icon

Co dělat, když vám novorozenec nespí a jenom pláče?

marry16
20. pro 2016

Zdravim maminky !! V posledni dobe muj malicky cvrcek vubec nespinka,ale jen place 😞 i pres to ,ze je prebaleny,napapany a udelal stolici.. Opravdu uz si nevim tady .Neznate nejake osvedcene mezidy ? Budu rada za kazdou radu 🙂 dekuji Vam predem a preji Vam hezke proziti svatku 🙂

Strana
z3
svetlus_pepca
20. pro 2016

Chovat, nosit v šátku, zavázat do zavinovačky. Zkoušela jsi?? 🙂

marry16
autor
20. pro 2016

@svetlus_pepca chovani omezujeme, jelikoz ty prtata jsou na tom pak zavisle 😩..Jinak zavinovacku jsem uz zkousela a nezabira😒

lusynkova
20. pro 2016

@marry16 To s tím chováním nemyslíš vážně, že ne?? 😨

marry16
autor
20. pro 2016

@lusynkova Je to uplne normalni

slunickova123
20. pro 2016

@marry16 kdyz nechovas vlastni miminko, nediv se, ze place. Potrebuje mamu. Nazor, ze si z nej chovanim udelas zavislaka, je kec . Chudak tve mimi, zkus poslouchat srdce a nedat na "chytre " rady okoli. A na netu doporucuju najit neco o kontaktnim rodicovstvi.

somalicats
20. pro 2016

Chovala a nosila jsem a stale to delam u vsech tri deti. A rozhodne zadne z nich neni zavisle na chovani, naopak jsou to spokojene samostatne deti, ktere vedi, ze kdyz je jim ouvej, mama je nenecha ve stychu. Nejmladsi by proplakala cele sestinedeli, pokud bych ji nenosila v satku. Ted v skoro deviti mesicich smejdi vsude po byte a rozhodne nevyzaduje chovani a noseni cely den 😉 . Vem si satek, nauc se vazat a mej mimco u sebe. A neboj, az vyroste, prijde do puberty, tak uz se ani neprituli a jeste budes s laskou vzpominat na ta leta, kdys byla pro to dite stredobodem vesmiru.

kocvarovas
20. pro 2016

Miminko tě 9 měsíců v bříšku melo neustále u sebe. Slyšelo tvé srdce, cítilo tvé teplo atd. A ty se divíš, že teď pláče, když všechno co zná ztratilo? Pochovej je..

alicie_k
20. pro 2016

@marry16 Já tě zas třeba chápu, mám dva příklady ve svém okolí, proč kontaktní rodičovství nestavím na první místo svého života. Šátek třeba vůbec v plánu nemám kupovat. Tady na MK ti ale maminky nic jiného neporadí...

somalicats
20. pro 2016

@alicie_k A co tedy radis zakladatelce k utiseni mesicniho miminka Ty?

lusynkova
Odpověď byla odstraněná
neeva
20. pro 2016

@marry16 nas maly strávil první tri měsíce ze takrka nepretrzite v moji naruci. Bylo to náročné ale nic jiného ho neutisilo. Ted ma vic jak 8 mesicu a ver ze už ho nechovám, všechno jednou přejde. Ted potřebuje tvoje miminko potřebuje maminku, tak mu to doprej. Nas prdola je vesely a spokojeny, umí si i hezky sam pohrát, na noze mi nevisi😀 tot vse k te "závislosti".

alicie_k
20. pro 2016

@lusynkova To myslíte vážně? Takže ho má paní zanést do babyboxu nebo? To se mi snad zdá. Jen proto že nebudu nosit své dítě v šátku tak ho nemám mít vůbec? A o tom rozhoduje kdo? Vy?

maii
20. pro 2016

@marry16 zavisle na lasce? Na pocitu bezpeci? Nebo si fakt myslis, ze s tebou chce male miminko vytirat a ovladat te? to, ze to tak delaji ostatni neznamena, ze to je dobre neasi. Kdyz odepres svemu bezbrannemu novorozenci to jedine, co mu doda bezpeci (jakoze naruc zadny uspavacek nenahradi), tak co cekas? Fakt panbub s takovymi matkami 😔

maii
20. pro 2016

@alicie_k To jako vazne. Nejde o satek, ale o dodani bezpeci. A pokud novorozenec breci cely den a pomaha na to ho vzit k sobe, bo ho to uklidni a ubezpecit, tak je to dobre. Nebo ho chces nechat vyrvat? Nebo koupit nejaky zacracny produkt? Jako co je na tom divnyho, ze miminko chce byt u matky?

barumat
20. pro 2016

@lusynkova A už je to tu... Tohle zvolání miluji. Proč automaticky myslíš, že to bude špatná máma? Protože teď tápe? Myslíš, že to, že nechce mít 24 hodin denně na krku pověšené dítě, z ní automaticky dělá hyenu, která by ideálně měla být pokud možno kastrovaná? Třeba měla v rodině taky dítě, jako byl můj synovec, kterého jsme museli nosit, uspávat, udrncávat, vzbudila ho i moucha, jakmile byl vzhůru, jen ječel a ječel, a nepomohlo nic. Třeba se bojí, a i když chce pro své miminko to nejlepší, má strach, aby to nepokazila a nezpůsobila totéž. Není lepši vysvětlit, než hned útočit? A HLOUPĚ útočit?
@marry16 Nepropíná se do luku? Nejsou to prdíky? Jinak šátek bych zkusila taky, takhle malé miminko opravdu potřebuje maminku a něco ho trápí, proto pláče. Jen hezky chovej, a uvidíš. Jen pozor na uspávání na ruce, spíš si třeba s miminkem lehni a přitul k sobě.

