icon

Jak přijít s miminkem na čas?

zuzacek26
1. dub 2015

Ahoj holky, mám na Vás dotaz, jak to děláte, když musíte být s miminkem někde na čas - myslím tím hlavně doktory, kde jste přesně objednány (moje má konkrétně 10 týdnů). Nejde mi o to, žes bych byla neschopná ho obléct a nachystat sebe, ostatní věci atd., ale jde mi o to, když např. tvrdě spí, když máme odcházet. Necháte mimčo dospat a přijdete klidně pozdě? Nechci ji právě násilně budit, a ono když spí mimčo opravdu tvrdě, kolikrát to ani nejde, ale hlavně se mi to opravdu nelíbí, protože sotva jsme si našly nějaký řád, tak ho mám takto narušovat? Navíc teď musíme dvakrát týdně na RHB do nemocnice a zrovna v ty dopolední časy, kdy spává :( a ještě má být hodinu po krmení 😠 Tak jako opravdu nevím, jak to udělat?? Jen mě zajímá, jak řešíte podobné situace vy? Díky předem za odpovědi.

Strana
z2
kakamilca
1. dub 2015

@zuzacek26 Když je třeba přijít někam na čas a malá spí tak jí prostě vzbudím. Většinou ji ještě před cestou nakojím a nechám chvilku odpočinout, pak obleču a vyrazíme. Když jedeme kočárem tak si ještě schrupne v kočárku. O režim bych se nebála. Ono se to mimčo tak nějak přizpůsobí a schrupne si třeba ještě po cestě tam nebo zpět. U nás to tedy bylo víceméně tak, že když jsme měli někam jít tak jak jsem začala chystat věci a pobíhat tak malá vycítila, že se něco děje a prostě neusnula až když jsem jí oblékla a dala do kočárku tak spinkala po cestě a nebo i celou dobu u doktora ke kterému jsem potřebovala já.

lv
1. dub 2015

No příjemné to nebylo ani me, ani dětem - byly vždycky protivný, urvany, co taky jiného, když jsem je musela probrat. Ale na čas jsem chodila, protože těžko se mohou objednaci hodiny řídit rozvrhem mým a další pacientky a druhé další a ještě další. Pokud to šlo, snažila jsem se dohodnout mimo spací hodiny.

elen222
1. dub 2015

@zuzacek26 já když jsem věděla, kdy malej spí, tak jsem třeba vyšla o hodinu dřív a jezdila s ním s kočárkem venku, aby se prospal a u doktorky jsem ho pak vzbudila, ale byl vyspanej, tak mu to tolik nevadilo 🙂 , ale někdy nám to taky nevyšlo a bylo to s brekem

betelgeuzz
1. dub 2015

Se starší dcerou jsem si užila těch doktorů víc, rehabilitace, neurologie, riziková poradna v porodnici. Když jsme tam měly jet, tak už od rána jsem ten režim trochu upravila. Třeba ji ráno vzbudila dřív, pak ji nechala trochu dýl vzhůru, aby se třeba po cestě prospala. Taky záleží, jestli to máš k dr 5 minut, nebo hodinu, jestli dítě v autě nebo kočárku usíná apod.

zuzacek26
autor
1. dub 2015

@elen222 to mám v plánu asi udělat zítra...

marecekavendulka
1. dub 2015

@zuzacek26 nijak,jestli nědko nechápe,že mám dítě,které fakt nezná hodiny,tak at si trhne

zuzacek26
autor
1. dub 2015

@marecekavendulka no včera jsme došly pozdě, jen o 10 min. ,ale bojím se zítřka, to je ten čas, který asi durch prospíme, třeba ne a stihneme to, ale normálně přemýšlím, že když to nebude vycházet, zavolám tam, že malá spí, vždyt je to šílené, kdyby to byla jenom prohlídka jednou za měsíc, neřeknu a asi ji probudím, ale tento týden třikrát někam takto jdeme, už mě to fakt se..e takto trápit děcko.

