icon

Dráždivé dítě a cvičení vojtovky

sebkova
9. čer 2018

Ahoj holky,
tak byli jsme s malým u neurologa a ten nám stanovil diagnozu: dráždivé dítě. Navíc musíme na Vojtovku, jelikož nechce otáčet melounek doleva. Máte někdo zkušenost s tou dráždivostí? Kdy to přechází??? Docházelo každým měsícem k nějakému zlepšení? Nějak nevím, co od toho čekat, slova doktora, že z toho časem vyroste mě docela znervoznili, zejména to ČASEM :D. Už teď máme doma tři měsíce denodenní řev od rána do večera a já se těšila, že třeba třetím měsícem to přejde ale očividně asi ne :D

Strana
z4
janinak85
9. čer 2018

Ahoj, mám taky z rodiny zkušenost s dráždivým dítětem, je to neteřinka, teď čerstvě čtyřletá a jak píšeš, od prvního dne co se narodila pořád brečela a brečela, nic nepomáhalo, rodiče zoufalí... znám i ten řev, když se zastaví na semaforu nebo kdekoliv. Bohužel se to začalo řešit až teď, dřív nikdo nevěděl co se s ní vlastně děje, byla prostě zlobivá, doteď má šílené záchvaty vzteku. Jsou teď taky odesláni na neuro, na logopedii... z vyšetření u psychologa vyšla jako introvert, takže ve školce s třiceti dětma to moc nedává... nastopro bude odklad školní docházky.
Určitě je ale dobře, že jste na to přišli takto brzy, to bude velká výhoda v tom, že už budete vědět co a proč se s děťátkem děje a budete tomu moci přizpůsobit přístup k němu. Držím palce ať to dobře dopadne.

dora13
9. čer 2018

Drazdive dite by rozhodne nemelo cvicit Vojtovku. Predilakce se da navic pomerne snadno napravit i Bobathem (osobni zkusenost), urcite bych se na to informovala. Odkud jste?

marketa11112
9. čer 2018

Mam nedonoseneho syna..diagnoza drazdive dite...mel pri narozeni krvaceni do mozku,nastesti je zdravi..ale....prvni rok jsem s nim spala v obyvaku..klidny byl jen na me...stale na ruce, na tele..spal na me...naucila jsem se jednou rukou delat vse...dokonce i na wc byl u me na kline...kolem 3/4 roku zacinal sedet a lezt, zajimat se o svet..to byla uleva..takze v prestavkach byl na zemi a ja s nim...moc nikdy nespal,do 11 mesicu jsem kojila, , pak mel 2 x za noc flasku....stale byl ale moje kliste....nikdy ho nikdo nehlidal do dvou let...pak obcas tri hodky tatka..jezdila jsem co 14 dni na tetovani..kdyz mu bylo 2,5 , byla jsem uz tehotna s dcerkou a skoncila v nemocnici na 6 tyDnu...se synem byl tata, sam po operaci..syn ke me v nemocnici nechtel, bal se, pricucl se na tatu...po m navratu jsem si ho doat dlouho ziskavaka zpet..jakoby mel pocit, ze jsem se na nej vybodla..ale ted uz dobre..v zari jde do skolkY....kazfopadne budi se 3-10 x za noc, nekdy s krikem...pres den neldy dobre, jindy rve kvuli vsemu, vse mu vadi.staci treba,ze mu clovek da pit z jine sklenky nez chtel...nerekl ale jakou chce....takovy den byva pro ne peklem..mam tu jeste 11 nesicni a kojim treba 20 x ..syn navic zarli..musim se mu hodne venovat. Je hodne vznetlivy a vztekli..klidne pak boucha a kope do vseho,triskne hrackou, krici a pod. ..nepomaha vysvetlovani, premlouvani, chvaleni, zarvani. ani dostani nazadek....jedine co casto pomuze je ,,vydirani,,...budes na me kricet? Nepujdeme ven...budes bouchat sestricku? Nedostanes nanuka....tomu rozumi dobre....na neurologii jsme byli pred dvema mesici. Pry je ok a vyroste z toho..ha....tak jo, no..jsem rada, ze je zdravi..

