Jak na jízdu autem s mimčem, které v autě hodně pláče?

ally8
17. čer 2015

V létě jedeme na dovolenou na Slovensko, asi 4 hodiny cesta. Anežce bude 12 měsíců. V autě to moc dobře nesnáší. Jezdíme jednou týdně trasu cca 30 km a už se mi párkrát stalo, že mi celou cestu doslova prohysterčíla. Když jedeme v čase, kdy je čas spaní, tak v krásně usne. ALe jak se vzbudí, většinou hned řve a už jí to tam nebaví. Přemýšlím, že vyjedeme na večer co myslíte ?

mon_88017
17. čer 2015

@ally8 u nás taky nejsou dlouhý tratě zrovna v oblibě, takže k mejm rodičům přes půl republiky jezdíme v čase poledního spaní, takže večerní jízda by úspěch mít mohla, záleží, jak bude reagovat, až dojedete na místo a spící ji budete přendávat ze sedačky do postele, jestli potom zabere a usne nebo bude dělat bengál.

ally8
autor
17. čer 2015

@mon_88017 No, to je právě dilema. 😀 Večer doma s usínáním problém nemá. U babiček taky docela dobře spí, tak snad i tam bude v pohodě. Ale už se mi taky stalo, že jsme spali u sestry a tam se asi ve 23 hod. vzbudila a řvala až do 2. Tak toho se obávám, protože když jí tohle chytne, tak vůbec nezabírají žádné utěšovací rituály, které obvykle zaberou.

somalicats
17. čer 2015

@ally8 Já jezdím nejraději v době poledního spaní. Večer mívám problém s tím, že po zastavení auta se malá probere a pak je schopná neusnout klidně i do půlnoci. Naposledy tuto neděli, kdy jsem neměla možnost volby a musela jsem jet večer - u babičky jsem ji vykoupala, dala do sedačky, ona během cesty usnula, po příjezdu domů se probrala a spát šla až někdy v půl jedné v noci.

mon_88017
17. čer 2015

@ally8 jenže to ti nikdo dopředu neřekne, jak se madam zachová. Přinejhorším trochu toho virválu vydržíš. A zas lepší dvě hodiny řevu v baráku než dvě hodiny řevu v autě, takže bych volila variantu jet na noc 🙂

filipatereza
17. čer 2015

my jezdíme na noc...

very
17. čer 2015

Jezdíme s dětmi na Slovensko k tchánovcům z Plzně několikrát do roka. Jako miminka to prořvali, cesta byla vždy jen stres a STRES pokud to bylo přes den. Volíme tedy dlouhodobě jízdu po obědě nebo na noc, aby to prospali..a ještě jsme dávali Kinedril..ono to trošku zklidní a většinou i uspí. Za nás jen v noci..ale tchýně to nesnáší, protože na nás musí čekat a tchán nám to vysloveně zakazuje, kvůli tchýni.. V jejich rodině totiž nejsou přednější děti, aby dobře zvládly cestu, ale spokojenost tchýně..ale to je jiná písnička. Omlouvám se.

leilunka
17. čer 2015

není ještě ve vajíčku? Ono už to pak ty děti nebaví, ale jak už pak vidí dopředu a na silnici tak je to hned o poznání lepší. Pokud už však sedačku má klasickou tak nevím, u nás zabíralo přenosné dvd, na kterém měl nahrané reklamy a krátké písničky co měl rád

bubbligum
17. čer 2015

A kam jedete? My jezdíváme k manželovým rodičům a taky to bývá tak 5-6 hodin cesty. Zkoušeli jsme různé strategie. Občas jedeme na noc - večer doma se navečeříme, malou vykoupeme a oblečeme do pyžamka, posadíme do autosedačky, dáme cumlík a jedeme. Malá usne, k babičce přijedeme o půlnoci (dcera se samozřejmě probudí, ale to ji rychle vezmu ze sedačky, nedávám ji z náručí, aby se moc neprobrala a utíkám ji nahoru uspat), pak chvilku trvá, než usne, ale většinou tak do půl hodiny zase spí. Někdy jedeme přes den, vyrazíme okolo deváté, pak se zastavíme někde na oběd, protáhneme se, proběhneme a zase nasedáme, dcera po-o usne, jakmile se probudí, snažím ji ještě zabavit, ale pak už to dlouho netrvá a jsme na místě. Je teda ale fakt, že dcera snáší cestování celkem dobře, když to ale trvá, tak to je asi nervózní každé dítě. A tu pravidelnou trasu jezdíte samy dvě? Třeba to bude lepší, když s ní vzadu budeš sedět a manžel bude řídit. U nás to je tak, že manžel řídí, my dvě vzadu sedíme, čteme knížku nebo něco jiného. Nás čeká cesta za dva týdny a už přemýšlím, jaké vezmeme aktivity, aby se nám nenudila (chceme tam jezdit na výlety). My to, jestli pojedeme přes den nebo na noc, volíme podle okolností - manželovy práce, jestli je víkend, nebo prac. den apod. Za ty dva týdny např. pojedeme ve čtvrtek večer (v pátek bývá provoz a v sobotu jdeme na rodinnou oslavu, tak abychom se trochu vzpamatovali po náročném cestování 😀 )

bubbligum
17. čer 2015

Jo a dcera má 18 měsíců.

