Jak obléct 1m. miminko do kočáru 10 -12°C?

optimistic
18. zář 2022

Prosím o radu, zda je dostatečný bavlněný overal, svetřík a pletená čepice a deka (ručičky koukaj ven) a pak uzavíratelnej vršek od korby. Mám dát i slabé bavlněné rukavičky? Do čeho oblíkáte miminko vy? Ještě mě napadl bavlněný overal a přes to chlupatý overal...

palja
18. zář 2022

@optimistic já dávam vždy o jednu vrstvu navíc než bych dala sobě + teplejší podzimní fusak. Rukavičky už dávám, mám tedy dceru starší, ale malinkému miminku bych dala. Dávám už teplejší čepici (ne zimní) a na to kapuci.
A nezapomeňte namazat tváře krémem do zimy a větru (já jsem to v zimě a na podzim vždycky mazala).

klokanka31
18. zář 2022

@optimistic Já dávala dupačky, teplou chlupatou kombinézu, čepičku a rukavičky plus deku.

lenerka1
18. zář 2022

Ještě včera jela malá v péřové peřince a na sobě to co doma - košilku s dlouhým rukávem a dupačky, dneska foukalo, tak bych dala i tenčí kabátek. Ale jsme dost otužilí, rukavičky i čepice bereme jen v extremním počasí.

jjasmina
19. zář 2022

@optimistic malá byla zmrzloun, přidala bych ještě jednu jednu vrstvu, popř už i teplý fusak

cilkat
19. zář 2022

Synové nesnášeli horko... v tomhel počasí my běžně jezdili v kočáře jen v bavlněném overalu... všechny deky a nánožníky nad tím skopaly dolů a nepřestali, dokud se jim to nepovedlo ...

nikol125
19. zář 2022

Nase mala taky byla zmrzlina 😃 v teto dobe uz bych mela vytahly fusak

martiniquest
19. zář 2022

Bodyno, fleesovy overal, podzimni fusak a slidu na kocar, k tomu bavlnena/bambusova kukla a tenke bavlnene rukavice. Dneska je kosa jako blazen

antoinet
20. zář 2022

@optimistic určitě bych miminko oblékla více. Deka mi už přijde taky málo. Moje školní děti, co se hýbou mají tričko, flísovou mikinu a větrovku, miminko se nehýbe a teprv si buduje termoregulaci.
Dala bych bavlněný overal, plyšový overal, čepici, tenké rukavičky, podzimní fusak. A pokud mělo miminko prostor kolem krku noc volný, dala jsem tam mušelínovou dečku.

cekamnazazrak
20. zář 2022

Dceri jsem dnes dala do zimniho fusaku, do toho jsem ji iblekla body s dlouhym rukavem, puncochy, ponozky a takivej tensi teplakovej overal.. rukavice jsem nedavala, ale ten overal ji je jeste dost velkej, tak jsem ji pres ruce nechala ten… a samozrejme cepici.. mala ale kocar nedava na dlouho, vetsinou tak po pul-3/4 hodine musi do nositka, protoze chyti zachvat.. tak jsem zvolila radsi min oblict a dat fusak, nez aby se mi potom v nositku uvarila nebo bych ji musela svlikat… 🤷🏻‍♀️ kdyby byla v kocare v poho tak ji dam misto toho tenkyho teplakovyho, teplejsi flisovej a deku… nejakou vetsi, aby ji mela i pod sebou, zjistila jsem ze ze spodu kocarku jde dost chladno…

oplatecka
20. zář 2022

Bodýčko, legínky, ponožky, flísovou kombinézu, čepičku, podzimní fusak.

elennka
21. zář 2022

@optimistic bodynko s dlouhým rukávem, teplácky, ponožky, chlupatý overal, lehkou čepičku, a v případě potřeby mám deku, když foukalo. Ale my jsme vcelku otužilé ;)

gujduska
21. zář 2022

@optimistic mám 5ti měsíčního a nesnese vedro, takže nosí ráno když vedeme do školky starší (dnes 6 stupňů) body s dlouhym, tepláčky nebo leginky na tělo, ponožky, plyšový overal s kapucí, dvojitá bavlněná čepička, na něj mám ručně pletenou deku,kterou vložím pod nožky až ke krku.
Včera jsem se dozvěděla že kolik vrstem je na dítěti seshora by mělo být opravdu i vespod. Tak budu dávat fleesovou deku na pul ještě i pod něj.