icon

Jak správně pokládat novorozence po krmení bez odříhnutí?

kaktus092
13. črc 2023

Ahojky
Chtěla bych se zeptat , jak pokládáte miminko po krmení ke spánku pokud si neodříhne? Může ležet i na zádech s lehce vyvýšeným trupem ( nakloněnou postýlku)? Nebo zásadně na zádech.
Popřípadě jak dlouho se snažíte o odříhnutí?

klokanka31
13. črc 2023

@kaktus092 Já čekala vždycky tak 20-30 minut.

kubesovaadelka
13. črc 2023

@kaktus092 taky jsem čekala i půl hodiny a to jsem ji měla položenou na rameni a houpala jsem se s ni v kolenou, nebo hladila po zadickach odspodu nahoru. Nicméně už v porodnici mi dceru vozili na pokoj převážně v poloze normálně na bříšku 🤷 byla tak klidnější neboť nemohla být nějakou dobu u mě a naučila se tak spát. Zaplať pánbůh 🙏 nic se jí nestalo, naopak strašně rychle se naučila tím zvedat a držet hlavičku a sama otáčet. A pak je to sice něco jiné ale když dcera měla covid ve 14 dnech od narození a s přítelem jsem chtěli aspoň v noci spát ( přes den spala na nás v náručí) , tak nám samý doktoři doporučili vypodložit nohy postýlky v oblasti hlavy knížkami aby spala ve vyvýšené poloze. Plus se dcera naučila spát na velkým péřovým polštáři. Spousta maminek to odsuzuje ale vždycky byly dva ostrovy pro a proti. Nicméně zkuste mrknout na teorii o tom od Evy Kiedroňove. Ta to hodně propaguje a vysvětluje. Prodává i speciální péřový polštář ale nám stačil ten obyčejný, pokud chcete aby miminko spinkalo bezpečně ve vyvýšené poloze

lv
13. črc 2023

Snažila jsem se je dávat na bok, postylka zvýšená u hlavy klinem pod matraci

lenerka1
13. črc 2023

Pokud je správná technika sání a přisátí na prsu, dítě se nenaloká vzduchu a říhat nemusí. Ze 3 dětí potřebovalo pravidelně odříhávat pouze jedno, ale i tak jsem dávala spát raději na bok.

goovana
13. črc 2023

@kaktus092 vždy na bok a co kojení to střídání strany

zmrzlinka
13. črc 2023

Vždy na bok a střídala jsem strany.

emillyhk
13. črc 2023

Dávala jsem na bok, syn ublinkával, tak i pro můj klid.

biciklissie
13. črc 2023

Dávala jsem na bok, střídala jsem strany. Do té doby, dokud se nenaučili sami otočit na záda. Ale měla jsem pořád v postýlce klín, takže byli ve vyvýšené pozici. Dceru jsem po krmení vždycky nosila a dělala vše možné, aby si říhla, byla blici. Syn na to naštěstí netrpěl, toho jsem nedávala odrihnout vůbec a pokládala hned.

teryem
14. črc 2023

Ani jeden nechtěl krkat, takže od narození na boku, střídala jsem strany..na záda bych je nikdy spát nedala

marioneta246
14. črc 2023

@kaktus092 vzhledem k tomu, že kojíte třeba každé dvě hodiny, tak čekat třeba až hodinu na odříhnutí, je šílený. Já měla klín pod madrací a skvělí. Nikdy jsem ho nedávala na bok ani na břicho, a ani to nechtěl. Teď v šesti měsících to nechávám na něm a spí sám na střídačku, bok a bříško.

jerrabina
14. črc 2023

Mě si nejlíp odrihne když si ho dám na hruď částečně k sobě jako by byl v nositku a částečně aby viděl okolo, a pak se s ním projdu, i treba si "zatančim břišní tance", aspoň to tak vypadá 😂 Ale někde psali, že se vzduch musí dostat od všech stěn a opravdu si pak často odříhne. Ale ve statické pozici nikdy nic... To už ho spíš dám do postýlky a většinou si rihne až cestou 😁 A když ne, tak na bok. Akorát se tedy sám otáčí na záda, asi omylem jak sebou šije. A dcera byla to stejné v bledě růžovém 😁

elfka21
14. črc 2023

@kaktus092 na odříhnutí jsem čekala max. 5 minut. Postýlku jsem měla u hlavy zvednutou, jak to mají v porodnici a dávala jsem taky spíš na bok.