icon

Jak zvládnout dvě děti s rozdílem 21 měsíců?

mony1311
1. čer 2023

Ahoj a dobrý den
Mám takový dotaz/y jak jste zvládli dvě děti brzo po sobě popřípadě měnili jste kočárek nebo jste koupili jen stoupatko za kočár a jak jste pak řešili spaní staršího když jste byli na výletě ? Předem moc děkuji

jinajanna
1. čer 2023

Mám děti od sebe přesně 21 měsíců a nad dvojkočárkem jsem dlouho váhala. Dlouho jsem je střídala v kočáru, že když starší chtěla spát, mladší jsem si vzala do šátku/nosítka. Po pár měsících jsem si koupila dvojkočár a zažila jsem s ním úžasný léto plný výletů a hooooodně dvojitých spánků a TICHA 🙂

lovemusicsun
1. čer 2023

Tak rozdíl 21 měsíců je celkem běžný (+/- 2 roky).. Já jsem kočárek neměnila, koupila jsem stupínek, ale používali jsme ho tak 6 měsíců, dcera pak už běžně chodila vedle kočárku. Na výlety jsme jezdili, dcera se většinou vyspala v autě cestou tam nebo zpět. Ale my tedy neměli přísný režim, že by dítě muselo spát přesně v jednu odpoledne. Měla jsem i nosítko pro případ, ale moc často jsem ho nepoužila.

shirilka
1. čer 2023

@mony1311 Mám rozdíl 21m, dvojkocar jsem měla ale poslala jsem ho brzy dále, mladší je od narození strašně kontaktní, takže spánek přes den nejlépe na mně v nosítku. Starší do mladšího neustále rypal, takže nějaká idylka že budou spát žároveň se v kočárku nekonala. Staršího jsme ve 2letech naučili spát v posteli, na výlet bereme krosnu, takže starší spí v krosně, mladší na mně v nosítku nebo výjimečně v kočárku.

me_druhe_ja
1. čer 2023

Dvojkocarem nic nezkazis. Mrkni na bazary, tam bývají za příjemnou cenu. Maximálně ho pošleš dál, pokud by byl prcek kontaktní a chtěl být v nosítku. 🙂 Nebo budou oba kocarkovy a budeš denně využívat klidně rok. Na spaní, na delší výlety, na odpočinek...

andelka
1. čer 2023

Měli jsme dva kočárky, pokud jsme venku byli dva ( s manželem, babičkou, kamarádkou..), když jsem byla sama,tak dvojkocarek, ale spíš jen v prvním půl roce, a ne moc často. A nebo mimco do šátku/ nosítka a staršího za ruku. Na spaní jsme bývali doma. Dlouhé výlety jsme moc nedělali, nebo spíš starší už nemusel vždycky spát.

konidana
1. čer 2023

děti 22m od sebe. Jeden kočár a jeden šátek. Střídala jsem je podle potřeby, případně se do kočáru vešli oba. Na výlety jsme jezdili hodně a vždycky se to nějak udělalo.

jana_zofie
1. čer 2023

Mela jsem dvoukocar i nositka. Mela jsem kocar v konfiguraci "za sebou", ktery mohl byt i jako kocarek. Takze jsem si za vic nez rok uzila spousty kombinaci. Korba-sportak, sportak-sportak, korba-nositko, sportak (at uz pro kterekoli dite)-nositko i nositko-nositko. Kocar jsrm poridila na bazaru za 5000, nositka mam taky levna z druhe ruky (navic ty mensi velikosti uz odnosily tu starsi cacorku) a uzivala jsem si naproste volnosti v tom to nakombinovat tak jak zrovna potrebuju, podle toho kam jdeme, co potrebujeme, cim pojedeme a co budeme delat.
Maly (narozdil od dcery, ktera mela obdobi nekdy kolem 9m- 15m, kdy kocarek prostě nefungoval), byl spokojeny ve vsech variantach. Kdyz koukal v dvoukocaru na malou, tak si s jim hrala, delala kraviny, obliceje, snazila se simrat, no nasmali se oba.

