icon

Kdy začaly vaše děti chodit bez opory?

jana31990
6. lis 2021

Ahoj mamky jen bych měla takový dotaz v kolika vám začali chodit ty vaší prďolkové? Dcera mi už krásně chodila ve 13m a synovi teď v listopadu bude 14m a ne a ne chodit jako kolem nábytku mu to jde ale v prostoru max 1 krok a raději zase leze po 4 čtyřech. Jako vím že se říká že kluci jsou údajně líný ale jak to bylo u vás? Najednu stranu bych si přála aby alespoň do vánoc už cupital ale co si budeme říkat pak už se člověk nezastaví 😀

Strana
z2
uzivatelkapetra
7. lis 2021

21 m
A podotýkám, že je zcela zdravý, ale prostě pohodář.
Naočkovaný byl kvůli tomu později a vůbec mi to nevadilo.
Dnes jsou mu tři a vůči vrstevníkům nezůstává nic dlužen 🙂

jjasmina
7. lis 2021

@jana31990 první krok v 15mes

moudivlacek
7. lis 2021

19 měsíců

jana31990
autor
7. lis 2021

@uzivatelkapetra a prosím tě nevím proč to další očkování je možné až když dítě udělá v prostoru ty 2-3 kroky alespoň?

petaov
7. lis 2021

Je opatrný. Buď ráda. Starší syn obcházel nábytek asi od 13 m., první kroky udělal v 15 měsících na koberci. Jenže v té době jsme se zrovna přestěhovali do nového bytu, kde byly jen podlahy. Byl opatrný, takže se zase vrátil k lezení po čtyřech a chodit pak začal až v 18 měsících. Mladší syn, i když byl dříve narozený se ničeho nebál a jak udělal první krůček asi ve 14 m., tak hned běhal a k lezení se už nevrátil.

95newmommy2020
7. lis 2021

V 16 měsících. 😄 Počkali jsme se. Taky jsem plašila Btw. Ale tady fakt platí. Všeho do času.

uzivatelkapetra
7. lis 2021

@jana31990 ani nevím proč, prostě mi nebylo doporučeno očkovat dokud se nerozchodí.
Potřebuješ ho dát někam do jeslí, že tak na to spěcháš?
Já byla ráda, že mu to dali později, takoví malí bobíšci, to je hrozné jak dostanou injekci 🙂

jana31990
autor
7. lis 2021

@petaov no mi právě máme skoro v celém bytě buď dlažbu a nebo plovoucí akorát v ložnici koberec. Ale dcerce to tenkrát vůbec nevadilo a synovi dávám právě proto i protiskluzové ponožky,punčochy. Aby mu to neujizdelo. A jako samozřejmě jsem ráda že je zatím opatrný

jana31990
autor
7. lis 2021

@uzivatelkapetra ne jako do jeslí ho nemám vůbec v plánu dávat. Jelikož starší mi ani nevzali bohužel do školky takže jsou alespoň spolu.Jen jsem se právě ptala

petaov
7. lis 2021

@jana31990 Tak to bude ono, bojí se, je jen opatrný, ne opožděný. Dej mu čas 🙂

izzylka
7. lis 2021

Já bych nesrovnávala 🤔 každé dítko je jiné ☺ syn začal obcházet nábytek kolem 8.měsíců a v 9.měsícech už hezky chodil...na druhou stranu byl ale zase pomalejší v jiných věcech. Každé dítko je originál a takové srovnávání spoustu matek akorát stresuje ☺ však on se jednou rozběhne 😅

elesse
7. lis 2021

Par dni pred prvnima narozeninama. A co to zkusil, uz nelezl, ale pochodoval…

michelle_01
7. lis 2021

V 11 mesicich. Pro prvni dort si dosel a od te doby jen beha 🙂 Jo, v tomhle je sikovny, ale opakovat po me slova nebo mi rict, jak dela pes, tezky nezajem 😁

hawah
7. lis 2021

První syn v 15ti měsících, druhý ve 13ti měsících.

nanyh
7. lis 2021

Malá mi začala chodit v 17m. 🙂

konidana
7. lis 2021

@jana31990 dcera v 9.m , mladsi syn v 10.m. holka je strestiprdo, syn opatrnejsi, ale pohybove jsou teda nadaní oba. U vás to holt bude mezi rokem a rokem a pul. Kazdy je jiny😉

mmichaella
7. lis 2021

Syn v 16m

jana31990
autor
7. lis 2021

@konidana to je jako u nás i s manželem si říkáme že dcera měla být spíš kluk a naopak😀. Syn je opravdu narozdil od ní takový hoodne opatrný na vše

Strana
z2