icon

Kdy začne spaát celou noc? A jak toho docílit?

tamdan8
6. črc 2018

Ahoj všem. Mam doma 10měsičního kluka a od narození do teď spal celou noc presne 5x. Na jídlo (UM) se budí 2x v noci a další buzení je na dudlik taky cca 2x. Od pul roku spí ve svém pokoji a ve své postylce od začátku. Spat chodí v 20h a budík je pred 6h. Vim ze muze byt hůř, ale uz ma v te noci takový režim, že mam obavu, že mu to snad zůstane az do školy. Všude slyším jak v tomhle věku uz deti bezne spi celou noc a taky bychom se rádi doma vyspali. Žadné kaše na noc nezabiraji. Poradíte?

Strana
z2
sonia79
6. črc 2018

@tamdan8 syn 20 měsíců nespal v životě ani zdaleka celou noc. Co byl kojeny, budil se po hodině, ale já jsem kojit opravdu chtěla ( u dcery mi to nevyšlo), tak jsem zatla zuby a přežila. Zpětně to nevnímam tak tragicky, ale občas když ráno vstal před pátou jsem byla na mašli. Teď je mu necelých dvacet měsíců a vstává 2.-4
Z zoho min 2krat na mlíko, zbytek pohladit, dudlík a tak. Upřímně řečeno a nemyslím to ve zlým, tohle stěžovani nemám moc ráda , určitě se to přežít dá a nemá cenu to moc řešit a porovnávat. Od toho jsme mámy. Pro povzbuzení můžu říct, že mi nedávno takhle blbě spala dcera , já se tehdy taky hroutila a teď je jí osm a budím ji nejdřív v devět 😀

frndafrrr
6. črc 2018

@penelopaw Že něco neznám, neznamená, že to neexistuje...

haaaluska
6. črc 2018

@penelopaw mala ma 2 roky,kojim ju,spi somnou a utnutim 2 rokov uz celu noc a niesom blba aby som ju dopovala,to co je sprostost?????aj ona sa budila 2-3 krat a predstav si ze bez sprostosti co pises spi uz celu noc.

kata267
6. črc 2018

@tamdan8 starsi 2roky nespi celou noc jeste ted, vetsinou vydrzi tak do pulnoci a pak k ni musi nekdo jit, mladsi 6m.se budi tak po hodine nekdy I casteji....takze v klidu ja uz vlastne nespim vic jak 2 roky a nejak clovek.funguje I kdyz jsou dny kdy mi prijde ze "ryju hubou o zem" 😀

urtica
6. črc 2018

Nám dcerka začala spát celou noc až po 2. roce života, do roka se budila xkrát za noc, pak už "jen" 2-3 krát...spíš jsem tedy zpravila režim pro sebe - spala jsem s ní v posteli, abych k ní nemusela pořád vstávat...

luciebx
6. črc 2018

Syn začal v roce spát celou noc. Ale ne každou noc. Dcera má půl roku a zatím teda stavám k ni asi 2x. Což jde. Nebo má čas.

naste
7. črc 2018

@penelopaw Mě syn spal celou noc asi od 3 měsíců, ve své postýlce vedle mé postele.

leniczka23
7. črc 2018

Jejda 10m..to te to brzy prestalo bavit😂
To.si jeste pockas..neznam ani jedno 10m dite ktere by spalo celou noc. Maxim zacal.spat celou noc bez probuzeni az kolem 3 let. Ted mu je 4,5 a chrape 12h v kuse uplne na pohodu. Byl vzdycky spat..12h spal uz od narozeni v podstate ale vzdycky se budil, na mliko, na piti, na pomazleni..

ladyhacek
7. črc 2018

Syn 3r 3m měli jsme radost ( asi měsíc zpět) že konečně spí celou noc - vydrželo mu to týden 🙂. Budí sena čůrání cca 2x za noc

luj89
7. črc 2018

@tamdan8 Neni co radit, vzdyt je to super, ze vstava jen 5x 🙂. Jsou deti, co v tomto veku spi celou noc a jspu drti, co se budi co pul hodinu. Pokud nejsi matka-tyranka a nenechas sve dite vyrvat, tak ti stejne nezbyde nic jineho, nez to zkousnout 🙂. Dcera se do 9 mesicu budila cca 8x a pak ze dne na den 3-4x. Kazdopadne predstava, ze musim vstat, dojit do kuchyne udelat UM a donest ho zsse do dalsi mistnosti, nakrmit dite, uspat dite a jit si zase do puvodni mistonsti lehnout... brrrr, to bych byla taky zombie. Proc ho nemas aspon vedle sebe? 🙂 Skoda, ze nekojis, hned bys to mela jednodussi. Dcera spi se mnou v posteli a rano kolikrat ani nevim jak casto se budila.

sonia79
7. črc 2018

@luj89 dá se úplně v pohodě i s UM. Tedy ne jak s prsem,ale dá. Já kojila do 11mesicu, pak už jsme ani jeden nechtěli. Az mě ta souhra překvapila. Pro relativně klidnou noc stačí termoska s vodou tak akorát a dvě tři lahvičky s UM práškem v rohu postýlky. Taky kolikrát nevím že jsem byla vzhůru , odpadam hned po dopití 😀

yerry
7. črc 2018

@tamdan8 dcera rok a půl se teprve dvě noci budu až v 5 ráno na kojeni a pak znovu usina... snad ji to vydrží, do teď se budila i 5x za noc....

