icon

"Je normální, když dítě jí pouze suchou stravu?"

13. pro 2021

Zdravím, utěšuju se touto oblíbenou frází...
Náš prcek se ve dvou letech rouhodl, že kromě oběda nebude nic jiného jíst než suché - suchý rohlík, pomazánku si sundá, chleba a teď vánočku . Trvá to už druhý týden. Naštěstí má pohyb, pije a dobře kaká, ale i tak si říkám, jestli je to normální a aby pak nevážil příliš.

cikitkapb
13. pro 2021

Je to jen období. 😉 Ale u každého trvá jinak dlouho. Třeba u mého bratránka trvalo asi 15 let. 😅

daasqua
13. pro 2021

Dcera je extrémně vybíravá od 2 let doteď (3,5r). Jí ale zdravě (a třeba nějaké sladkosti a nezdravosti odmítá), nevybírá si jídla jen podle chuti, spíš podle nálady. Já byla taky dost mlsná (ale u nás se někdy vařilo "staročesky", tučně, tak to mi nechutnalo), přesně si to pamatuji, někdy mi vadilo, že není chleba namazený jednolitě, že jsou v masu tučné kousky, že kaše není homogenní... jedla jsem ale i zeleninu a ovoce, takže taky nakonec zdravě. Nyní sním cokoli, všechno mi chutná, mám ráda všelijakou mezinárodní kuchyni.

merope
13. pro 2021

Můj drobek to střídá - buď ojí sýr a zbytek nechá nebo naopak sní suché pečivo a to "nahoře" nechá. Dohromady jen výjimečně 😀.

hasara33
13. pro 2021

Tak takhle je to přesně u nás akorát už to trvá cca měsíc. 🙈 Jediný, co teď dvouletá dcera jí je pečivo s máslem a kakao, včera vzala na milost dokonce přesnídávku. 🙈 Jinak nic. Boj s jídlem byl sice pořád, ale poslední měsíc je to extrém a nemůžu do ní dostat nic víc než výše zmíněné. Tak už jen čekám až to odbobí přejde a stále se snažím nabízet. 🤷‍♀️🤦🏼‍♀️🙈

klokanka31
13. pro 2021

Naše to má teď v roce a půl 😊 suchý rohlík, suchý chleba...