icon

Extrémně klidný novorozenec. Máte zkušenost?

monishkam
21. črc 2025

Ahoj, mam desetidenniho novose. Porod prekotnej, a uzasnej. Syn ma porad zloutenku, ale jen okolo 180. Od porodnice vicemene neplace. Ozve se jen, kdyz ma hlad, ale to az po delsi dobe. Nebo kdyz mu nejde se delsi dobu prisat. Jinak spi. Na jidlo se budi prumerne co tri hodiny, vetsinou se nakoji se zavrenyma ocima a dal spi. Pres den je vzhuru v kratkych casovych usekach dohromady cca hodinu a pul, kdy jen lezi a kouka po okoli. Zadny plac. Prdi a kadi hezky, u prdu max zabruci. Doktorka na nem nic neshledala, srdicko poslouchala fakt dukladne. Ale nas to desi, je to jako bychom ho ani nemeli doma. Po porodu zjistena vada jedne ledviny, hrozi operace, ale pry to nema souvislost. Mel nekdo takhle hodne mimco? Pribira, za tyden temer 300g. Zitra jeste jdeme na krevni testy z prsu, co jsem si u pediatry vyzadala, vzhledem k me anemii v tehotenstvi. Predchozi deti byli vice vzhuru a breceli. Potrebuju asi uklidnit, ze to neni zas az tak neobvykle.

mysh_me
21. črc 2025

Ano, mela jsem taky takove dite. A tvemu je teprve deset dnu, to je hrozne malo, teprve se adaptuje na nove prostredi. Bdela okna prijdou az casem. Navic spanek je dobry pro mozek, zpracovava v nem nove podnety. Ja jsem mela v sestinedeli i stavy, ze se mi po miminku normalne styskalo, protoze dlouho spalo, pak se kojilo a pak spalo dal. Tak jsem ho nekdy chovala i spici, nechala jsem si ho spat na sobe, protoze mi jinak chybelo. Kolikrat jsem ani nevedela, kdy ho jako mam vlastne prebalit, protoze kdyz se vzbudilo bylo uz hrozne hladove a jak se nakojilo tak hned zase usnulo, takze tam vubec nebyl prostor plinu vymenit 😀 je to normalni v teto fazi 😉

areh
21. črc 2025

Takový byl druhý syn. První dny fakt jen ležel koukal, spal nebo jedl. To jsem u prvního neznala. Ale užívej si to. Dost rychle to přešlo a stal se z něj malý zdravý (!!) cholerik 😅

kacka1994
21. črc 2025

Taky jsme meli princeznu o ktere jsme malem nevedeli 🙂 treti dite, starsi dva kolem ni skakali a kriceli a ona spala...ale netrvalo to dlouho, v pul roce se zacla velmi hlasit a ted v 1,5 letech je silena 🙈🤣

konidana
21. črc 2025

@monishkam muj druhy prvni 3 mesice jen spal a kojil se. Jako druhomatka se starsim dvouletym torpedem a nespavcem jsem za nej byla fakt vdecna. Po tech cca 3 mesicich se zacal vic hejbat a byt vzhuru obcas i mimo kojeni. A i prestoze takto jrn spal tak v 7.mesici uz lezl jako tryskomys, jen o mesic pozdeji nez segra, co od narozeni snad nikdy nespala vic jak 9h z celeho 24hodinoveho dne😅

evaviki
21. črc 2025

Me male nedonosene zloutenkove dite cca do 3 tydnu hezky spalo, temer nebrecelo. Pak nastalo peklo a nespala jsem do jeho 5 let.. Ono to prejde, jeste budes s laskou vzpominat.

ninive211
21. črc 2025

Ono může být tou žloutenkou, že he tskový klidnější a spavější. Hrle, uživej si to, ono to taky nebude věčně. Co by za takové klidné mimnko daly msminjy nespavých a kolikových dětí. Syn byl taky vodné miminko, netrpěl na bříško, rád se mazlil, tulil, kojil, když člověk automaticky naplňoval tyto jeho potřeby, tak byl spokojenec a úplný zlatíčko 🙂

eviicka
21. črc 2025

Druhorozený s lehkou žloutenkou to měl také tak, jak přešla žloutenka, přešel ho i ten pravidelný spánek (a mně tím pádem také 🙂).

