icon

Je vysoká váha miminka problém? Diskuse rodičů

19. čer 2024

Ahoj. Moje holcicka ma na 10m - 12,5kg.. ma hodně velký apetit a rada baští.. pokud ji jidlo už nevezmu, tak by jedla kdovi jak dlouho.. jsem z toho špatná, protože je vážně nízká.. a mám strach, aby neměla problémy do budoucna.. měl to někdo prosím u miminka stejně?

Strana
z2
klokanka31
19. čer 2024

Ale tak je ještě malá, jídlo si sama nevezme, tak proč ji nedáváš porce pro její věk?

lv
19. čer 2024

V roce měly holky 12kg, pak už tak nepřibíraly, jak se začaly víc hýbat, pak chodit atp.

daisymaminka
19. čer 2024

V 10m vám přijde váha 12,5 kg jako nízká váha? 🤔

Dcera měla v roce a půl 10 kg a ve 3 letech 14 kg. 🤭

moudivlacek
19. čer 2024

@daisymaminka je nízká, jako že není vysoká :D tak to chápu já, tím pádem ty kila jsou více vidět

klokanka31
19. čer 2024

@daisymaminka Ona myslí asi naopak, že na nízkou výšku má moc kg...

autor
19. čer 2024

@klokanka31 dávám porce na její věk.. hlídám ji to.. když vidím, že už ma dost, ale soukná to do sebe jenom proto, že to jidlo vidi, tak ho i vezmu..

@daisymaminka ne nízká váha, ale že není vysoká 😁

klokanka31
19. čer 2024

A jedeš skleničky nebo domácí strava?

zmrzlinka
19. čer 2024

Teď už nebude tolik nabírat a hlavně začne běhat.Neomezovala bych ji v jídle.

michaela666
19. čer 2024

Až se začne víc hýbat a běhat, tak už nebude rychle přibírat. Jestli má pestrou, vyváženou stravu a prostě jí víc chutná, tak bych to zatím neřešila.
Tebe trápí už 12,5 kg. Mě zase trápí, že moje dítě ve 3,5 letech ještě ani těch 12,5 kg nemá. Platila bych zlatem, kdyby měla chuť k jídlu, ale zatím jen bojkot všeho.

exbordelar
19. čer 2024

To znam. Me deti kdyz byly takhle male, taky nemely zaklopku. Vubec. A nejhorsi byly oslavy 😅
Takze jsem zavedla striktne jidlo co tri hodiny, porce primerene a zdrave, a mezitim pohyb a zabava, aby si na jidlo nevzpomnely. A jidlo v tech mezidobich nesmelo byt samozrejme nikde na ocich 😆 12,5kg v deseti mesicich je dost, ale myslim, ze stale jeste v norme. Kdyztak to zkonzultuj se pediatrem, co si o tom mysli.
Ja jsem mela 12kg cvaliky ve 12 mesicich, takze si to dovedu predstavit 😄

kelerub
19. čer 2024

Syn má 7 měsíců a má 10,5 kg. Pediatra nadává, že je tlustý. Příkrmy jedeme od ukončeného 6. měsíce, takže denně má pár lžiček zeleninového příkrmu a takhle vypapaný je z mého mléka. Prý mám omezit kojení 🤷‍♀️

tasimia
19. čer 2024

Za mě, bud rada, ze bašti. Malá měla v roce 8kg, občas nevím z čeho, snad ze vzduchu. Je nejedlik..
Od kamaradky malá měla 13kg, a ted ve 4 letech bys to na ní nepoznala, uz to vybehala a vyjezdila na bruslích. Takže ja bych se tím netrapila.

ajja87
19. čer 2024

@kelerub 🤦🤦🤦 taky mame 7 měsíců a přes 10 kg a mudr teda naopak říká, jak moc je pěkný 😁a jestli mi v prikrmech sní 2-3 lzicky tak hodně a všechno má z mateřského mléka,basti většinou co 3 hodiny,to bych mu jalo měla ubrat mlíko?!🤔

daisymaminka
19. čer 2024

@klokanka31 Myslela jsem, že váha je nízká. O výšce dítěte autorka nepsala...