zuzacek26
autor
1. dub 2015

@marecekavendulka ale zase si neumím představit do čekání u doktorů, kdyby to tak udělali všichni 😒

marecekavendulka
1. dub 2015

@zuzacek26 no to jo,já vždycky upozorním předem,že budu nejspíš ve skluzu,ono stejně i když přijdeš na čas,tak tě skoro nikde hned nevezmou a stejně tam čekáš. a nebo si urči sama časy,kdy chceš k lékařum docházet. 🙂
jinak.. o 10 minut? to je zlatý,my chodíme pozde o pul hodky 😀

zuzacek26
autor
1. dub 2015

@marecekavendulka to určení časů, ale bohužel nešlo :( navíc to dítě pokaždé nespí stejně že? ale to buzení je mi fakt proti srsti, neříkám jí trošku "pomoct" že ji třeba položím na světlo nebo z ní stáhnu peřinku nebo tak....ty rehabky jsou naprd, tam chodí samí mrňousci, uvidíme no, třeba když párkrát dojdu pozdě, dá mi to příště na odpoledne... to bývá lepší

alboo
1. dub 2015

měla od začátku pravidelnej režim, takže se věděla, kdy bude spát a snažila sem se objednat dle toho a když to nešlo, vyjela sem dřív, dala do kočáru a ve spací dobu, místo doma, spala v kočáru a já jezdila po městě, u dr. se vyšetřilo a pak teprve dostala na jíst
takhle sem s ní absolvovala její rhb vyšetření, se psem veteriny a jiné, dá se, mám pocit, že pro dítě menší zátěž než pro mě, já byla vždycky vyřízená a ona celkem spokojená 🙂

betelgeuzz
1. dub 2015

@marecekavendulka tebe musí mít u doktorů rádi 😉 obzvlášť ty matky, které přišly včas a pak musí kvůli tobě zbytečně čekat, když jsi přišla pozdě.

veruska007
1. dub 2015

@zuzacek26 I s malými dětmi jsem chodila na čas. Chodili jsme k lékaři, na cvičení s miminky, na cvičení po porodu a pro maminky na mateřské, chodili jsme plavat, dokonce skoro pořád chodím občas do práce. U dalších dětí přibyla povinnost vodit starší děti do školky, ze školky, na logopedii, ... děti přesný režim neměly, spaly do roka jak kdy, kojily se klidně hodinu a když jsem je odtrhla, řvaly hlady. Ale na čas jsem chodila. Když jsem někde měla být na čas, děti jsem budila. Nejhorší to bylo u prvorozeného, tam krmení trvalo i více než hodinu: nakojit, odstříkat, ohřát, dokrmit stříkačkou, zvážit, udělat UM, nakrmit z dalších dvou stříkaček, později z láhve... to byl time management! Ale jinak to nejde. A čím jsou děti starší, tím je to lepší 😉

aneta15
1. dub 2015

Když máš starší děti, tak taky musíš fungovat. Těžko řekneš ve škole. Dneska nepřijdeme , protože mi spí tvrdě mimino. Já nemám ráda nedochvilnost a chodím včas. Třeba ráno se budil brzo tak jsme ho oblékla, dala do kočáru na terasu a on si usnul. Pak jsme v klidu jeli do školky. Přišlo by mi trapné volat k doktorovi, že přijdu dýl, protože mi spí.

marecekavendulka
1. dub 2015

@betelgeuzz a vis ze v pohode?

ev.ka
1. dub 2015

samozřejmě je každému nepříjemné, když ho někdo vzbudí, dětem zvláště... ale rozhodně bych nepřišla k doktorce pozdě, že mímo spalo, to by si asi doktorka ťukala na čelo (v registru přes 1000 dětí, tak to by byl mazec, kdyby jí to udělala leckterá mamina)
když má člověk pak více dětí, tak se stejně podobné časové plány kojení/spaní nedají moc upravovat a mimčo buď přeneseu do autosedačky/kočárku opatrně spící nebo se holt vzbudí. Ono je stejně už otrlé, že ho ten starší kolikrát vzbudí jen svým vztekem ve vedlejší místnosti apod.