cherie24
21. črc 2025

@monishkam první dcera nespavý terorista, neodložilelné dítě. Od jejího narození jsem neměla x let pro sebe ani 10 minut času, ani večer. Mladší dcera měla do 4 měsíců úplně otočený režim. Přes den usla kdykoliv i sama položená a v noci na mě koukala a chtěla se chovat a nosit. Obě navíc dost velké trápení s bříškem. Třetí miminko přesně takový pohodář. Spavý miláček, bříško ho netrápí, max se trošku zavrtí a zakňourá. V podstatě jsem ho neslyšela vůbec plakat. Žloutenku měl teda hraniční, hrozila opětovná hospitalizace, ale na papání se budil sám vzorně a pravidelně. Teď mu budou 3 měsíce a už nám to pomalu končí. Jak se začal zajímat o svět, už ho ležet ani spát moc nebaví. Chce nosit a rozhlížet se. 😁

1pomnenka
22. črc 2025

Všechny děti se žloutenkou jsou spavé.

konidana
22. črc 2025

@1pomnenka dokonce i nektere bez zloutenky😁

misaa56
22. črc 2025

@monishkam ano syn byl taky takový, žloutenku skoro neměl, bylo mi ho líto že furt spí, byl chvíli vzhůru a zase usnul 🤣 pak se narodila dcera která, řvala, zvracela a docela mě to překvapilo, neznala jsem to od syna😅

lacehea
22. črc 2025

je to normalni, dcera takhle spala 2 mesice. Uzivej si to. Dokonce ji sestra svlekla do naha a trepala s ni ve vzduchu a ona u toho spinkala. Je uplne normalni, letos ji bude 40.

anonym_534b80
22. črc 2025

@monishkam Hah, první syn byl taky takový 😅 Prvních 14 dní, dokud měl žloutenku. Pak začalo peklo. Vůbec nespal a byl to teror až do dvou let. Dodnes se v noci budí a to mu jsou 4 roky. Navíc je neskutečně aktivní, neposedí, u ničeho nevydrží... Užívej klídek, dokud je 😄 Může se to ze dne na den úplně změnit. Ale taky nemusí 😉

krisstina93
22. črc 2025

To je tou žloutenkou, při ní jsou děti spavé. Neboj, on ožije 🙂

monishkam
autor
22. črc 2025

Alw on vazne porad spi. Dnes byl vzhuru 15minut😔

fifinka2020
23. črc 2025
@monishkam

@monishkam u syna tohle trvalo myslím týden. Ale neměl žloutenku, takže si myslím,že klidně ještě nějakou dobu nárok ten tvůj má. Ale naprosto tě chápu – já u druhého dítěte měla obavy a vše jsem pozorovala a taky jsem se bala, jestli není moc hodná a hledala hned za tím různé genetické poruchy a podobně. Myslím si, že to bylo i hormonama A u mě spuštěnou až takovou fobií. Hodně jsem to řešila s kamarádkama a pak jsem se trošku zklidnila a bylo to dobré. Věřím že to bude i u vás, že opravdu je ještě čas a pak se to změní. Hlavní je, ze se budí na jídlo, chce papat a prospívá. Tím bych se uklidnila.

pajusz
24. črc 2025

@monishkam ano třetí dítě bylo taky takové klidné ale bez žloutenky teda, šestinedělí úplnej ráj.

ninive211
25. črc 2025
@monishkam

@monishkam Děti se žloutenkou je případně nutné budit na pravidelné krmení. Jinak nejsem vůbec zastáncem buzení dětí ve smyslu kojení co tři hodiny jak hodinky (s výjimkou extrémně nedonošených dětí, nebudila jsme ani dceru, která z porodnice odcházela s váhou 2,5 kg), každé miminko má jiný rytmus, ale u miminek se silnou žloutenkou je to jiné. Tam očividně buzení je potřeba.
To, že byl vzhůru 15 minut, myslíš kromě kojení? Kojí se nromálně? Přibírá na váze? Má dostatečný počet mokrých ple? Nemá propadlou fontanelu na hlavičce z dehydratace?