eva267
17. čer 2015

My jezdíváme taky k rodicum daleko. Pomohlo pořízení DVD do auta. Ve 12-ti měsících je to ale asi brzo. Několikrát jsme jeli nad ránem. Vyrazili jsme ve tři. Malá v pohodě ještě usnula, není provoz a dorazili jsme akorát po snídani.

nunacek
17. čer 2015

@ally8 Naše dcera nesnášela auto do 2,5 let. Ani v něm nechtěla usnout. Takže jsme cestování přizpůsobovali jí, tudíž dovolené v hodně krátké dojezdové vzdálenosti od domova. A byli jsme spokojení všichni. Bez pláče, bez stresu. A na noc bych já osobně určitě nejela. Spíš ráno třeba ve 4, nebo pak po obědě no.

jija
17. čer 2015

My jezdime s detmi nad ranem abychom byli v dobe kdy vstavaji na miste kam jedem, jezdime za rodinou 4-6 z vychodu moravy na zapad cech, takze vyjizdime ve 4 rano.

vendi78
17. čer 2015

Naše malá taky řádila v autě a vydrželo jí to do dvou let. Pak jí to začalo bavit. Vždycky jsem s ní seděla vzadu a snažila se jí zabavit. Většinou na hodinku usnula a zbylé dvě hodiny jsem s ní musela něco dělat. Jezdíme přes tři hodiny na Moravu k prarodičům.

ally8
autor
17. čer 2015

@very díky za radu. Uf...s tchánovcema je teda asi radost. Smutné, že není pro ně přednější, že děti jsou více v klidu, když jedou v noci.

ally8
autor
17. čer 2015

@leilunka no právě že je ve vajíčku. To teď taky řeším, že bych koupila už novou sedačku. Ale přeci jen, když je proti směru jízdy, je to bezpečnější. Ale už jí bude rok, tak jí je stejnak vajíčko malé a chci, aby jí tam bylo pohodlně, když tam bude spinkat.

ally8
autor
17. čer 2015

@bubbligum Jedeme na slunečná jezera na dovolenou. Je to naše první dovolená, tak nevím co mám čekat a trochu se z té cesty obávám. Tu pravidelnou trasu jezdíme jen spolu za sestrou a její holčičkou. Ráno vyjíždím na spaní, to je ok, ale na cestu zpět to právě někdy prořve. Mám co dělat, abych to dořídila, protože ten její řev je fakt něco. Je mi jí líti, ale nemůžu zastavit, to by bylo ještě horší. Snad když pojedeme s manželem, já budu s ní vzadu a budu kdyžtak pouštět nějaké pohádky nebo různě se pokusím zabavit. Možná i zabere ta nová autosedačka, že už uvidí dopředu. Díky za info, jak to večer probíhá. Už si to také v hlavě nacvičuji, jak to bude večer probíhat. Dávat jí v pyžámku do sedačky mi přijde legrační 🙂

blahova_andrea
17. čer 2015

@ally8 já ti mohu dát tu stejnou radu jako @leilunka. syn cestování neměl rád až do té doby než dostal větší sedačku. od té doby cestování miluje. dcerka teda taky cestování moc nemusí, ale většinou ji cesta a řvaní uspí. už se těším až půjde do větší sedačky a bude konečně v autě vládnout klid a spokojenost 😅

bubbligum
17. čer 2015

@ally8 Jo, dáváme ji do autosedačky v pyžamu, protože ji potom už nemusím převlíkat polospící a rovnou ji u babičky uložím do postýlky 🙂 Kdyby se mi rozebrala, tak ji můžu uspávat i dvě hodiny 😉

konidana
17. čer 2015

@ally8 Rozhodně na spaní! Na polední jsou 4 h asi moc, takže na noc. Normálně doma večerní rituál, pyžamo a místo do postele do sedačky a do auta. Chce to i dečku na přikrytí. Jestli je vajíčku, v pohodě přeneseš, překulíš do postele a ani o tom nebude vědět🙂 Dlouhé cesty s dětmi jezdíme zásadně na noc. Ale ty 4h s nima dáme i přes den. Děti 1-3 h spí a pak ještě hoďku vydrží, zvlášť když mají co jíst. Ale je fakt, že v roce asi ne.

leilunka
18. čer 2015

@ally8 tak to je ono, je to velké dítě na to aby čučelo do sedačky, malý šel do větší také tak v 11 m, sice mu ještě hlavička nepřečuhovala, ale jízda s ním byla utrpení a taky se nám při přenosu už jednou vyrvala to madlo za které se nosí! a to nebyl žádný cvalík, tudíž sem ji dala pryč. Myslím že toto je u vás ten problém, nuda. 😉

domca89
18. čer 2015

My když jsme měli vajíčko, tak jsme mu sundali stínítko, aby viděl ven, navíc jsme jezdili poměrně často, aby si zvykl na cestování. Teď už má normální sedačku, vybrali jsme dražší, aby mu byla pohodlná. Má s sebou hračky a pak nemá problém jet v jakkoukoliv denní dobu a když potřebuje vyspí se v sedačce.

blanka.k
18. čer 2015

Syn řval a otravoval asi do 3 let (to stačila jízda 1x měsíčně hodinu k babičkám, tak to řešilo jezdit kolem 9 večer, že hned usnul), nic nepomáhalo... loni jsme na 5hod.jízdu na Šumavu pořídili držák na tablet, geniální věc! Sice jsme pořád dokola poslouchali jednu oblíbenou pohádku, občas trochu zazlobil, ale zlepšení o 90% 😉 Zkusila bych to, pokud máte možnost (kdyžtak to použijete později)