ev.ka
1. dub 2015

@marecekavendulka z tebe musí mít okolí fakt radost, mě to tak úsměvné nepřijde, že chodíte o půl hodiny pozdě
co se týče doktorů, tak určitě chápou, že dítě hodiny nezná
Na druhou stranu, ja si jejich práce vážím a je mi jasné, že se ze spaní mého mimina nikdo neposadí na zadek

marecekavendulka
1. dub 2015

@betelgeuzz ony na me zadne matky necekaji,to sis nejak spatne vylozila. ja sice pozde chodim,ne vzdy,ale pak si pockam JA az na me prijde rada. takze nez zacnes soudit,tak aspon zeptej,jak to cele je.

bosoorka
1. dub 2015

Já malou vzbudila když bylo potřeba, a dodnes s tím nemá problém, když se někam musí včas, prostě jí jemně vzbudím a ona vstane s úsměvem. Samozřejmě to nebylo jednoduché, byla nedonošená, kojila se i 45minut, ale prostě jsem si ten den naplánovala tak , abych to stihla. Naše dr. by mě stejně poslala do patřičných míst, pokud bych přišla půl hodiny pozdě, že dítě spalo 😉 Má tam hodně prťat, tak by pořád jenom na někoho čekala. Děti nejsou z porcelánu, jednou za čas to určitě zvládnou, když je opatrně vzbudíme a u druhého mít na výběr nebudeš, pokud bude jedno muset do školky, kamkoliv.

love12345
1. dub 2015

no tak ja sohlasím s názorem, že zavolat dr.že mala spi je trochu moc....mate miminko ještě malé, 10 t., to se nějaky zasadní režim nenaruší...chce to udělat tak, že holt budete muset vyjet o hodinu dříve než by vám stačilo, at se prospí v autě, nebo prostě místo krmení z prsa jednou dostane z lahve až v čekárně.. ja to dělala tak, že když byla malá uplně malinka, oblíkla jsem ji na spaní už do toho v čem pojede, dala jí k otevřenému oknu at jí není horko popř.pak na posteli dooblíkla jen do kombinézy (to stejnak vždycky prospala) vzala jí do kočárku či autosedačky..většinou jí to stačilo k dospání ... u dr. nakojila (dá se i z lahve) pokud byl čas v čekárně,či u sestry..a nebo holt počkala malá až po vyšetření a nakojila jsem ji o 20 min později než byvalo obvyklé....a pokud chtěla spánek si dospala po cestě zpět.....nebojte ..je hezké, že máte režim, i my ho měli.....ale u tak malého miminka bych se toho "rozhození režimu"nebála, stejnak se mu bude ještě upravovat, podle toho, jak se bude zkracovat spánek přes den....

japona
1. dub 2015

V pohodě, spící mimino jsem naložila do autosedacky/kočárku a jelo se, kam bylo potřeba. Pokud spalo dlouho, tak se probudilo a u doktorky bylo ok. Pokud spalo krátce, bylo probuzeno zákrokem, trochu nevrlé, ale pak zase usnulo. Nikdy nebyl problém, dítě se přizpůsobovalo nám a ne my jemu🙂 Ale my jsme si nikdy nehráli na režimy..

marecekavendulka
1. dub 2015

@ev.ka na mé okolí to nemá žádný vliv-pokud přijdu pozdě,ale taky si hezky počkám,dokud na mě nepřijde řada. nejsem taková,že bych se hnala do dveří ordinace a" poserte se ze mě,přišla jsem pozdě a chci jit hned na řadu". takže i pro tebe platí: než začneš soudit,zeptej se jak to celé je.

betelgeuzz
1. dub 2015

@marecekavendulka jenže např .na rehabilitaci jsou děti objednány po půl hodině, maminky chodí na čas. Pokud bys nepřišla včas, nemá koho vzít místo tebe, protože tam nikdo zatím není. A ve chvíli, když bys tam přišla o půl hodiny později, už je tam někdo jiný a není tam prostor, aby tě dodatečně vzala. Musela by tě objednat třeba za 14 dní, protože tam se objednává dlouho dopředu.

