Hlídáni a rodiče. Bojím se zbytečně?
Zdravím
Jelikož nemam kamáradky ráda bych se tu vypovídala, a možná i vyslechla váš názor.
Mam holčičku 7m starou , rodiče moji by ji chtěli hlídat, moje mama by ji nejraději chtěla na celý týden či aspoň na celý den.
Mě to přijde strašně brzo aby takhle někde byla , myslela jsem tak od roka. Jenže samozřejmě jsem špatna že jim nechci malou půjčit- vozit k nám jít nechtějí bydlime v jinem městě asi 20minut od jejich města. Pry si pro ni prijedou a zase privezou jenze to se nelibi priteli ze by jezdila sem tam - pritom muzou jezdit tady.
No jde mi i to hlidani - asi mě nazvete opičí mamou jako jiný ale ja si nemůžu pomoct je to moje miminko a nejsem připravena ji davat hlidat - navic na co pritel je furt v praci a ja byt sama doma nepotrebuji,
Navic mama by ji narvala nejradeji dudlika hned jak breci a ja dudlik nedavam protoze se mnou ho nepotrebuje ,
Dalsi vec bojim se kdyz ji dam hlidat ze ji nebudu chybet, pak u me nebude chtit byt a nebo ze me nebude mit rada.
- bojim se zbytecne ? Maji vas mimca radi kdyz davate je pryc ?
- navic na zacatku jsem ji nemohla mazlit a byt poradne sni protoze byla nemocna a mela kapacky a byla infekcni tak si to ted asi vynahrazuji
Dale jsem si prala vzdy mazlive miminko - vim ze je to na povaze tak snad takova bude , i ted docela je zavisla na me - i kdyz mam nekdy pocit ze me nema rada a nechce byt se mnou ani se na me neusmeje a mraci se ,
A ne nejsem nonstop s ni mam ji doma treba na podlozce a hraje si sama a ja delam co potrebuji .
Hlavne mi jde o to hlidani mama by ji chtela i na den i to mi prijde brzy ano kazda mama to ma jinak ale me to prijde brzy jenze pak jsem spatna 🙈 jak jsem psala bojim se ze bych ji treba nechybela a nebo ze by me nemela rada i po tech treba 3h co by ji meli ...
A proč nejedeš třeba ty s ní za nima na celý den? Já to tak dělala.. jezdila jsem s ním 🙂 takhle si zvykaly postupně všechny strany 🙂 já jsem viděla, že to babi dává s přehledem, malej ještě líp a mě to uklidnilo 🙂
Moji rodiče me nenutí a čekám, kdy si ji budou chtít vzít. Za to tchýně by ji nejradši měla celý víkend ( má 9m ) a rozhodně to nepřipadá v úvahu delší dobu, ideálně až bude ve školce.. Ted nerespektuje její režim a dělá to podle sebe. A po větách typu - až ji budu hlídat, bude jíst to a to, spát bude chodit kdy bude chtít a ne jak je naucena, nebude poslouchat tak ji zmlátim varechou )..
Párkrát nam ji hlídala na 3 hodiny, když jsme jeli dokoupit věci do bytu nebo nákup,měla asi 4 měsíce a cpala jí punding v kelímku z obchodu a nějaký džus za 15 korun.. nemám nic proti tomu, že by ji to dala ochutnat na lzicku, ale zrovna začínala prikrmy a ještě jsem ji donesla připravenou mrkev s dyni, která na stole letěla tam jak jsem ji tam dala.. v 6 měsících i pres to, že jsem ji řekla ať ji v žádném případě nedává kasi nebo krupici, že z toho nemůže 2 dny kakat a řve, tak ji to stejně dala a pak do me rypala, že co ji dělám že řve.. nedávno jsme u ní byli, chtěla po nás ať něco donesem ze stodoly a když jsme došli,cpala do ní presolene uzene maso a mléko z obchodu🤦♀️ takže hlídání víc jak na 3 hodiny nepřipadá v úvahu.. rozhodně ne v době, kdy je dítě nejvíc fixovane na matku..
Nečetla jsem diskuzi, ale první co mě napadlo. Takhe malé miminko bych nikomu jen tak na hlídání na dlouhou dobu nedala pokud by to nebylo nutné. Pokud je kojená, tak vůbec, kojim vždy na požádání. kdyby byla normální doba, tak bych ji třeba k babičce přivezla a jela si na 2 hodiny nakoupit co potřebuji, a pak ji vyzvedla, ale dneska ? když je všude zavřeno? jela bych s ní k rodičům na návštěvu, tam si zalezla, kafe, knížka a ať se jdou projít, ale až přijdou tak bych tam byla. Tož takhle bych to udělala já, jsem taky opičí máma a dítě jsem pustila k babičce, která k nám nejezdí, takže ho nezná, až když se spolu domluvily, tj od 4 let 😀
rozhodne ti mohu doporucit se rozhodnout podle sebe a ne podle druhych. Musis byt hlavne ty jako matka v pohode...u mne to dopadlo tak, ze rodice chteli hlidat prvni pulrok. Nechapali, ze kojim, a ze na vikend jim dite ani fyzicky dat nemohu. Takze cim vic chteli, tim vice jsem odmitala....dopadlo to tak, ze uz nechteji hlidat ani kdyz potrebuji ja... Syn ma afektivni zachvaty, toho se bal hlidat zase kazdy....takze ve vysledku jsou deti vetsi, ale nemam nikoho na hlidani, protoze mi bylo parkrat vytcene, ze jsem nechtela, tak at si poradi sama.
Na druou stranu chapu, ze si sve dite chces uzit, ale zpetne i sama vidim, jak je dulezite, abys mela aspon na chvili cas a silu na sebe...A co tak se kompromisne domluvit s mamkou, ze pohlida mezi kojenim a nebo jenom dopoledne? A nebo jenom aspon kocarkovat, aby sis mohla udelat veci, ktere potrebujes nebo si jednoduse odpocinout? Vymyslet nejakou spolecnou cestu...
Male mimino fakt nepremysli ve stylu “mam a nemam rad”.Bud je mu s nekym prijemne nebo neni.Ja bych klidne aspon na prochazku v kocaru dala,vsak i ty si potrebujes odpocinout.

Ráda tě mít bude, jsi její máma a v tomto věku její celý vesmír 🙂 A ne, hlídat bych nedala. Pokud nechtějí dojet vozit, ať si nakašlou. Miminko patří k mámě, ne k připosrané babičce. Dcera má rok a u nás hlídání probíhá tak, že babičky “hlídají” u nás zatímco já třeba uklízím. Až bude dcera sama chtít na celý den k babičce, řekne si. Ty jsi máma, ty rozhoduješ a ostatní to musí respektovat. Nepodřizuj se jim a nedělej nic, s čím nejsi vnitřně v pohodě.