Dcerka po nocích nespí, ale hraje si
Dobrý den,
v prvé řadě chci podotknout, že jsem ráda za kojení, vidím v něm především pozitiva, doposud jsem si nestěžovala, fungovala jsem i přes ta úskalí, co má dcerka vyvádí.
Dcerce je 9 měsíců, v noci kojím cca 6x za noc, přes den tak 5x. Příkrmy má ráda, sní co připravím. Je hodně aktivní, lézt mi začala po třetím měsíci, v pěti měsících perfektně seděla a před šestým měsícem obcházela nábytek.
Kde je tedy zakopaný pes?🙂 dcerka mi v noci nechce spát (přes den naspí tak hodinu a půl) nepláče, není protivná, ale prostě si chce hrát (cca tak dvě hodiny, třeba od 1 do 3). Já to už bohužel ale nezvládám, jsem unavená, protivná... nemám absolutně nikoho, kdo by mi pomohl přes den a já to mohla dospat, manžel s ní v noci občas také je, ale vyžaduje moji přítomnost, jinak pláče.
Přemýšlela jsem, jestli ji přes den nedávat spát, což zní potrhle, vzhledem k tomu, že i tak přes den spí méně než jiné děti. Ale jak jinak to řešit? Nebo si chci možná aspoň přečíst, že je na tom někdo stejně...
@dzogobela máme to stejný (i stejně starý dítě), taky má občas noci, že je dvě hodiny vzhůru, řve a musí mít jenom mě. Mně se navíc budí pravidelně xkrát od těch 8, co jde spát, do půlnoci, tj. v době, kdy má mít nejtvrdší spánek. Nechápu to a štve mě to, protože nemůžu vytáhnout paty z domu. V noci už ho dlouho nekrmim, večeří dostatečně, hlad určitě nemá. Pořád čekám, kdy se to zlomí, ale poslední dobou je to jen horší a horší. Nicméně hrát bych ho v noci nenechala, v noci se spí a hotovo.

@jsemagi pokud si chce hrat tak opravdu na to nepristoupit. kamarádky dcera si s ni v noci 2 hodiny povídá.... to by me mohli... syn zo par krát zkusil.. hracky, televize, jidlo, mliko.... ne v noci jsme proste v posteli a dost. jecel asi 2x a uz to nezkusil... stejne tak jecel kdyz jsem ho odstavovala na no nebo mu brala dudlik:-/ je to děsný ale proste to vydrzim... nicmene to doporucuju zkusit a treba tyden vytrvat... mozna to bude k ničemu, ale to za den nebo dva nepoznás... no nebo zvážit odstavení na noc.... ale je jeste dost mala no☹