Chůvička nebo nosit malou s sebou večer při venčení psa?

neliiinka
18. říj 2021

Zdravím, snad můj dotaz nebude úplně pitomej, ale fakt nevím😄 jsem sama s týdenním miminkem a mám psa.. ráno dám malou do nosítka a vyvenčím.. odpoledne vezmu kočárek a psa a taky není problém.. ale večer (cca kolem 20. hod.) se mi nechce malou tahat ven, už je docela zima.. nevím co s tím.. koupila jsem si chůvičku s dosahem 460m ve venkovních prostorách a 75m v uzavřených prostorách.. jde o to, že bydlíme v 7. patře paneláku a netuším jestli to dosáhne.. a na druhou stranu, mám celkem strach nechat malou samotnou v bytě (sice s chůvičkou a max. 5 minut, ale stejně..) nebo ji nosit s sebou i v tom nosítku? I přes zimu? Jak byste to vyřešily vy?🤔

lenatko91
18. říj 2021

Pokud nemáš možnost, že by ti večer na tu chvilku psa někdo vyvenčil nebo malou pohlídal, tak bych vyzkoušela dosah chůvičky přes den, když máš malou u sebe… nebo prostě brát malou s sebou a klidně z toho udělat rituál před spaním 🙂

klokanka31
18. říj 2021

@neliiinka Raději si malou ber sebou do nosítka. Nikdy nevíš co se může stát.

lentilkah
18. říj 2021

Nenechala bych, kdyby se cokoliv stalo, tak muze byt pozde nez se stihnes vratit.

neliiinka
autor
18. říj 2021

@lentilkah
@klokanka31
@lenatko91
To si právě taky říkám.. chůvičky jsem si koupila ještě těhotná a přesvědčená, že to tak budu dělat.. ale teď mám strašný strach ji tu nechat i těch pár minut.. ale nemůžu jí tím nějak ublížit? Třeba ne teď, ale až budou opravdu mrazy?

klokanka31
18. říj 2021

@neliiinka Dostatečně jí obléknout,a během těch pár minut by to mělo být OK. Lepší než nechávat bez dozoru,a ještě v 7. patře.

felixfelicis
18. říj 2021

Záleží, kdy chodí spát? Mně už v tuhle dobu děti spaly a to mi přijde těžko proveditelné brát miminko s sebou. Vyzkoušela bych chuvicku přes den a pak třeba říct sousedce, kam jdeš, aby o tobě někdo věděl?

mcermakova
18. říj 2021

Ahojky já jsem teda jen ve třetím patře, ale chlap má často noční, takže řeším přesně to samé. Když jsou holky, 4 a 1 rok, zdravé tak uspim menší, starší pustím pohádku a vybehnu s chuvicku. Pokud jsou nemocné, tak většinou uspim obě a poprosím sousedku, radši.. Taky už je okolo osmé nechci tahat ven. V létě chodily se mnou, ale teď už je kosa a ony jsou večer už vykoupane a v pyzamech.

klovalka
18. říj 2021

neriskla bych si nechat sama doma, byť s chůvičkou..

mourovatakocka
18. říj 2021

@neliiinka Připadám si teď trochu divně, ale já bych prostě nechala malou v postýlce, stokrát zkontrolovala klíče, mobil a šelmu psovitou hypnotizovala očima, ať si to vyřídí co nejrychleji. Může se stát ledacos, to určitě, ale to by se člověk nemohl jít sám ani vysprchovat.

eviicka
18. říj 2021

No přiznám, že nechápu tu nutnost chůvičky, u nás noční venčení (a to jak bytě, tak i teď když otevírám na zahradu je záležitost dvou minut), pes naučený vykonat potřebu (v případě bobku ještě tedy sebrání) a hned domů. Nějaký protahovaný interval bych si nedovolila. V tomto případě bych uspala dítě a šla s ním, ale to sedmé patro je tedy dost vysoko ☹, hlavně cesta výtahem...

natysnovec
18. říj 2021

Ja deti vzdy prenesla do kocarku,poradne zachumlala a slo se s kocarkem ...🙂 Nikdy bych nenechala dite samotne a ja sla vencit. Dodneska je mam furt za prdeli😢🤣

nikivm
18. říj 2021

@neliiinka taky jsem ve stejné situaci. 4 patro a přítel věčně pryč. Malá má skoro 8 měsíců a od začátku to dělám takto. Malá chodí spát okolo osmé, čekám do 22 kdy si řekne o mlíko a já se ujistím, že už opravdu tvrdě spí a rychle vyběhnu. Nechávám otevřené okno v obýváku, abych slyšela před barák. Za celou dobu se mi stalo dvakrát, že se vzbudila. Ale stejně jako se přizpůsobil v mnohém pes, musí si zvyknout i malá. Kvůli 10 minutám si nepřipadám nezodpovědná, ale před odchodem jí většinou vezmu pro jistotu sirky

konidana
18. říj 2021

@neliiinka tak v nositku/satku ji beres pod svoji vrchni vrstvu ... bundu nebo dlouhou mikinu takze urcite nepromrzne😉. Noseni deti navlecenych v kombineze v nositku pres bundu nosice je spatne.

