icon

Dcerka po nocích nespí, ale hraje si

jsemagi
3. lis 2017

Dobrý den,
v prvé řadě chci podotknout, že jsem ráda za kojení, vidím v něm především pozitiva, doposud jsem si nestěžovala, fungovala jsem i přes ta úskalí, co má dcerka vyvádí.
Dcerce je 9 měsíců, v noci kojím cca 6x za noc, přes den tak 5x. Příkrmy má ráda, sní co připravím. Je hodně aktivní, lézt mi začala po třetím měsíci, v pěti měsících perfektně seděla a před šestým měsícem obcházela nábytek.
Kde je tedy zakopaný pes?🙂 dcerka mi v noci nechce spát (přes den naspí tak hodinu a půl) nepláče, není protivná, ale prostě si chce hrát (cca tak dvě hodiny, třeba od 1 do 3). Já to už bohužel ale nezvládám, jsem unavená, protivná... nemám absolutně nikoho, kdo by mi pomohl přes den a já to mohla dospat, manžel s ní v noci občas také je, ale vyžaduje moji přítomnost, jinak pláče.
Přemýšlela jsem, jestli ji přes den nedávat spát, což zní potrhle, vzhledem k tomu, že i tak přes den spí méně než jiné děti. Ale jak jinak to řešit? Nebo si chci možná aspoň přečíst, že je na tom někdo stejně...

Strana
z2
barbara04
3. lis 2017

@jsemagi pokud si chce hrat tak opravdu na to nepristoupit. kamarádky dcera si s ni v noci 2 hodiny povídá.... to by me mohli... syn zo par krát zkusil.. hracky, televize, jidlo, mliko.... ne v noci jsme proste v posteli a dost. jecel asi 2x a uz to nezkusil... stejne tak jecel kdyz jsem ho odstavovala na no nebo mu brala dudlik:-/ je to děsný ale proste to vydrzim... nicmene to doporucuju zkusit a treba tyden vytrvat... mozna to bude k ničemu, ale to za den nebo dva nepoznás... no nebo zvážit odstavení na noc.... ale je jeste dost mala no☹

ivis_b
3. lis 2017

@dzogobela máme to stejný (i stejně starý dítě), taky má občas noci, že je dvě hodiny vzhůru, řve a musí mít jenom mě. Mně se navíc budí pravidelně xkrát od těch 8, co jde spát, do půlnoci, tj. v době, kdy má mít nejtvrdší spánek. Nechápu to a štve mě to, protože nemůžu vytáhnout paty z domu. V noci už ho dlouho nekrmim, večeří dostatečně, hlad určitě nemá. Pořád čekám, kdy se to zlomí, ale poslední dobou je to jen horší a horší. Nicméně hrát bych ho v noci nenechala, v noci se spí a hotovo.

dzogobela
4. lis 2017

@ivis_b mne se do pulnoci budi jednou... A pak jeste tak 3x... A zrovna dneska byla noc fakt hrozna. Byla jsem vzhuru od 22:45 hodinu a pak od 4 hodinu a pul :-/ ja ji trda v noci furt krmim, ale max 2x... Snazim se to odbouravat.

majina89
15. pro 2019

@jsemagi zdravím
Mám momentalne stejne trable s dcerkou. Jak jste nakonec dopadla? Jak dlouho toto obdobi trvalo, jestli si ještě vzpomenete? Díky moc!!! 😊

jsemagi
autor
29. zář 2020

@majina89 omlouvám se, že po takové době 😀 trvalo to dlouho, tipla bych do roka a čtvrt, slušně spat začala až po druhem roku, kdy jsem utnula kojení.

puhelin
29. zář 2020

@jsemagi Zruste kasi z lahve. To je to, co ji zrejme v noci budi.

jsemagi
autor
29. zář 2020

@puhelin kaše nejedla, byla pouze na mateřském mléku, aktivní holt byla vždy, jak jsem psala (je to už tři roky zpět), seděla jako divá v 5m. Do teď je celkem dost aktivní, pohybově zdatná. Už to neberu zle. Je to za námi 😀

puhelin
29. zář 2020

@jsemagi Ajo 🙂 Omlouvam se. U nas se taky spi lip po skonceni kojeni.

Strana
z2