříhnout, jinak je hned s řevem vzhůru) a pak odložím do postýlky
pokud je "problém" jinde než v únavě/přetažení, tak si čepici sama sundá
a pak teda hledám "co" (dokrmit, prdíky/kakání, oblečení...)
Na noc bych kasi urcite nedavala, muze se budit i z toho, je tezka na traveni... :/
6 mesucu,safrys... Jsem prori teto metode,presto si dovolim prispet,ale nic Vam ockovat nebudu. Syn spal v tomto veku 2-3x pres den 20 minut,pouze u prsa. V noci buzeni po hodine a pul. Uspavala jsem tez v postylce,a pak ho nechavala u sebe. Protivnej jak noc,neustale opakal,jeste nemel ani otevrene oci a uz rval. Obuleli jsme to doma vsichni,nervy v kyblu. Co zacal lezt po ctyrech,zlepsilo se spani pres den,da 2x hodinu. Vecerni sceny u uspavani presly,kdyz jsem ho nechala v posteli rovnou. Pred mesicem sel rezim uplne do haje,usinani v devet,vstavani v sest. Kojeni 10-12x za noc. Byla jsem hotova. Pred 14ti dny se to zlomilo. Jestli pomohly Bachovky,nebo pomohlo me smireni,nevim. Budi se tak 2-4x,bez place. Kaudopadne chci rict jen,zkuste jeste vydrzet. Je malinky,zlepsi se to. Jsem rada,ze jsem nepodlehla,i kdyz jsem nad tim vyplakanim mockrat premyslela...
Mela jsem to stejne, mozna i horsi. Byla jsem jak zombie, v terminove skupince maminkam mimca spala celou noc nebo se vzbudily treba 2x. Kazde rano jsem zoufala rikala manzelovi, ze uz to nevydrzim a necham maleho rvat, at se urve treba. Mluvilo ze me zoufalstvi, stejne jsem to nikdy neudelala. V jeho deviti mesicich jsme se prestehovali do vetsiho bytu a maleho dali do jeho pokojicku a od te doby vstavam dvakrat za noc, hrozne to pomohlo. Zkuste pokud muzete...
to vyplakani neodsuzuju, sama jsem na to myslenky mela, ale zoufali lide delaji zoufale veci, az uvidite ty slzicky a jak miminko vzlyka pukne vam srdce a budete si to hrozne vycitat, tak to radsi nedelejte a zkuste jeste zatnout zuby. Drzim palce, vim jak je to desne, neresila jsem nic jineho...
@bjm87 hele,fakt mam zkusenost. Prvniho jsme uspavali treba dve hodiny i vic,u prsa na mici.budil se co hodinu asi do roka. Takze opravdu VIM jak se citis, nejsi prvni ani posledni. Taky jsme zkusili metodu vyrvani a katastrofa ,jeste horsi. A nemam okolo sebe maminu,ktery by fungovala. Tvrdis ze podle zkusenosti metoda funguje.Ale je i spousta zkusenosti ze nefunguje. Ale zda se mi,ze si vybiras co se ti hodi. Tak jeste jednou - durazne varuju pred touhle metodou. (Prave proto ze jsem ji nanestesti zkusila - co dela s deckem je mazec, tim spis kdyz je citlivejsi). Doporucuju nastudovat jiny metody ,protoze jsou ( viz kniha klidne spani a usinani),Jen je potreba vyvinout trochu usili.
Mně na spaní pomohlo odpreparovat děti do svého pokoje. Byli pod chůvičkou, takže jsem slyšela každej pohyb, ale já s manželem jsme je nerušili převalováním, chrápáním a tak 🙂 Z utahanejch dětí co byli furt vzhůru během pár dní byli spáči... Není to určitě všespásný, ale zkusila bych to.
Vim ze je napsano at nekomentuji....bla bla...musim stejne...
To hrozne resite ze chcete otehotnet a nejde to...pak kazdou bejkarnu v tehotenstvi...kazdy lupnuti a pichnuti...dite se narodi a zase vadi ze rve....bud dela to a nebo ono spatne...ze se na to nevy* a radeji zi neuzivate deti dokud to jde...dneska spi tak,zitra jinak... Nevyspala jsem se mesice...ale je to moje dite a jeho plac by me zabil...a rizene ho nechat rvat abych se vyspala? Pardon..ale dite jsem chtela v 28 az jsem se citila dost vyspela a vyspala na to ho mit😂 pocitala jsem s tim...nespal, nechtel byt v kocarku...ale svete div se,on z toho vyrostl !