konidana
18. říj 2021

@nikivm miminko v postylce 10 minut vydrzi, ale s mymi 8mesicnimi by to uz bylo o strach ze vylezou😉 (staly, sedely a lezly vsude i po vyskach😅)

j.a.n.i
18. říj 2021

Já bych měla blbej pocit z toho výtahu, takové to, že se zrovna jako na potvoru zasekne... Ale tedy já výtahy obecně moc nemusím, jinak nevidím problém v tom nechat mimino spát a jít vyvenčit psa - ideálně kdyby člověk bydlel tedy v přízemí či prvním patře.

nikivm
18. říj 2021

@konidana Já třeba věděla, že nechci šprušle, ale malá spí stejně v posteli. Z každé strany má polštář a na zemi pro jistotu peřinu.
Ale jinak si to neumím představit. Jako budit ji a oblíkat kvůli 10 minutám? To mají všichni ty děti i na záchodě, nebo ve sprše?

hojda
18. říj 2021

A co jí dát spát do kočárku, s tím by se dalo jít i ven se psem a až se vzbudí na kojení, tak jí pak uložit do postýlky na noční spaní?

maki90
18. říj 2021

@neliiinka ahoj, já to tak praktikovala s tou chuvickou, venčila jsem naposledy kolem 22.h, malá spinkala, měla monitor dechu. Bydleli jsme tedy v prvním patře a venčení bylo tak na 2 minuty. Chůvička dosáhla v pohodě (Philips Avent), 7.patro je ale něco jiného, určitě nejdřív vyzkoušet. Stejně to byl stres, jaká pohoda teď v noci psiky jen vypustit na zahradu....

hojda
18. říj 2021

@nikivm U malého mimča bych měla strach, že si může po jídle ubliknout.

nikivm
18. říj 2021

@hojda je pravda, že mám dokonalé miminko. Většinou spí fakt tvrdě. Plínku přes rameno neznám, protože nikdy neblinkala. Ale je fakt, že občas venčím kolem půlnoci, protože i když to tak nevypadá, taky ji nerada nechávám samotnou.

jipe
18. říj 2021

@hojda tak ale zase třeba ve sprše jsi možná dýl než venku se psem... a já si teda do sprchy chůvičku nebrala. psa nemám, ale pro balíky jsem si dolů od dítěte seběhla...

maaaadlaaaaa
18. říj 2021

@neliiinka Pokud máš takový strach, tak bych vzala malou do kočáru a nechala ji spát v něm nebo ji pak opatrně spící přenesla do postele. Kup zimní fusak a nemusíš se bát, že ji bude zima. Já teda s chůvickou večer třeba vytírám chodbu v přízemí nebo odnášim v noci sbalene kufry do auta, když druhý den ráno jedeme pryč, ať mám pak co nejmíň starostí. Když spí, vím že dvě hodiny ji nevzbudi ani když ji vedle hlavy spadne na zem plecháček (vyzkoušeno omylem 🙂), takže jsem zatím klidná.

klokanka31
18. říj 2021

@nikivm Zase ale nechat otevřené okno a nechat dítě samotné?🤨

hojda
18. říj 2021

ideálně fusak s outlastem (termoregulace) https://www.littleangel.cz/fusaky-autofusaky-ru...

nikivm
18. říj 2021

@klokanka31 malá se před pár dny naučila plazit. Shledávám velmi nepravděpodobné, že by se z ložnice teleportovala do obýváku, kde trojitým saltem vyskočí k oknu, zavře ventilaci a otevře ho naplno 😂 teď vážně. Otvírám ho vedle, ať na ni nefouká, když začíná být chladno a je to skvěle slyšet ven, kdyby plakala.

klokanka31
18. říj 2021

@nikivm Tak to jestli jen ventilačku,já se lekla že otevíráš celý okno 😣

nikivm
18. říj 2021

@klokanka31 tak to bych z toho 2+1 udělala do 5 minut ledničku 😂 Ale když mi byl rok a půl, moje maminka nechala otevřené okno a šla na zahradu. Kdybych já viděla, jak se mi po parapetu v prvním patře prochází miminko, asi by mě odvezli.

drakenn
18. říj 2021

Uklidím tě. Já nosila 10 denní mimčo v šátku pod bundou v - 15 stupních. Na hlavě čepici a stejně měl hlavičku obličejem zanorenou v teple. Takže za mě klidně do nosítka a ven. Aspoň bude spát. Čerstvý vzduch dělá divy..

veronicka89
18. říj 2021

Nikdy bych takhle nenechala dítě ...natož tak malé miminko...když se začne dávit nebo něco do 7.p to je sakra daleko...

Takže bych venčení posunula na 18.30 19h klidne a šla s dítětem ...

Uši uje mě kolik matek vůbec tahle myšlenka napadne...neřeknu v RD kde vybehnu a jsem pokud by něco bylo do 3vterin u dítěte...ale tohle...¿😩

pabka
19. říj 2021

Nechala bych miminko spát v postýlce a šla na těch par minut se psem ven, ujistila se, ze mám klíče, možná bych šla radši po schodech, kdyby naaaahodou se výtah zasekl nebo se domluvila s někým, ze budu psát sms až půjdu ven a až se vrátím, pro kontrolu… ale když miminko spí, taky u nej nonstop nesedis a nekoukas na nej. Moc si nedovedu představit ho budit, oblékat a nést ven.