alishka111
10. čer 2018

@sebkova No, mě tedy tvůj synek připadá úplně normální, pokud se uklidní když ho chováš... Možná jsou děti, které vydrží leže v postýlce, ale moje to teda nejsou. Dceru jsem do půl roka v podstatě nesundala z rukou, postýlka jen když tvrdě spala. Do tří let neexistovalo, že by si hrála sama, nikdy, ani na minutu. Hrazdička kolotoč - nezájem řev, hrací deka, hračky,písek - nezájem řev, doslova a do písmene mi visela na noze od probuzení do usnutí. Trochu jí rozptýlily akorát děti, proto jsme od narození vlastně pořád někde byly, nejdřív kámošky s dětma, pak mateřské centrum. Nespala nikdy celou noc, dřív se budila 4x-5x, teď ve 4letech většinou jen jednou.
Nepřešlo to nikdy, ale zlepšilo se to se školkou, už třeba občas zmizí na pár minut denně do pokojíčku...
Co mi zachránilo život, že jsme měly relativně stabilní režim, takže jsem měla 2x denně 1.5 hodiny na odpočinek a jídlo, pak 1x 2 hodiny, ale na přežití to stačilo 🙂
Musím ale říct, že mě opravdu nikdy nenapadlo oběhávat doktory s tím, že mi dítě řve když je v postýlce, ale tak ať ta vyšetření máte, určitě jelepší vyloučit že honěco trápí, ale možná je úplně zdravý a prostě je takový...

begavan
10. čer 2018

Ahoj, jak už tady někdo psal, nechala bych zkontrolovat klíční kosti (slyšela jsem o tom, že v dávných dobách bývaly občas zlomené při porodu a přišlo se na to třeba až později, tak jen pro jistotu) a zkusila bych najít um úplně bez laktózy, po poradě s dr. Kamarádky syn taky plakal celé dny i nocí a nakonec je z toho alergie na kravské mléko + další asi 4 potraviny... Ona teda kojila, ale u vás by to možná ta abkm v um být mohla. U mého syna taky hodně pomáhalo nošení v klubíčku.

bayt
10. čer 2018

@sebkova Ahoj, nasemu klucikovi na neuro v cca 7 tydnu taky stanovili dg "lehce" drazdive dite 🙂) U nas hl. proto, ze mel rucicky v pesticky pri paseni. Jenze pediatra rikala, ze deti je oteviraj klidne az ctvrty mesic. Mne prijde, ze se to s tema diagnozama prehani. Pediatra taky rikala, ze drazdivy jsou casto deti, co maji rychly vyvoj a to prcek ma. Fyzio radila zklidnovat nosenim v satku, masazemi, nosenim v klubicku a spravnym zvedanim (brichem dolu).
Jinak to, ze ti prcek place, ma urcite nejaky duvod, nesmirila bych se s tim, ze "miminka placou". Muzou to byt prdy, reflux, alergie....

bayt
10. čer 2018

@sebkova Jeste ke spanku. Maly spi v noci slusne, ve dne blbe, klasika. Myslim si, ze na nej ma vliv svetlo, ale pres den mu nechci temnit, abych mu nerozhazela rezim den-noc. Usne pouze u prsa v posteli nebo v nositku venku za chuze (idealne s prsem) a v autosedacce na dalnici (s prsem v puse). Jestli nekojis, dala bych dudel. Jestli jo, davej prso co nejcasteji. To dudlani ohromne zklidni mimco.

