Co umělo Vaše miminko v sedmi týdnech?

21. srp 2021

Zdravím,

zajímalo by mě, co Vaše miminka uměla v šesti sedmi týdnech. Všude čtu, jak se má vědomě smát, navazovat oční kontakt atd a u nás se nic takovýho neděje. Dokáže sledovat hračku, občas ale “zapomene” a musím ji ukazovat nadvakrát, otočí za ní často hlavičku, pase koníčky ale nejvíc u nás na těle a zvědavě otáčí hlavičku. Nějaký reagování na obličej ve formě úsměvu vůbec. Někdy na mě zaostří a je vidět, že vnímá, ale často mě jakoby přehlíží a smát se můžu jak chci, ale bez reakce. Jediný co, tak když jsme měli návštěvu, která na prcka mluvila, něčemu jsme se nahlas smáli, tak se dvakrát usmál, ale od tý doby vůbec. Jen na mě vyplazuje jazýček, tak si vůbec nejsem jistá, jestli šlo o vědomý úsměv..

klokanka31
21. srp 2021

Moc si už nepamatuju co naše uměla, ale podle videí a fotek vím že určitě navazovala oční kontakt, a usmívala se.

mamikry
21. srp 2021

Nas maly se umel smat a navazat kontakt, ale delal to jen obcas. Stejne tak toceni za hrackou. Je to mrnousek a ma sve tempo, takhle brzy bych se jeste nebala, ze je neco spatne. Taky se stava, ze kdyz se miminka neco nauci, chvili to pak nedelaji.

autor
21. srp 2021

@mamikry děkuju… četla jsem na jednom fóru, že se některý miminka začínají usmívat třeba až ve třech měsících, ale to už musí být nervy..

ekou
21. srp 2021

Kazde dite ma sve tempo, hlavne neporovnavat s jinymi detmi. Vse ma svuj cas

anet_98
21. srp 2021

Náš malej se občas nevědomě zasmál okolo 6. 7. týdne a to hlavně že spaní. Jinak vědomě se usmíval když mu bylo 2,5 měsíce.
Neporovnávám s ostatními, protože bych se z toho zbláznila. V 8 měsících mi malej ještě neseděl a první zub až před 10 měsícema to bylo od rodiny keců 😅

me_druhe_ja
21. srp 2021

Moje děti uměly jíst, spát (jedno hůř, jedno líp), čůrat a kakat. 😀

V 6-7.tydnech bych fakt ještě nic neřešila.

autor
21. srp 2021

Děkuju za komentáře, cítím se klidnější. Možná moc řeším tabulky a děti od kamarádek, který se pomalu opravdu od šestýho týdne smějou, koukají přímo na obličej, vesele se už na začátku měsíce přetáčí na bříško a já mám vzteklouna s vyplazeným jazýčkem a hromadou prdíků..:D

meronym
21. srp 2021

U meho druheho miminka v sedmi tydnech nebylo mozne pozorovat, co ne/umi, protoze mimo spanku nonstop rvalo. Ted je to vesele sikovne batole. Budte zatim v klidu.

sinicka
21. srp 2021

Moje mimco se umelo kojit, spat, řvát a nosit. Nejaky ocni kontakty.. to hluboko pochybuju, že dělalo.. sem tam se tak nejak pousmalo.. 🤷🏼‍♀️ Spíš jsem pak hrotila chození, mluvení.. jednou jsem byla fakt nestastna, mozna sem mela slabou chvilku a brecela, že třilete dite dela jen skreky a on z niceho nic “ čo je mami?”
Takze klidek 🙂 umel, nechtel. Kazdy ma svoje tempo, ale chapu.. ten “tlak”’v okoli…

klokanka31
21. srp 2021

@sinicka Tak to jsi mě pobavila ☺

klokanka31
21. srp 2021

Jako určitě nemá cenu porovnávat a děsit se když nejede přímo podle tabulek. A ono ty dovednosti jsou ze dne na den. Naše takhle z ničeho nic začala chodit a rovnou i běhat.

alilali
21. srp 2021

V sedmi týdnech pásl koníčky, v osmi se sám přetočil ze zad na břicho (to nám ani lékařka nevěřila, dala si ho na pult a řekla, že to není možný, že to je náhoda, no jak to dořekla, tak syn se otočil a bouchl se hlavou o pult) a usmíval se, ale nevím no, jestli to byl opravdový úsměv. Na druhou stranu neuměl otočit třeba hlavičku do prava, museli jsme chodit na Vojtovku. Oční kontakt si nemyslím, že nějaký proběhl. Spíš to bylo mimino, co mělo svůj svět, občas se usmálo do rohu místnosti, otočili se a toť vše.

alilali
21. srp 2021

Jo a na 1000% si pamatuji, že za žádnou hračkou, svititkem, hudbou se neotocil. Ani hrazdička ho nezajímala.

eviicka
22. srp 2021

Vědomý úsměv kolem devátého týdne. Jinak souhlas hlavně neporovnávat s okolím, či "průměrem" nebo se z toho zblázníš.

zlorenka
22. srp 2021

mimino plazí jazyk, když se dožaduje mlíka 🙂

felixfelicis
22. srp 2021

Nejstarsi syn se poprvé usmál na den přesně ve 13 týdnech.

amenophus
23. srp 2021

Mate nejaky naroky :D. Co si pamatuju tak nase umela rvat a kadit, ani nakojit se jeste neumela, to jsme zvladli az po usmiknuti uzdicky nekdy v 8-9 tydnech. V tech 6 se mozna parkrat zvladla usmat a zaostrit na predmet v blizkosti, ale nijak vyrazne. Do 3 mesicu jsou to jen takove hlucne rostlinky, moc interakce s nima neni.