marecekavendulka
1. dub 2015

@betelgeuzz no já jsem to myslela jen k našemu pediatrovi,tam je ten režim fakt dost volnej 🙂 . a když jsem chodila s malým na vojtovku před více jak 5 lety,tak jsme chodila na čas a stejně jsem tam vždy čekala,protože si paní doktorka neuměla zorganizovat čas a hodně maminek na to tenkrát dost nadávalo. 😢

pabka
1. dub 2015

@marecekavendulka A co třeba vliv na to, že dr.měl na vás vyhrazený čas v době objednání? Přístup kdo nechce čekat, ať si trhne, zní zajímavě... 😖
No ale to není předmět otázky, je pravda, že děti člověk většinou nerad budí, naše je po probuzení naprosto nepříčetná často po celý zbytek dne, ale vždy jsem to dělala tak, aby konkrétně např. u dr.jsme byli určitě na čas. Jak píšou holky, vyjet a nechat spát v autě, či vyjet dřív a nechat před ordinací spát v kočárku apod. S takhle malinkým miminkem ty možnosti jsou. Také si nedovedu představit přijet pozdě k dr. kvůli spánku dítěte nebo tento důvod dr.zavolat, to bych asi ani nezkoušela radši 🙂

ev.ka
1. dub 2015

@marecekavendulka tak u doktora se Tvé zpoždění určitě projeví, i když se zařadíš na konec fronty, tak jsi tam navíc a chyběla jsi v momentě, když si tam být měla
a co se týče jiných termínů, tak každému je nemilé na někoho čekat.... každému to není fuk, od toho ty časové domluvy přece jsou

ale nehodlám se o tom přít, každý má svůj způsob řešení situací a ač si myslíš, že ten Tvůj je ok, tak možná by ses divila, co by Ti na to Tvé okolí upřímně řeklo

zkrátka prosím tazatelku, aby si z Tvého přístupu zrovna ten příklad nebrala... tak to opravdu nefunguje

marecekavendulka
1. dub 2015

@ev.ka jo v pohodě, je mi to jedno. 🙂 hezký den

marecekavendulka
1. dub 2015

@pabka děkuji za názor,hezký den

love12345
1. dub 2015

no hlavně mě napadla myšlenka...mamince by se asi taky nelíbilo, kdyby už ji teda sestřička objednala na pro ni idealni čas a diky tomu, že maminky by si chodily lažo plažo tak tam stravila o 2hod. navíc, což by její problém o režimu a nebuzení děťátka jaksi taky narušilo ne? ..nevím, ja jsem taky dceři dopřávala, nosila ji když potřebovala, nechala spinkat jak chtěla atd, ale prostě když holt musí k dr. tak je třeba miminko trošku "pozlobit" tím,že se na 10min vyruší ze spánku

zuzacek26
autor
1. dub 2015

holky díky všem za názory, nemám čas teď na všechny reagovat, ale abych to nějak shrnula pořád je mi sympatičtější názor marecekavendulka než veruska007, a to děti nebudit raději vůbec než neustále a neustále je někde vláčet na čas. budu se samozřejmě snažit všude i nadále chodit včas nebo s minimálním zpožděním, ale taky nebudu malou nijak drasticky budit a násilím do ní cpát jídlo nebo ji odtrhávat při kojení, aby řvala hlady...všichni si říkají, co na to řekne doktor a ten a ten, ale co na to řekne vaše dítě, to už se ptá málokdo a vaše dítě je přece nejdůležitější. mám jednu kamarádku, která taky děti nebudí a klidně to i zavolá k doktorce a její chlapeček je nejspokojenější a nejklidnější miminko co znám, pak mám ve svém okolí i ty případy, kdy se děti neustále přizpůsobují programu rodičů a všech ostatních a jsou hodně nevrlé a uplakané. Tak držte palce, at zítra malá vstane hezky a všechno dobře stihneme, Přeju hezký zbytek odpoledne...

Strana
z2