Jinak bych rozhodne nenutila dite spat za cenu revu a svazovani, jak to popisujes. Tebe to vycerpa a jeho akorat zneklidni a rozdrazdi. Malej je kolikrat unavenej a protivnej a ne a ne zabrat. Tak se snazim chovat a zabavuju a zkousim kazdych 15 minut, zda uz usne. Casem usne samozrejme. Ale je to teda na palici videt ho nadavat z unavy a ne a ne zabrat. Kor jak sou ty horka..
Dite ma svou hlavu, nekdy mi pres den naspi minimum, a v noci spi o to dyl...on se o ten spanek neosidi.

slimacikmia
10. čer 2018

@bayt ono ide práve o to, že napr. môj malý nezaspí cez deň vôbec, ani keď sme celé dopo von a vybehá sa, nevládze chodiť, nevládze ani rozprávať, ale dám ho do postieľky, tak proste bude robiť všetko, len aby nezaspal. Pre matky, ktorým unavené dieťa normálne zaspí, či už v kočiari, u prsa, alebo akokoľvek inak je nepredstaviteľné, že nejaké dieťa sa tomu spánku bráni, aj keď je fakt úplne hotové. Nepochopíš to, pokiaľ také dieťa nemáš. V noci to bol des, ako som už písala, mali sme stavy, že spal z 24 len 5, prerušovane, a to mu bolo pár mesiacov. A čím menej spal, tým horší mal ten spánok, začarovaný kruh... Zavinovačka to zlepšovala, vyžadoval ju, aby sa aspoň trošku prestal mlieť a hádzať rukami a nohami. Rozumiem tomu, že neveríš, že niečo také existuje, keby som nemala takéto dieťa, tiež tomu neverím a hľadám príčiny...

bayt
10. čer 2018

@slimacikmia Proc pises, ze neverim? Muj prcek nevypada NIKDY unavene. Je jak torpedo a ze je unavenej se pozna jen tim, ze se vzteka. U nas zabral satek, bily sum a kojeni k tomu dohromady a kolibani. Byly doby, kdy jsme takto meli prcka x hodin denne a stridali se s muzem. Ale trpel na prdy a je drazdivy. Co se mu lip kaka, je to des, ale trochu lepsi. Jen si myslim, ze u prsa matky v naruci zdravy unaveny dite usne. Pokud ne, tak to uz je fakt o zdravotnich potizich...

bayt
10. čer 2018

@slimacikmia A jeste me napada, jestli ty drazdivy deti nejsou proste jeh citlivejsi. Nechci ze sebe delat chytrou, kazdy dite je jiny. Ale obecne ma dite potrebu matky, prsa, kolibani. Ty pises o kocaru, o postylce. To by muj malej jecel hodiny a hodiny. Nejhorsi asi je, kdyz nejde kojit no.

garalela
10. čer 2018

@sebkova ahoj bayt,ja o tom mela nacteno uz jako tehu,takze jsem od porodu na naseho kriklouna pouzivala vse doporucene ( perova perinka, polohovani, tiche septani) a muzu rict,ze si nedovedu predstavit,ze by to bylo bez toho jeste horsi. Taky jsem doma mela poradkyni a ta ni rekla, ze to muze byt do roka. Nicmene mne tedy zabira prso a telesna blizkost. Na cviceni mam pozvaneho terapeuta domu pristi stredu jelikoz mudr by nas ani nikam neposlala,je spokojena a rika,ze obcas rakove drazdive deti priste jsou. Velky odbornik je pry v hradci.

dora13
10. čer 2018

@bayt Alan je zdravy a za 14 mesicu, co byl kojeny, jestli usnul u prsa desetkrat? A to jeste musel byt uplne vyrizeny. Potrebuje pri usinani klid, snese maximalne ruku na hrudnicku, ale obecne si proste radsi muchla decku a usne sam, od narozeni. Neucila jsem ho to, naopak, pocitala jsem s tim, ze bude usinat u prsa jako jeho bratr a ani nahodou. Jako fakt kazde dite to ma jinak, nejde generalizovat, ze zdrave dite automaticky usina u prsa.

