icon

Kdy je vhodné nechat miminku píchnout náušnice?

bejcice
24. říj 2025

Přemýšlím kdy. Budu mít první holčičku a měla jsem názor, že nechám píchnout ouška minimálně po jednom roce, ale babička a zbytek rodiny má jiný názor. Ty by nejraději hned po porodu, ale já s tím nesouhlasím. Bude to moje dcera a mé a přítele rozhodnutí, i tak bych ráda věděla váš názor. Děkuji moc

Strana
z3
mrkvovydort
27. říj 2025
@hanka_12345

Tak ja si myslim ze nechat zarust, pokud s tim nebude souhlasit nosit nausnice, si to muze nechat vzdycky.Co kdyz by chtela nausnice nosit ale bude se bat si to jit pichnout? Ja bych se treba bala a rozhodne bych nesla ikdyz by me to moc mrzelo. Myslim si ze tohohle stresu bys ji jako matka mohla usetrit

@hanka_12345 no jo, lepší píchnout, když do toho nemá šanci co mluvit, bude ho to bolet a může se mu to zanítit.

Ale tož hlavně že ho to nebude mrzet, protože vědomě si to nebude pamatovat.🙃

mrkvovydort
27. říj 2025
@veroniquecz

@mrkvovydort co je na náušnicích trvalého??

@veroniquecz já nevím, jak vy, ale dírky, které mi naší nechali píchnout, když jsem byla mimino, mám doteď, do svých 36.

Co že se mi to celé dětství zanicovalo a vadilo mi to, hlavně že mamka to měla z krku, nemusela poslouchat kecy babiček a mohla mi do těch uši dát zlaté náušnice, které jsem od jedné z babiček dostala.🙄

marimanta
27. říj 2025
@hanka_12345

@marimanta no, hele ja treba mam na zadech hrozny znaminko,vystouply zrovna u presky na podprsenku a chci ho dat pryc, hodne mi to vadi,nekdy me i boli kdyz se tam blbe podrbu a na vyriznutio se branim zuby nehty protoze nechci aby mi tam pichali injekce, mam z toho strach... Vadi mi tak fakt hodne a do toho mi do toho porad hrabou deti (2roky )a tem to fakt nevysvetlis at na to nesahaj) takze ano, ta touha je VELKA ale i strach..zadny takovy ze to asi zas tak nechci, to jsou kecy 🙂

@hanka_12345 ale pořád je to o tobě a tvém strachu.

alianan
27. říj 2025
@hanka_12345

@marimanta no, hele ja treba mam na zadech hrozny znaminko,vystouply zrovna u presky na podprsenku a chci ho dat pryc, hodne mi to vadi,nekdy me i boli kdyz se tam blbe podrbu a na vyriznutio se branim zuby nehty protoze nechci aby mi tam pichali injekce, mam z toho strach... Vadi mi tak fakt hodne a do toho mi do toho porad hrabou deti (2roky )a tem to fakt nevysvetlis at na to nesahaj) takze ano, ta touha je VELKA ale i strach..zadny takovy ze to asi zas tak nechci, to jsou kecy 🙂

@rebe Dle mého ti ani dírky nezarostou, já kolikrát nemám naušnice několik let a dirky stejně mám a to kolikrát nejsou ani vyhojený, když do nich dám nějaké "šmuky", tak se zanítí během pár hodin a dost dlouho zlobí.

@hanka_12345 No tak pokud bude mít až takový strach, tak nebude mít píchlé uši, však to ničemu nevadí, když bude chtít, existují různé klipsy.
Já strach chápu, já bych si také naušnice dobrovolně píchnout nedala, omdlívám i při odběru krve, tak bych naušnice neměla a prd by se stalo.

A někde jsem četla, že nejčastější zákrok estetické chirurgie jsou různé upravy dírky v uchu. Kromě toho, že dírky můžou být rpzně nesouměrné, tak u starších žen se dírka zvětšuje a protahuje a nechavají si ji "zapošít". Já se na to zaměřila a opravdu jsou často ty dírky nehezké. Takže další argument proti, miminům naušnice nesluší a nesluší ani v pozdějším věku.😉

Jako ono jde o hloupost, dvě maličké dírky v uchu, ale naprosto zbytečné dírky a koukni kolik jenom zde je diskuzí a různém hnisání, přepíchnutí křivé dírky nebo jiných problémech. Zbytečné problémy a bolesti pro mimino.

lis6
27. říj 2025
@gruyerre

@lis6 které zvyklosti, které zanechávají trvalé následky na těle, u jiných kultur obdivujeme? Opravdu mě zajímá, co konkrétního máš na mysli, protože mě nic nenapadá a naopak mám pocit, že všechny tradice, které jakkoliv poškozují tělo spíš moderní společnost odsuzuje.