petra166
25. črc 2025
@monishkam

@monishkam zřejmě to potřebuje , navíc je ještě hrozně malinkej , naše malá má 2 měsíce , a kdyby jsme ni nenaučili na rukách, tak věřím tomu , že by to vypadalo stejně jako u vás . Navíc , věř tomu , že během pár dní se to všechno změní , naše malá spinká ted lépe , přes den myslím , než když byla úplně malinkatá . Takže tak . Užívej klidu , dokud je , pak uz to takový nebude 😀

aedoss
26. črc 2025

Můj druhý syn byl takový spáč. Žloutenku neměl. Po neustále řvoucí a nespavé dceři se mi tomu taky nechtělo věřit. Ale v půl roce si stoupl, odešel kolem nábytku a bylo po klidu. Od té doby je to s ním jízda již sedm let. 😁

camillaq
26. črc 2025

Mě to přijde normální, měla jsem takové obě děti. Pořád spali, aji na jídlo jsem je musela budit. Neznala jsem co je uspávání, usínali sami, jen jsem je položila. Když k nám přišla návštěva, tak hleděli. Naše děti byli jako miminka zlatí, spali aji celou noc hned od narození. Postupně před tím prvním rokem se to začalo měnit, teď jsou slyšet až moc.

jitkaabs
26. črc 2025

@monishkam Dcera mi prospala první 3 týdny. Pak přišly prdiky a vše se rázem změnilo.

westie
26. črc 2025

Náš starší syn taky se žloutenkou hodně spinkal. Dobře jedl, přibýval na váze, nebudila jsem ho. Byl schopný spát celou noc i 8-10 hodin v kuse. Byla jsem z toho dost vykulená, přeci jen to bylo první dítě. Na procházkách v kočárku zvládal přes den spát i dvě a půl hodiny. Sami doktoři říkali, že jsme tu žloutenkou vyloženě rozkojili, jak dobře jedl. A dnes je z něj sportovec, co potřebuje každý den hodiny pohybu, chvíli neposedí.

natalie1709
27. črc 2025

@monishkam mám anémií celý život a malý je opak toho vašeho. V těhotenství jsem byla dokonce i na infuzi na doplnění železa,ať mám dostatek na porod. Žloutenku měl malý taky ale jenom chvilku. Dost se projevoval jako miminko,moc toho nenaspal a ted mu je 10 měsíců a je to ještě horší. Někdy ho slyší i sousedka jak je hlasitý. Protoze mu i rostou zoubky. Takze bych byla teda ráda za vše dite a tiše závidím.

daasqua
27. črc 2025

Dcera byla taky hodně spavá (žloutenku měla jen trochu, druhorozený ji měl víc). Musela jsem ji budit, aby vůbec pila, ale stejně si jen zadudala a zase usnula. Ani 3 sestry a 2 laktační s ní nic nesvedly (šimrani na bradičce, změna polohy apod), cucala jen chvíli. Narozená 40+4tt, 3.2 kg, takže normální. Kvůli tomu spaní i málo přibírala. Musela jsem ji krmit stříkačkou, to vyzunkla rychle (a zase usnula). Po dvou týdnech to bylo lepší, ale pořád nadprůměrně spavá. Ujela jsem metr s kočárkem a už spala. Od 2 měsíců spala celou noc bez probuzení (syn pak taky). I nyní v 7 letech spí tvrdě, nevzbudil by ji ani výbuch. Což je super, protože já naopak celý život trpím nespavostí a vše mě ruší a usínám přes hodinu.
Takže akorát pozor na to, aby opravdu hodně pil a kdyžtak ho pak budit.

dulmich
27. črc 2025

Já měla 2 takové miminka. Tak říká se, že v průměru novorozeně spí 23 hodin, postupně se to zkracuje. No a my zvyšovali ten průměr, že jo 😁 páč někteří skoro nespí