bayt
10. čer 2018

@dora13 Tak jsem to nemyslela...ale že dítě potřebuje prso, matku, kontakt. Nemusí to být na spinkání, ale obecně. Že ho to většinou zklidní, když pláče. Třeba u našeho kluka všichni tvrdí, jaký je pohodář, ale je to tím, že je furt v nosítku, já vytaženou kozu, a teď jsem třeba kojila i zkroucená jako paragraf na D1 😃, on v autosedačce....Dávat ho do postýlky a kočáru, tak bude tak uřvaný chlapeček, že by se fakt divili.

iva_kucerova
10. čer 2018

@sebkova Ahoj, měla jsem dráždivé dítě a opravdu z toho vyroste🙂. Dneska je to 6letá slečna a je dost zdravá na to, jak nás všude strašili🙂. Chce to opravdu hlavně klid, i když to jde s dráždivým dítětem těžko. Vojtovku jsme vzdali, cvičit se s ní nedala, pít nechtěla, jíst nechtěla, spát nechtěla, pořád prohnutá do luku....a přežili jsme a teď čekám další, ale je fakt, že bych si netroufla jít do druhýho dřív...co kdyý to bude stejný🙂. Držím palce, ať to brzy přejde. Nám občas pomáhalo nacpat (ano, opravdu nacpat, jinak se nedalo) ji řvoucí do šátku a běhat s ní, to se i usmála🙂

garalela
10. čer 2018

@iva_kucerova ja teda mam u maleho i takove vztekle projevy,kdyz jsem treba ve sprse,tak vidim, jak si taha usi a vztekle rve. U mne je ale schouleny jako beranek, ale dovede se osklive vztekat i pri prebalovani apod kdyz neni uplne u mne. Ja uz se stim asi smirila, jen je to narocne na vlastni telo,boli mne cely clovek, v jedne poloze cele noci a dny s nastavenym prsem. A pak ta socialni stranka veci, ja treba nemam poradne fotku, kde bych nemela prsa, jinak jsou to opravdu fotky kriciciho ditete.taky jsem mela dlouho strach z pomalejsiho vyvinu kvuli tomu,ze si takove porad nosene dite nic samo neprocvicuje na podlozce nebo postylce...zatim asi ok,snazim se vytezut jazdou chvilku.

dora13
10. čer 2018

@bayt jo, tak to jsem spatne pochopila, chapu!

sebkova
autor
11. čer 2018

@alishka111 to by asi nerval i pri manipulaci, nebyl by stále ve svalové křeči. Nemusela bych ho uspavat tři hodiny, a hlavně by neprorval celý den bez spánku, to fakt normální novorozenec nedělá

sebkova
autor
11. čer 2018

On by jinak nespal vůbec, což ale nepochopí nikdo kdo takové dítě neměl doma. Neexistuje, ze by usl sám od sebe, pohyby ho ještě víc stimulují k řevu. Ani ve dne ani večer, už jsme zkoušeli jestli usne sám, a řval celý den až do půlnoci

garalela
11. čer 2018

@sebkova ano ano, syty hladovemu neveri, musite se obrnit a i kdyz to budectezke,tak vsechno jemne. Nejhorsi bylo,ja nemohla s malym vubec cvicit nozickama na prdiky jak byl prohnutej, nasla bys dva mesice zpet moje vlakna,kde mi vsichni radili jak cvicit nozkama a nikomu jsem nevysvetlila,ze je nepokrci a uz vubec mu je nezohnu pres luk k brisku

alishka111
11. čer 2018

@sebkova psala jsem, pokud se v náručí u vás uklidní, tak že je pláč v postýlce normální. Pokud nepomůže ani maminčino chování a nošení, tak je asi opravdu na místě zbystřit. Osobně totiž neznám žádný dítě, který by usnulo samo, položeno v postýlce. Dcera nevydržela v postýlce bez řevu ani vteřinu a ani jedno dítě mi jako miminko nikdy, nikdy neusnulo samo.