pavcatko
19. čer 2024

já bych to vůbec neřešila, pokud ji dáváš zdravá jídla ( není jen na soli, cukrech). Začne se ted víc hýbat a bude to v pohodě 🙂 Dcera měla 12kg v 10m a ted v 8 je hubená drobná 🙂

moudivlacek
19. čer 2024

@daisymaminka vidíš, mě třeba ani druhá možnost, co napadla tebe, nenapadla, pokud píše, že je z její váhy špatná ;)

noblessa
19. čer 2024

@kelerub muj syn ma tutez vahu ve 4m 😅 je plne kojeny.. pediatr neresi a ja take ne 🤷‍♀️ a jak taky? Rvat mu prso od pusy? Nebo nechat brecet hlady? 🙈

paturik
19. čer 2024

Moje děti obě v roce 15kg.. a to byli jen kojený... Syn 10 let teď hubený dcera trošku při těle ale ráda ji 😅

autor
19. čer 2024

@pavcatko dávám bez soli a i bez cukru.. jogurt pouze bílý.. smetánky atd, jak chtějí dávat babičky, tak mají zákaz.

autor
19. čer 2024

@pavcatko jinak moc děkuji! Uklidnilo mě to.

cherie24
19. čer 2024

Moje starší dcera měla v 6 měsících 10 kilo, přibírala od narození i víc jak 1 kilo měsíčně. 🙈 Jak se začala plazit a lézt, přibírala už podstatně méně a v roce měla 12,5. Jak se rozběhla, přibrala mezi prvním a druhým rokem už jen kilo. Teďka bude mít 5 a má 18 kilo. Byla vyloženě Michelin, tváře jak sysel a dvojitou bradu. Teďka už je to pěkná holčička. Není žádný střízlík, ale rozhodně nemá problém s váhou ani pohybem. Je i vyšší. 🙂 Tenkrát jsem s ní jela v 6. měsíci na pohotovost a tam mě primář vyloženě serval, že má holka nadváhu a že jí zadělávám na zdravotní problémy. Byla plně kojené dítě v té době. 🤦🏼‍♀️ Co třeba zkusit víc motivovat k tomu pohybu? 🙂

martt
20. čer 2024

Můj mladší syn byl malý pučmelounek 🤣, ve 12 měsících měl 13,5 kg nijak veliky nebyl. Ale hned co začal na roce chodit váha se zastavila a naopak pak byl hodně hubený. Ted mu je 8. Má 130 cm a 22 kg.

rozitta
20. čer 2024

@martt Můj syn má 125cm a 21kg- je hrozně hubený, ručičky hůlčičky , nožičky párátka🙈🙈

adelisss
20. čer 2024

Dcera měla v 10 měsících 10 kg, takže hubenější než tvoje, ale taky žádný drobek. Asi bych fakt podporovala dcerku v pohybu - i po trávě na zahradě může lozit. A když bude chtít chodit, ať chodí. Dcera naštěstí moc v kočárku být nechtěla, tak jsem ji tam násilím necpala a pak se pěkně vytáhla, vyběhala faldy. Drobná není ani teď, ale aspoň není koule. Jinak kromě kojení dáváš čajíky? Dceru jsem naučila pít neslazené čaje a čistou vodu (v tomto věku kojeneckou).

evellin123
20. čer 2024

Ahojky ,tak my máme doma 9 měsíční holčičku a váha je 10,5 kg. Manžel říká,že je to prostě krásný barokní andělíček s těma faldikama 🤗. Já doufám,že jak začne chodit ,že to trochu výběha,ale teď to fakt nemá cenu řešit ,hlavně že jsou ta naše miminka zdravá a spokojená to je na prvním místě 😍.

kakba
20. čer 2024

Starsi v roce mela 13kilo a byla jedna z vysokych a byla opravdu tlusta- uplne jako prase😄

martinka_33
20. čer 2024

V miminim veku se to tolik neřeší. Jestli kojis tak neřes vubec, jestli davas UM tak nektere sjou sladke a jdou vic na váhu, tak zkus zmenit.

Syn mel obří apetit, nosil obleceni vetsi nez potreboval, protoze do sve velikosti se nevesel na šířku 😅 Kdyz zacal chodt, vse vybehal, dnes je to štíhlý kluk 😉

martinka_33
20. čer 2024

@kakba syn byl taky buřt 🤣 jeste ve dvou letech mel dost statnou postavu. Ted je uplne normalni, ani me hubeňour ani ne tlusťoch.

izz76
20. čer 2024

Dcera vážila v roce 12kg, měřila 75cm. Byla v té době z 90% kojená,jedla minimálně. Samozřejmě z toho vyrostla,v pubertě byla vyloženě hubeňour.

martt
20. čer 2024

@rozitta To náš taky vždycky říkam, že když foukne vítr , ze ho to odfoukne 🤣🤣.

Strana
z2