icon

Hlídání. Kdy jste dávaly k babičce?

annacb
14. říj 2020

Ahoj, Dobrý den, mám na Vás holky dotaz. Mám doma holčičku 2,5m Babička s tatínkovo strany by nejradši dceru vídala každý den, už mi i říkala, že si koupila postýlku a doufá, že tam bude co nejdřív spát, každé ráno píše jak se holčička vyspala a večer jestli je připravena ke spánku🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ ...Už 3 krát byla už dcera u ní doma na hlídání jednou kvůli nemoci (moji) asi 7 hodin a další taky nějak tak, byli jsme nakoupit v primarku a nechtěla jsem ji v téhle době a takhle malou vláčet sebou ... Jenže .. včera mi napsala, že když bude zima tak už si ji nebude brát na procházky ale k sobě domů (bydlí asi 30km od nás) třeba jeden den o víkendu na od 10 do 17 takhle mi to sama napsala. Já s tím tedy vůbec nesouhlasím necítím to tak, ani nechci. Jak to mate vy ? A jak ji mám slušně říct, že ne ? 🤷🏻‍♀️ Navíc prostě popadnec malou a chce s ni být pořad sama ... argumentuje tím, ať jsme s přítelem taky spolu... Když už musí být u nás, tak tam chce být sama my ať se jdeme projít nebo nakoupit ...Pořád mi něco určuje ditktuje... Dřív měla malou 3krat týdně, po téhle zkušenosti jsme se domluvily, že zatím 1krat týdne na 3hodiny... Vydrželo ji to asi měsíc a teď mi opět diktuje kdy a jak často si ji vezme... Kdy jste vy dávali děti k babi na hlídání... Já už jsem zoufalá z toho

Strana
z2
rnika
14. říj 2020

@annacb JO a pokud takhle vyhrožuje, tak to bych jí tuplem řekla, že s labilním člověkem dítě opravdu samotné nenechám... Co na to chlap? Chtělo by to, aby jí trochu usměrnil on.

jako_mala_holka
14. říj 2020

@annacb promin, ale o to spia bych ji dceru nedala, ma to v hlave v poradku? Mela bych strach

klokanka31
14. říj 2020

@annacb Tak to je psychopat ne? Jako to bych jí už vůbec dítě nepůjčila. Jak já nenávidím tohle vydírání a manipulování 😠

janina1111
14. říj 2020

@annacb nene tohle zkousi?no tak to bych ji utla snad uplne teda pokud to partner ma stejne...takhle to u nas neni...nase je 3 tydny nevidi,neslysi.Zajem jen u nas 1x za tydny tak 3-4hodky ale i tak radi....nenechejte se vydirat....to je manipulace pres city jako blazen....fuj

lenatko91
14. říj 2020

Pokud je labilní, tak bych osobně nechala hlídat jen pod svým dozorem. Naše desetiměsíční byla na hlídání jednou a stačilo. Byla z toho špatná ona i já. Takže když chce někdo s malou být, tak holt musí přijet za ní a já si doma dělám co potřebuju. Navíc jsem všem jasně řekla, že ji nikomu nebudu servírovat na zlatem podnose. A po pár zkušenostech, které se mi nelíbily, jsem se naučila prosadit si svoje a je mi fuk, kdo se urazí a neurazí. A doporučuju to i tobě. Případně s kvalitní LP by se nejspíš dalo rozkojit, kdybys chtěla a to už by tchýně tuplem musela respektovat tvoje přání.

eliska_f
14. říj 2020

Ty jo, si nedokážu představit tak malé miminko dat na tak dlouho pryč ( i když před prckem jsem to viděla jinak :D). Jako má mamka i rodiče z partnerovi strany se těšili, jak budou vozit. No dopadlo to tak, že do 6 měsíců jsem prcka kojila co hodinu/hodinu a půl a ani partner si do 3 měsíců věku prcka nedovolil vzít kočárek daleko ode mě, max aby byl do 10 minut když by prcek začal plakát zpět - takže blízké okolí má fakt hezky projíte ;D malý byl jedlik a babickam jsem to takhle zdůvodnila, navíc bydlí přes 50 km daleko, takže jsme se viděli vždy jeden víkend měsíci, ale hlídání beze mě nebylo. Teď je malému 14 měsíců a v noci stále kojim (už se těším až nebudu muset). Noční přespání jinde ale předpokládám až kolem druhého roku.
A hlídání jsme před koronou řešili tak, že jsme domluvili kamarádky na 4 hodky jednou týdně, já byla v jiné místnosti a dělala věci do skoly (ještě jsem dodelavala dálkove výšku) a když měl prcek hlad, tak jsem nakrmila a zase pokračovala. Ta jiná místnost by mohla být i pro tebe fajn, když by měla hlídat babička - jsi pořád blízko kdyby něco a zároveň si dítko pomalinku zvyká být i s někým jiným, ale já bych to viděla tak od 5-6 měsíce (pokud nekojis), dřív mi to přijde spíš ke škodě než užitku...