Rostou zoubky potřebuje vás!
myslíš, že tě prudí schválně? Neumí bohužel dát jinak najevo svoje potřeby. Mluvit chudák neumí, tak brečí.
Ahojky, já měla taky takový problém, kašičku jsem před spaním dávala taky ale budil se mi každou chvíli. Někdy se mi i stávalo, že se vzbudil a trvalo to třeba i dvě hodiny než znova usnul. Já jsem si všimla u malého, že si to rozděloval do různých období. Treba, že 3 týdny mě spal tak a pak zase jinak. Je taky dost možné, že ho tlačí bříško, nebo se začínají probouzet zoubky. Já ze začátku dávala na noc preventivně kapičky na bříško, než si zvykl na nové jídlo. Taky jsem občas zkoušela nechat vybrečet, jednou nám to vyšlo a pak zase ne. U dětí je složité řadit. Každé dítě je jiné a reaguje taky na něco jiného.
Ty jo, holky... ja teda nejsem velkym priznivcem vyrvavaci metody, ale uvedomte si, jak se k zakladatelce chovate. Nemate patent na pravdu, i kdyz si to lecktera myslite. Zkuste prijit s radou, nikoliv s utokem a odsudky. P.s.: ja moc radit nemohu, mam dite, co spi jak spalek celou noc.
@bjm87 zakladatelko, necetla jsem vsechno, ale deti velmi vnimaji naladu a rozpolozeni matky. Jsi vysilena, nevyspala, zkus vice zapojit manzela. A synovi do postylky nejaky kus tveho nevypraneho obleceni, aby te porad citil blizko, a mohl v klidu spat. U me toto zabiralo u druhe dcery...
@bjm87 ...kdybys věděla, jak ti rozumím, kdo nezažil, nepochopí...
Mám tři děti, všechny naprosto extrémní nespavce, spánkový deficit jsem ještě nedohnala a pochybuju, že se mi to kdy podaří...
Velmi dobře znám tu únavu, kdy člověk ryje nosem v krtině, hrabe dno a vyhlídky žádné...
Za sebe jsem nechat vyplakat zkusila jenom jednou, s prostřední lentilkou, a nemělo to naprosto žádný efekt... Pak už jsem najela na režim, když spí dítě, jdu spát taky, přes den jsem hodně uspávala venku na vzduchu a do postýlky jsem dávala taky svoje oblečení, aby mě drobek cítil.
Přeju hodně sil, drž se (i když je mi jasné, že je to v téhle situaci opravdu VELMI těžké...)!
@beetlejuice1666 ja myslim,ze rad tady dostala dost,no ale bohuzel kdyz to neni rada nechat vyrvat,tak je zakladatelka ignoruje
zmršili mě admini příspěvek takže doplňuju- zavři ho do sklepa ať dá pokoj. Tak vydržíš a nebude tě to nutit za ním jít, úspěch zaručen.
Omlouvám se, že nepřidám pozitivní ohlas k dané metodě. Jen mě (jako matku blbě spícího 2,5r dítěte - dlouho usíná, v noci se třeba dvakrát vzbudí a nad ránem leze k nám do postele a do toho máme malé miminko, které se v noci kojí) napadlo, jestli jste třeba zkoušela nošení. Malá se u toho vždycky uklidní, přes den, pokud neusne, tak je aspoň v klidu a nerajtuje po koberci (už leze), večer je to taky dobré zklidňovadlo. Dá se třeba houpat an gymnastickém míči, dítě v šátku, u toho koukat na seriál, a až dítě vytuhne, tak odložit, nebo ho klidně (pokud to dítě dá), nechat na sobě celý večer, hodně je to zklidňuje a třeba by to pomohlo i v nebuzení poté. Taky pomáhá tričko nebo jinej kus obečení maminky do postele k dítěti. Estvillovku jsem chtěla zkusit u staršího, když se budil jáužanineímkolikrát za noc (kolem roku), ale vzdala jsem to po cca 1minutě pláče. Nemohla jsem na něj koukat a fakt jsem se bála, že ten vztah poničím (měli jsme těžkej začátek po CS). A to nejsem jinak žádná cíťa a občas na děti zařvu jak lev a vím, co dělá dlouhodobé nevyspání.
@beetlejuice1666 take si nemyslim,ze by tu nekdo zakladatelku drtil presprilis. Nektere komenty jsou utocnejsi,ale vzhledem k tematu a prezentovanym postojum by to mohlo byt mnooohem brutalnejsi :-/ na emiminu by byla minimalne lyncovana 😀 ale dost uz,myalim naopak,ze je to velmi poucne. Tolik pribehu s nespavci,a tak malo zastancu vyrvani. Diky bohu.