lusynkova
20. pro 2016

@alicie_k Ona ho neodmítá nosit v šátku, ona ho odmítá CHOVAT!!! Základní věc, kterou znají i malé holky, když si hrají s panenkami! Takže ano, ať ho klidně odnese do babyboxu, mi je to fuk... Děláte tady hysterické scény, panebože...

maii
20. pro 2016

@barumat sry ale polud nekdo rekne, ze novorozence nechova, protoze nechce, aby si zvykal, nebo ze se nenecha omezenec, tak to mi jako tapani nebo strach nepripada. Spis jako sobeckost, nevedomi a akceptovani skodlivych komousskych praktik studeneho odchovu. Fakt super.

panickatlamicka
20. pro 2016

Halooo, tady materska intuice... A tady clanecek: https://www.modrykonik.cz/cvicitele-deti/

anazuzzuzana
20. pro 2016

no jasně, je to malej tyran, kterej si vynucuje tvojí pozornost a pokud mu jí dáš, tak tě bude tyranizovat až do konce života... bude z něj závislák, nejdřív na tobě a pak rovnou přejde na perník... je najezenej, přebalenej a vykaděnej, tak ať drží hubu a krok...mělo by mu stačit, že má krásnej pokojíček, postýlku s nebesy a ňuňu mantinelky, co by jako chtěl víc...
tyhle otázky mě vždycky dostanou a jen doufám, že nejsou myšlené vážně 😢

alicie_k
20. pro 2016

@lusynkova Hystericky tady vyzníváte leda tak vy. Z této diskuze raději odcházím, nenechám do sebe rýt od nějakých anonymů, tím spíš že to zakladatelce nepomůže.

lusynkova
20. pro 2016

@anazuzzuzana Přesně moje slova 👍

somalicats
20. pro 2016

@alicie_k Tak mi jeste, nez odejdes, zkus odpovedet na muj dotaz. Co radis zakladatelce Ty?

maii
20. pro 2016

@alicie_k zato tys zakladatelce pomohla. vsak klidne bez, argumentovat logicky neumis, ale ja ti to beztak zkusim este jednou vysvetlit: nikdo nevycita absenci satku, ale odepreni chovani a doprani bezpeci.

barumat
20. pro 2016

@maii Třeba jí to odmala vtloukala do hlavy máma, co ty víš. Tyhle příklady dělají hodně. Třeba je to mladá máma, která nemá zkušenosti, vrstevnice neporadí a jediným vzorem je někdo, kdo poradil takhle blbě. pořád si myslím, že je vhodnější vyvrátit omyl a poradit, než útočit. Ostatně kdyby si byla tak jistá v kramflecích, že jedná správně, asi by se tu neptala, co může být špatně, ne?

dzogobela
20. pro 2016

@marry16 ja bych se ted nebala chovat. Ted si podle mnoha clanku jeste mimco na nic nezvykne, toho se neboj. Rika se, ze mimco si.muze zacit zvykat az od 3 mesicu.. A navic ono se to tak meni. Nasi male bude 5 mesicu, taky jsme.ji hodne nosili, protoze plakala a ted je.nejradsi, kdyz lezi pod hrackama a nosit ani moc nechce 🙂

maii
20. pro 2016

@barumat ona se ale nepta, ona chce pomoct v ramci svych mantinelu...

kolibricek36
20. pro 2016

@marry16 své dítě - chovat, chovat, chovat, nebo nosit v šátku 🙂

pajula123
20. pro 2016

Souhlasim s tim nosit,chovat,davat najevo lasku. Vse podstatne bylo recene vyse. Jen doplnim: znami nechavali plakat a asi silene moc,protoze si mala chudinka vyrvala kylu a za par mesicu ji ceka operace! Takze az tam muze "nerozmazlovani" zajit ☹

te_reza
20. pro 2016

šátek jsem taky neměla, ani o něm neuvažovala....nicméně pokud řve, tak ho pochovej nebo zkus uhoupat v kočáru...to, že udělá stolici neznamená, že ho třeba nebolí bříško, u nás pomohlo masírování bříška a cvičení s nožkama. jinak z tvého příspěvku nevím, kdy řve...u nás se řvalo, když si nemohla prdnout nebo když nemohla usnout nebo byla špatně odříhlá

andelka
20. pro 2016

Miminko podle mě patří do náruče,omezovat chování je poněkud..Zvláštní a nedivila bych se tomu že miminko řve. U nás se bojovalo na míči,kolebalo v náručí ( jednu dobu pevně zavinuté v plene a v zavinovacce), houpalo v kočárku ( jo,zpočátku spalo jen v jedoucím,tolik jsem toho nenachodila za celý život jako za první rok obou dětí,dneska na to vzpomínám), šátek jsem neměla,ale od 3-4 měsíců manducu a ve 2 letech jsme se s ní dojate loučili. Pokud je miminko opravdu najezene, suché,není mu horko,neboli ho bříško,nechce odrihnout apod tak obvykle zabere kontakt. I když někdy se to někomu úplně nehodí.
Oba kluci jsou v podstatě předškoláci a závislí tyrani to fakt nejsou. Teď už se v zavince v náručí muchlat nedají. Být tebou tak si to užiju.

Strana
z3