Co byla vaše nejlepší investice při péči o miminko?
Ahoj maminky!
Zajímalo by mě, co podle vás důležitá a nepostradatelná věc, kterou jste koupili, když jste pečovali o miminko (dejme tomu do 1 roku života). Nějaká šikovná vychytávka, která vám hodně usnadnila život a práci. Prosím, podělte se.
U nás to momentálně asi vyhrává samovyvařovací lahvička, nekojím, takže se lahvičky točí a tahle se jen na 3 minuty vrazí do mikrovlnky a vyvaří se sama.
Budu zvědavá na vaše vychytávky.
Díky
Kojim, takže neodpovim ohledně mléka.
Nejlepší byl šátek na nošení a pak odsávačka hlenů na vysavač.
@jitka_zowie Chůvička s kamerou. Člověk se může pohybovat i kolem domu a stále má svého drobečka pod kontrolou 🙂
Za mě. První dítě - Šátek a nosící bunda. Vyvařovací pytlík. U druhého dítětě chůvička. U obou dětí kočárek, protože mi hodně "vozili " příbuzní.
U prvního strašně moc zbytečnosti... Například se nám NEosvedcila hacka (ani u jednoho). U druhého je to košík a šátek ☺
Po první dceři jsem spíš všechno co jsem měla navíc,prodala.V podstatě jsme žádné vychytávky neměli a hlavně nepotřebovali.Do půl roku jsme měli akorát půjčený monitor dechu,ale pokud nemá dítě od narození nějaké problémy,tak je to zbytečnost.Spíš mě to víc stresovalo jestli je to zapnuté,když malá cestovala tak to hvízdalo a mě málem ranila mrtvice.Sterilizátor lahví do mikrovlnky...zbytečný,flašky jsem vyvařila v horké vodě.Přebalovací pult - na prd,stejně jsme oblékali a přebalovali víc na posteli nebo gauči.Cestovní postýlka - to jediný ještě využijem i třeba na zahradu.Nešátkovala jsem,ale měla chvíli ergo nosítko...nevyhovovalo nám to.Vystačili jsme si s kočárkem a hned jak začala chodit tak pokud možno po svých,žádné nošení.Nějaké kolotoče nad postýlku a podobný věci - zbytečný.Čím míň tím líp..teda aspoň za nás.Vystačíme si společně.A u druhé to budu praktikovat stejně 😉
Ja byla hodne nadšena ze zavinovacek, syn krasne spinkal a nebudil se rucickama a pak jeste je super žlučové mýdlo z DM za deset kaček, pustilo vše😉
Koupaci kyblik, satek. To byly asi top vychytavky ktere bych bez MK nekoupila
Uvedomujete si, damy, jak se i tady v tehle diskusi krasne ukazuje, jak je kazde miminko jine? Kazdemu se libi neco jineho a jak to vsudevychvalovane noseni, ktere tady spousta maminek bere jako vselek a uplne magickou vec, proste u nekterych miminek vubec ale VUBEC nefunguje? A nejen satek, ale i spousta jinych veci. U nekoho je to hit, u druheho naprosta zbytecnost. Necekala jsem od teto diskuse, ze by byl vystupem nejaky seznam "MUST HAVE", ale spis treba ze bych se (a vy take) mohla dozvedet o nekterych vychytavkach, ktere treba neznam a mohli bychom vyzkouset. Snad to aspon nekomu pomohlo. Preju pekny den
Kojici polstar,odsavacka nosu,odsavacka na mliko,kapky na prdy BioGaia
Za mě tedy taky šátek nebo ergo nosítko, odsávačka na vysavač, ale i odsavačka mléka, měla mám ho tolik, že malý to ani nestíhá pít 🙂 Malou jsem nosila v šátku hodně často, ale malému se to už moc nelíbí, tak uvidíme, ještě je malinký. každé dítko je jiné 🙂
Za mě jednoznačně přebalovací pult!! Spoustu lidí mě od toho odrazovalo, ale já využívala až do 18mesicu dcery 😉 a stále bych využívala kdybychom nepreorganizovavali pokoj a jelikož nemáme extra místa tak jsem už dala pryč 😉
Do mikrovlnky???chudak😕
To je TAK MOC individuální, co je pro jednu nepostradatelné, to je pro druhou pitomost a naopak.. Jo a taky, co je nepostradatelné u prvního dítěte, je u druhýho pitomost a naopak! No vážně, třeba lehátko bylo u první k ničemu, protože v něm dcera řvala a syn v něm je značnou část dne a je spokojenej
@jitka_zowie náhodou je to dost zajímavé téma 😉 a je opravdu jasné, že každé mimi je jiné. Můj Cipísek taky na nošení není, ač bych to někdy dost uvítala... Ještě mě napadá - prdelku utíráme ve vodě smočeným nastříhaným perlanem a od té doby neřešíme opruzeniny a ušetříme za vlhčené ubrousky.
@racerunner co se tyce opruzenin...maly je mel sileny prvni dva mesice. Mazala jsem, zkousela jsem vsechno. Vyhodila jsem spoustu penez za vsechny masticky. Pak mi kamaradka poradila, at mu to prestanu mazat, ze to jsou vsechno desny sracky....a do tydne byl zahojenej.
@jitka_zowie take už ničím nemažeme, ale u nás to dělaly ty ubrousky. Ani chválené Baby love nebyly lepší. Mažeme Weledou a jen občas. Ale moc rada jsem si početla v diskusi. I některé tipy vyzkouším!
Zadecky myju pod tekoucí vodou, nemazu vůbec, nikdo zadne opruzeniny nemel.
Když už se vyjimecne něco začne dělat, asi tak jednou za rok, tak Weleda měsíčková mast. V lednici nam vydrzi asi 4 roky. 2x - 3x namazu a je pryč.
Na cestách používám papírový kapesníky nebo starou plinku nebo jinej kus bavlnenyho hadru a pouziju vodu, kterou mam s sebou ve flašce na piti.
Nejlepší prevence i lecba opruzenin je hodne vetrat.

@elsa81 jaká houba? Můžu odkaz?