hezz17
14. říj 2020

Starsi byly 3 a pres noc nebyla ještě nikdy. Takhle male deti jsem davala max na hodinu ven s kocarem. Jednou si segra vzala meho syna ven do kocaru aniz by mi to rekla-uspavals jsem starsi a malinko me to rozhodilo. Byt to kdokoli jiny, tak to pekne schyta. Dite neni hracka na pujcovani. Tohle bych utla hned na zacatku.

akila999
14. říj 2020

Napsala bych ji, že moc dekujeme za nabídku, ale že toho teď zatím nevyužijeme. Že si malou oba moc užíváme a chceme s ní trávit všechen čas, co můžeme. Že se může po domluvě stavit na návštěvu a malou si pochovat nebo povozit, ale že na hlídání u ní doma má malá ještě čas. Víc bych nediskutovala, ona taky, zda se, nediskutuje.

akila999
14. říj 2020

@annacb a napsala bych ji, at se nezlobi, ale že na nejaky citový vydirani nejsi zvědavá, že máš teď plnou hlavu jiných věcí, natož abys ještě řešila ji. Ať se vzchopi, že je dospělá ženska a že malá labilní babičku nepotřebuje. To by mě teda pěkně nasralo tohle..to už bych si servítky nebrala..

astyna88
14. říj 2020

Tak mě to zase tak hrozný nepřijde, ale my máme už tři děti a kdyby si někdo vzal nejmenšího, tak ho i nachystam a zamávam s radostí 🤣🤣 já už to vnímám jinak, ale to jsem prostě já, když ty nechceš, tak prostěse výmluv třeba na covid a dítě nedávej z ruky. Ale musíš to říct jasně, ať se třeba i urazi. Nebudou spokojene vždy obě strany.

rejalin
14. říj 2020

@annacb no mě je jasné, že cizímu se radí snadno no.. já si myslím, že mě toto určování hranic čeká v budoucnu, až se budeme bavit o výchově a stravě 😅🤦 třeba sem pak také budu psát o radu 😁

Jinak to s tím, že si něco udělá.. to je buď šílená manipulace a nebo projev vážnější diagnózy.. musím říct, že tohle by pro mě asi byl důvod ji dítě nepůjčit vůbec - rovnou bych jí řekla, že buď má problém a měla by ho řešit ( s podporou) a nebo manipuluje a přes to nejede vlak.. by mě zajímalo, jak by reagovala.. 🤷

jjasmina
14. říj 2020

@annacb Jsem zvyklá říkat věci na rovinu ikdyž se lidé občas naštvou. Svou malou bych do roka nikomu nesvěřila, je na to moc malinká. A hlavně mi dost vadí, že tyhle hlídací babinky si pak myslí, že maj právo do všeho zasahovat. Takže já hlídání nemám ani mít nebudu. Ani nevim v jakém věku bych někomu dala malou, asi ne dřív než ve dvou letech, ale to je zase otázka názoru

janinasm
14. říj 2020

@annacb 2,5 měsíce je ještě fakt malý dítě a v tyhle situaci bych ho hlídat nedávala. Babička se zjevně moc těší na hlídání a buď za to ráda! Kolik je babiček, co ti nepohlidaji ani za nic! Takže na tvým místě bych ji ujistila že hlídat bude, ale až trochu povyroste. Je fakt hezké že má o vnučku zájem. Mohly by si vytvořit hezky vztah. Tak to hlavně hned neodpiskej. Vysvětli jí, že je prostě ještě moc brzy.....

annacb
autor
15. říj 2020

@janinasm možná si přečtěte další příspěvky! Babičku bych nikdy dceři brát nechtěla protože já sama měla tu nejlepší a přála bych i Emmě aby měla takovou jako já 😊.

malinkaelinka
15. říj 2020

Dceři je 15 měsíců a hlídá jedině tatínek. Na babičky času dost.