bayt
12. čer 2018

@sebkova tak jasně, prcek mi taky neusne sám...musí být buď v šátku na mě, nebo přitisknutý v posteli na těle (je to normální, cítí se tak v bezpečí, jako každý mládě)

sebkova
autor
13. čer 2018

@alishka111 on neusne ani u chování, pouze ztichne na chvíli než ho to zas omrzi, jelikož s ním rotuju po bytě, protože když stojím tak rev. Coz z logického hlediska nelze pořád, nejde nosit dítě 24hod. denně. V nositku doma taky nechce být, v kocare usne jen když jedu, nedej bože když na chvíli zastavím. Vcera večer jsem ho uspavala tři hodiny, z toho jsem s ním hodinu chodila po bytě, hodinu se houpal v houpačce a pořád dokola priviral oči, ze bude spát a ve vteřině blik a zas řval a pořád dokola. A tohle dělal po tom, co opět nespal šest hodin. Usl v deset a o půlnoci byl vyspany, pak zas hodina řev a v pět konec spánku. Rudé oči, napuchle ale zas prostě spát nebude. A tak je to každý den dokola

sebkova
autor
13. čer 2018

@garalela ja s ním taky ani nehnu, je tvrdý jak dubove prkno, a když už je teda pokrci tak mu je zas nenarovnam😂

sebkova
autor
13. čer 2018

@bayt on neusne ani v satku ani na mě. Pořád sebou skube, mele rukama, nohama do toho řve. Takze stejně ho nakonec musím svázat aby se přestal rozrusovat no a pak už ho pod perinou k sobě tisknout nebudu, to by se už usmazil za živa v těch vedrech. Navíc on v rausi žádné pritisknuti nevnímá, ještě víc začne řvát když se ho snažím k sobě privinout a uklidnit. S ním se nedá ani mazlit on je prostě v permanentním pohybu a jakmile cítí, ze bych ho chtěla na sebe primacknout a tím pádem omezit tak hned je scéna na světě. Na něj prostě nefunguje nic z běžných uspavacich prostředků. Ani pritisknuta těla, ani kolebani a hlazeni a ani zpívání což prostě není normální aby byl šíleně unavený ale nic ho prostě neuspi. Navíc polohy, které on toleruje v rámci náruče jsou značně omezené

bayt
13. čer 2018

@sebkova Tomu nerozumim, svazat do zavinky funguje a do satku ne? Mozna mu je horko? Malej je ve vedrech v nositku nahy. A jestli ti usne v kocaru tak chod proste 2-3x denne ven, ne? Mne usnul jen v pohybu v satku a to mi kocar prijde lepsi alternativa....

Ja zavinku pouzila v nouzi nejvyssi parkrat, ale pak uz jsem lezela vedle ditete....nenechavala jsem ho v ni samotnyho.

bayt
13. čer 2018

@sebkova Mozna je i problem, ze nekojis, prcek bez prsa neusne NIKDY. Ani v tom satku....

karlajasmine
13. čer 2018

Zkusila bych to bezlaktozovy mliko

karlajasmine
13. čer 2018

Můj syn takhle vyvadel a nemohl usnout když měl zánět středního ucha, tak bych řekla, že jo prostě něco bolí

barbara04
13. čer 2018

no cítím s tebou☹ opravdu bych zkusila alergie na laktozu, ty klíční kosti a tu osteopatii, jestli nema blok v krční páteři, pry to je častější nez si lidé mysli a mnoho dr to ignoruje... a opravdu drzim palce at přežijete...

beruska1003
17. čer 2018

Dobrý den,mám taky děsně uknourane dítě (7m) do 3m byl taaak hodný pak očkování a chvilku po něm děs běs, nemůžu ho vůbec položit, nic ho nebaví, nezajímá ☹ v náručí je ticho, myslíte, že to taky může být diagnóza "dráždivé dítě" ? Pořád se to ve mne pere zda to řešit nebo to prostě přejde ☹

Strana
z4