@nafuka je škoda, že nečtěš, co autorka sama psala (v posledním příspěvku na 2. stránce): "tady v prvni rade nejde o me ale o dite aby se vyspalo...aby on nebyl pretazenej a neplakal...pokud toho pujde dosahnout jinak budu jen rada ale zatim vse co jsem zkousela selhalo"
=> takže je evidentní, že i ona sama je ochotná zkusit něco jiného
=> máš nějakou konkrétní radu pro ní??
@kamste padly tu informace jako,ze se spanek v tomto veku stale meni,ze mohou rust zuby,ze neni vhodna kase, ze v 6ti mesicih by se s prikrmy melo teprve zacinat,nikoliv uz veceret plnou davku,zkusit uspavani v posteli,na mici a dalsi (ted jen zbezne,nechce se mi projizdet celou diskuzi),tak myslim,ze je toho pro zacatek celkem dost 🙂
Syn se také často budil - když rostli zuby tak to bylo častjší. jak je to dlouho? Neůže to být i po kaši na noc se právě nedoporučuje že je těžká.
u nás to nezabíralo > ale později jsme přišli na laergii na mléko tažke kaše z UM mu nesedala.
Zkus na noc zeleninovou hustou polévku. Jinak mě začl aspát lépe po odstavení (v 18m), ale i tak se v noci budí 1-3x (když se prořezávali zuby i po 1h).
Vyřvat no to jsem nidky nechtěla ale na nátlak a pocit beznaděje kdy jsme uspávala hodně dlouho jsem ,,to zkusila´´ asi v7m jsem ho dala do postýlky a odešla (chodila jsem v pravidlených intervalech) > syn se pozvracel, k ničemu to nebylo další den (doporučuje se to víc dní zasobou) jsem řekla, že fakt ne a od té doby nám v postýlce odmítla spát - dostal matraci na zem ukojila jsem a odešla a od té doby se začla budit jen 2x za noc > za nás zlepšení
jinak nám ze spaním - usínám zbil vždy posouvali sjem mu večerku několikrát tak jak potřeboval. Nidk ynezapomenu jak mu byli asi 2m? a vždy před spaním brečel - říkám si asi bříško ... a pak ěm napadlo jeslti není přetažený a začala jsem koupat už v 17h a v 18h už spal > bez pláče. a budil se po3h (později jsme koupali ho hodinu později a budil se 2x-3x za noc.
Kdy koupeš? Jak spí přes den (mě syn spal 2x nebo ještě 3x za den? )
Je tady uz toho moc a ani nevim na co regovat driv...jsme ted do nedele na chate a signal mizerny...zapojujeme vic tatinka a ja se snazim nabrat sily...pak vse proctu v klidu doma 🙂 za rady ktere padly dekuji...urcite nektere vyzkousim...metodu vyrvani urcite necham jako posledni variantu a sama bych byla rada kdyby na ni nedoslo 🙂... Mimochodem dnes se me svagr (aniz by vedel co zde diskutuji) zeptal proc ho nenecham vyrvat...ze sami tak nechali malyho nekdy ve 4 mesicich a od te doby spi vyborne...tak to jen pro zajimavost ;)
@bjm87 zkusila jsem prcka nechat vyrvat jednou pres den...taky neumi sam usnout, je pretazeny a place a hysterci. Vydrzela jsem to 3 minuty a bezela jsem ho pochovat. A chovam porad a nosim v satku a chovam a nosim a kojim na pozadani, chovam a nosim a chovam a nosim. Pres den porad usne jen v satku, ale vecer usne v 21h a chrni az do 5 rano. Myslim, ze je nasycen pres den a vecer uz nas tolik nepotrebuje. Usne u prsa, prendame do kosiku a tam spokojene chrupka. Do 2 mesicu bylo uspavani s krikem, houpanim, ukolebavkami a stejne hodinovy rev. Ted jsou mu 3 a tyden a vse je v klidu. Jsem rada, ze jsem ho nenechala vyplakat. Vidim, ze ve mne ma duveru a vi, ze ji nezradim, nas vztah se meni k lepsimu kazdym dnem. Zkuste vydrzet a nenechavejte vyplakat, i kdyz je to tezke...zlepsi se to urcite!

Promiňte, já jsem nenapsala nic proti této metodě!! Přesně, jak jste si přála.
Jen mě napadlo to o té skupině - tam byste si mohly s podobně smýšlejícíma maminama konstruktivně pokecat.
Dále jsem jen vyjádřila svůj pocit k vaší založené diskuzi . Takže váš komentář k mému je trochu mimo..