elis101
15. říj 2020

Myslím, že nejlepší by bylo, aby se Tě přítel zastal a celou situaci vyřešil. Pokud ti to totiž není příjemné, nebude to dobré. Samozřejmě, jestli chcete nadále udržovat nějaké dobré vztahy, bude to muset vzít trochu od lesa, ale pro Tebe je složité bojovat s jeho mamkou. Vy jste ti, kteří by měli v prvé řadě určovat režim svého vlastního dítěte. Moje malá má teď devět měsíců a měla jsem ji od sebe zatím nejdýl na dvě hoďky. Pravda, že mě ,, zachraňuje" kojení. Každopádně ve 2,5mesicich si to vubec nedokážu představit a i teď bych asi malou na dýl nesvěřila zatím nikomu jinému, než jejímu tatínkovi...je to pár měsíců, taky jsme něco řešili a pak jsem se shodli, že jakékoli neshody s mužovou rodinou bude primárně řešit on a naopak, je to tak lepší. Samozřejmě vy dva musíte být za jedno...

kristyn.g
15. říj 2020

Já bych měla problém svěřit dítě někomu kdo vyhrožuje sebevraždou.

elis101
15. říj 2020

@annacb fuj teda...tak tohle by měl opravdu vyřešit/utnout přítel/manžel. Upřímně bych dítě nekomu, kdo mi tohle říká nedala. Měla by se asi nejdřív sama srovnat a pak byste se měli domluvit co dál. Myslím ale, ze vy byste s mužem měli být domluvení, co jak chcete, samozřejmě to podat nejak hezky ( pokud teda máte do budoucna ten zájem) a vést ten rozhovor o pravidlech by měl podle mě asi Tvůj partner...

e_v_k_a83
15. říj 2020

Vubec, vubec...pokud mas oporu, resp. mate s pritelem na řešení shodu tak proste ji reknete co a jak. Pravidla určujete vy. Je to vase dite. Pani si neco kompenzuje...Takove babe bych ji dala minimalne. 2,5m miminko je malicke,ma byt s maminkou. Jo, muze povozit, 2h...ale to se ji nechce, ze😁? No razne bych ji vysvetlila co a jak, babizne😉

kotty
16. říj 2020

Asi takto - malá potřebuje vás a vy ji. Dvouměsíční miminko bych na hlídání rozhodně moc nedávala... a já vlastně vůbec. Tvoří si vazby, rituály, bezpečí ve světě a to potřebuje hlavně od mámy a táty. Babi - je mi líto, ale svoje už i odchovala před lety za svého mládí...

annacb
autor
16. říj 2020

@e_v_k_a83 No v zimě prý moc ne ... to mě ale moc nezajímá.... Je on taky přítel je jednou tak, pak zas jinak ... ale zase už je pokrok v tom, že neřekne ve středu ve 3 jsi přijdu pro holku ... ale začala se ptát, kdy si ji může vzit 💪🏻🤨

annacb
autor
16. říj 2020

Nechci jí nějak bránit a zakazovat domluvily jsme pravidla jednou týdně 2hodiny vydrželo to měsíc a už zase zkouší 🤷🏻‍♀️🙄

nazka
16. říj 2020

@annacb záleží, jak to má každý nastavený. Starší dcera byla na um, takže přes noc byla na hlídání prvně v 7 mesicich. 9 pak byla u babičky na víkend. Od mladší dcery jsem se doteď nehla na déle než 3 hodiny, protože kojím a to jí je 9 měsíců a ještě dlouho nehnu.
Mně osobně přijde zájem tchyně milý, mám hodně známých, kde babičky nejeví zájem a to je smutné kvůli dětem.
Strašně záleží na tom, jak babičce věříte a jak je schopna dodržovat a respektovat vaše pravidla.

nazka
16. říj 2020

@annacb teď čtu zpětně, že vyhrožovala.. To by se mi nelíbilo. To je trochu krok mimo mísu 🤦‍♀️

orisek56
16. říj 2020

Problém není ani tak v hlídání ve 2,5 mesicich, já bych to brala, ale to jsem ja. Problém jen ten, že babka bude nemocná. Tohle je chorobně chování a uvazovani. Vzhledem k tomu, že je asi sama, tak ji samozřejmě hrabe a bylo by dobré to řešit s odborníkem. Nebo se může stát, že ti odmítne holku vrátit, odsunente úplně a malou začne očkovat proti tobě a podvědomě ji ovládat. To se děje taky.

klecanda
20. říj 2020

@annacb sice jsem neměla syna na UM, ale takhle malého jsem ho dala max výjimečně na chvíli na procházku, přes noc byl poprvé asi v roce a půl a to bydlíme s rodiči kousíček od sebe. Pokud to tak necítís, nikdo tě nemůže nutit. Dítě není věc, aby se pujcovalo, jak se komu zachce. Az bude starší, babičky si ho určitě užijí dostatecne 🙂

Strana
z2