fyii
1. čer 2023

@mony1311 mam 20 mesicu, koupila jsem bugaboo donkey , sesynchronizovala jsem vaechno i spani prevazne v kocarku oba. bude to fajn uvidis

j.a.n.i
1. čer 2023

@mony1311 Mela jsem rozdil 25 mesicu, ale i tak jsem dvojkocar bohate vyuzila, deti maji opozdeny rust a kocar mely rady, tak jezdily dlouho.

teerulka
1. čer 2023

Měla jsem stejný rozdíl mezi druhým a třetím dítětem. Dvoukočár Bumbleride Indie twin z bazaru byl výborný a maximálně využívaný tak půl roku. Naposledy jsme ho použili ještě v necelých třech letech staršího na dovolené a zajistil nám pohodu na dlouhých procházkách a celodenních výletech.

pipi_puncocha
1. čer 2023

Asi bych se nejvíce řídila podle vztahu staršího ke kočárku. Můj starší syn kočárek miluje a i teď ve 3,5 letech se vozí rád. Mladší naopak od narození kočárek nesnáší, tak jsme si vystačili s jedním plus nosítkem a střídají se. Navíc ten dvojkočár je poměrně velký krám, když jsme bydleli v bytě, tak bych ho vůbec nedostala ani do vchodu.

jana_zofie
1. čer 2023

@pipi_puncocha a to mas "vedle sebe" nebo "za sebou"? Ja prave kvuli tomu kupovala baby Jogger city select (za sebou) z druhe ruky. Teda hako pusobi to trosku jako vlacek, ale ve skutecnosti to zas o tolik delsi neni a vlastne si nevzpominam, ze bych se nekam nevlezla (jen v MHD pokud bylo vic kocarku a stali jsme nastosovani vedle sebe kolmo k autobusu, tak jsem se musela stavet vlevo na uroven dveri, nejhur doprostred, doprava bych se s nikym nevyhla, to je pravda).

aspie83
2. čer 2023

@mony1311 mám kluky necelých dvacet měsíců od sebe a dvoukocarek byl nejlepší volba 😊 koupili jsme na inzerát easywalker duo a využili jsme ho opravdu hodně, jelikož chodíme hodně ven. Jinak já se toho menšího věkového rozdílu bála, ale začátek byl v pohodě. Mladší byl proti staršímu, který od narození jen řval a řval, hodné miminko, jen byl občas neodlozitelny, takže jsem spoustu věcí dělala s mladším v šátku. Ale měla jsem poměrně dost času se věnovat staršímu. Nejhorší období bylo asi od 11 měsíců mladšího. To začal pořádně chodit a více se prosazovat, takže starší začal i žárlit... Teď jim jsou čtyři a dva a půl a už je to zase lepší 😉 už si i vyhrají, než se tedy začnou o něco hádat nebo prát 🙈 ale mají se moc rádi 😊 jen oba nezavřou pusu a přes den dávno nespí, takže večer mám hlavu jak věrtel 😁

me_druhe_ja
2. čer 2023

@pipi_puncocha jak kterej dvojkočár. 99% z nich už se vleze do 80cm dveří. A pak jsou i extrémně úzké. Já mám tady Mountain Buggy duet a ten má na šířku 63cm což je míň než některý jednokocary. 😀 v ČR u rodičů mám easy Walker a ten má 76cm myslím a vedle něj je to fakt velká kráva. S ním se třeba k jedné kamarádce do výtahu nevlezu

fazolkazuzka
2. čer 2023

Tak já mám 24 měsíců rozdíl a ted s třetí to bude 16 měsíců. Chystáme kupovat sourozenecky kocar a stoupatko je super

ee.liska
3. čer 2023

Mám starší děti rok a půl po sobě a měla jsem sourozenecký kočár a koupila jsem navíc golfky, když byl každý někde sám 🙂 za mne super věkový rozdíl. Teď mají 11 a 12 a pořád je to super. Naopak nejmladší je sám a kdybych si mohla vybrat, kdyby to šlo, měl by sourozence opět s tímto nebo menším rozdílem 🙂