@gruyerre tak třeba tetování? Ale přijde mi, že lidi obdivujou různé tradiční kmeny a neřeší, co vše maj za zvyklosti. Ne že by lidi přímo obdivovali obřízku nebo propíchlé cosi, zmenšené nohy nebo bolestivě potlačovaná prsa

macik84
28. říj 2025
@bejcice

@klokanka31 děkuji, asi to nechám opravdu na ní. Za mnou přišel syn v 7 letech, že chce náušnici, tak jsem se taky nebránila 😁 už ji má skoro 3 roky a pořád ji miluje, ikdyž mají lidi řeči... On si to vždy obhájí 😇

@bejcice kolem 8 měsíce a bylo to bez slz. Ono to nebolí, jen je nepříjemný ten silný zvuk. Náušnice holčičkám moc sluší. Kamarádka nedala, a když prcka nema zrovna v růžové, tak si všichni myslí, že to je kluk 🙂, což jí rozčiluje. Tak ji vždy říkám, neměla jsi dělat fóry a dát jí náušnice, však na tom nic není. Dítě z toho újmu fakt nemá 🙂

gruyerre
28. říj 2025
@lis6

@gruyerre tak třeba tetování? Ale přijde mi, že lidi obdivujou různé tradiční kmeny a neřeší, co vše maj za zvyklosti. Ne že by lidi přímo obdivovali obřízku nebo propíchlé cosi, zmenšené nohy nebo bolestivě potlačovaná prsa

@lis6 ty obdivuješ nějaké tetování? Já teda vůbec 😀 a ani nevím o tom, že by jakékoliv tetování bylo předmětem nějakého všeobecného obdivu

mrkvovydort
28. říj 2025
@macik84

@bejcice kolem 8 měsíce a bylo to bez slz. Ono to nebolí, jen je nepříjemný ten silný zvuk. Náušnice holčičkám moc sluší. Kamarádka nedala, a když prcka nema zrovna v růžové, tak si všichni myslí, že to je kluk 🙂, což jí rozčiluje. Tak ji vždy říkám, neměla jsi dělat fóry a dát jí náušnice, však na tom nic není. Dítě z toho újmu fakt nemá 🙂

@macik84 a furt a znova se to vrací k tomu, co chcou rodiče, ne to dítě.

macik84
28. říj 2025
@mrkvovydort

@macik84 a furt a znova se to vrací k tomu, co chcou rodiče, ne to dítě.

@mrkvovydort mám na to jiný a svůj názor. Batole z nastřelení náušnic žádné trauma nemá, kdežto starší holčička, když bude chtít náušnice, tak už do toho vždy půjde se strachem.

mrkvovydort
28. říj 2025
@macik84

@mrkvovydort mám na to jiný a svůj názor. Batole z nastřelení náušnic žádné trauma nemá, kdežto starší holčička, když bude chtít náušnice, tak už do toho vždy půjde se strachem.

@macik84 až na to, že tohle prostě není pravda. To, že si to to děcko vědomě nepamatuje a neumí to ještě vyjádřit ani zpracovat, v žádném případě neznamená, že to pro něj není traumatické.

lis6
28. říj 2025
@mrkvovydort

@macik84 až na to, že tohle prostě není pravda. To, že si to to děcko vědomě nepamatuje a neumí to ještě vyjádřit ani zpracovat, v žádném případě neznamená, že to pro něj není traumatické.

@mrkvovydort ale nemá strach před tím a jen to štípne, není to bolest, že by pak půl hodiny řvala

macik84
29. říj 2025
@lis6

@mrkvovydort ale nemá strach před tím a jen to štípne, není to bolest, že by pak půl hodiny řvala

@lis6 souhlasím. Malá se lekla a plakala chvíli. To by děti potom mohly mít traumata z každého proletení stíhačky nebo zatroubení auta....

vendulis
29. říj 2025

@bejcice Nějak se okolí pořád ptalo,kdy bude mít už náušnice. Že prý už ve třech měsících mají děti náušnice. Nakonec jsme dávali v šesti měsících po očklvánía za ten stres to vůbec nestojí, klidně bych dala až ve dvou letech...

Strana
z3