penelopaw
7. črc 2018

@haaaluska To byla nadsázka mající utěšit maminky nespavců, které padají na pusu z nevyspání a jsou zoufalé. Nebylo to myšleno jako jakákoli urážka či obvinění někoho...

penelopaw
7. črc 2018

@frndafrrr To nebylo myšleno jako kritika. Samozřejmě, že můj příspěvek vycházel z osobní zkušenosti - co jsem se bavila s kamarádkami či maminkami z okolí, všechny mají / měly nespavce a měly pocit, že něco dělají špatně. Samozřejmě nechci tvrdit, že děti, které spí celou noc neexistují. Jejich maminkám závidím 🙂. Ten příspěvek byl spíš myšlen k tomu probouzení a usínání - dospělý se kolikrát za noc taky několikrát probudí, kolikrát se člověk vzbudí v jiné poloze než usínal a ani si nemusí uvědomit, že by se v noci otočil. Myslela jsem tím to, že je normální, když se dítě několikrát za noc vzbudí aniž by třeba nutně mělo hlad, neumí jen samo usnout a potřebuje k usnutí rodiče. Příčin může být celá řada, ale není to nic nenormálního. Jen je to pro rodiče těžké, protože se sám nevyspí a v nevyspalém stavu se z toho probouzení může stresovat ještě víc...

haaaluska
8. črc 2018

@penelopaw Aj my sme mali nespavca,nie až takého ako tu maminky pisali ale přišlo to samo ze začala spat celu noc.obcas sa zobudi ale zaspí sama už aspoň nepyta cici aby ju znova odpalilo

barchen
8. črc 2018

@tamdan8 V 7mi mesicich zacala mala spat v pokojiku vedle s otevrenymi dvermi. Tim dnem jsem odbourala i nocni kojeni. Par noci jsem chodila uklidnit, pohladit a zazpivat kdyz brecela (pro rypave, dite jsem vyrvat nenechala, jelikoz ma afek.respiracni zachvaty ale jako matka poznam, kdy breci a "breci"). Po par tydnech uz spala celou noc, 19-6 hod ale stejne chodim obcas kontrolovat. Pouze, kdyz je nemocna, tak spim s ni. Mame doma rezim, spi jednou po obede a jelikoz bude brzo sourozenec, tak jsem rada, ze takhle fungujeme a to nema ani 2r.

elinkal
8. črc 2018

Nam zacal sem tam spavat celou noc az kdyz mu byl rok a neco. Ted ma skoro dva a celou noc nekdy spi a nekdy ne. Docilit (vycvicit dite) toho nejde nijak, nekdo je spac nekdo ne.

tahejhula
8. črc 2018

Jak psala @penelopaw, nikdo nespí celou noc, ani dospělý člověk. Jenže vy když se vzbudíte, tak během vteřiny zase usnete a ráno ani nevíte, kolikrát jste se takto probrali. Malé dítě tohle neumí, jakmile je vzhůru, potřebuje být uspáno. Když spí s matkou, stačí mu k uspání i třeba to, že se k matce samo přitulí. Jakmile spí dítě úplně jinde, časem pochopí, že je samo a musí to nějak zvládnout, přičemž toto vážně není žádoucí a vhodné.

tahejhula
8. črc 2018

Mimochodem, kaše na noc může stav ještě zhoršit.

emarali
8. črc 2018

Já jsem taky čekala, kdy začne spát celou noc a pěkné mě to stresovalo. Někdo říkal: počkej, po půlroce bude spát, atd.atd. Syn asi do roku nemohl spát beze mě. Položila jsem ho a když jsem se snažila potichu odejít - krik! A jednoho dne jsem se na to vyprdla. Každé dítě je jiné, každé originál. To se týče i spánku. Nesrovnavat a neočekává. Překvapivě od mého smíření se se situací, že se už nikdy nevyspim, se syn začal budit míň (třeba jen 4x za noc na kojení nebo jen ujištění, že jsem u něj- dříve i 8x 🙈) A spí i sám par hodin a muzu si dát v klidu u tv deci vína 😎 Prostě jednou spát bude, v 15 letech už se určitě budit nebude 😃

penelopaw
8. črc 2018

@barchen Ta zmínka o kontrolování mi připomněla, jak moje mateřská hlava začala po narození dětí úplně jinak fungovat - když náhodou spí delší dobu v kuse, tak místo, abych to ocenila a dosyta se vyspala, poslouchám s vytřeštěnýma očima do ticha, jestli dýchají, a teprve pak v klidu znovu zaberu 🙂.

hope09
9. črc 2018

Taky můžeš zkusit odnaučit dudlík, aby se na něj pak přestal budit. Jinak ale syn spal poprvé celou noc až když jsem ukončila noční kojení.

meck007
10. črc 2018

@anazuzzuzana A dávala jste mu to mlíčko? Malý měl tři roky v květnu a někdy se na mlíčko budí. Když mu ho nedám, tak řve a prosí. Bojím se že sám nepřestane :( Navíc před spaním chce kaši ve flasce pořád. Z misky mi ji není. A to i po večeři.

anazuzzuzana
10. črc 2018

@meck007 jako trochu jsem se to snazila utnout, ale za nějaké noční scény mi to nestslo. Má tak 150ml na noc a už při tom mu říkám, že v noci nebude a většinou když v noci chce, tak se nechá snadno přemluvit, ale někdy ne, tak mu ještě třeba 50ml jednou v noci dám. Ale poslední tak půl rok to je třeba jedna-dve noci v týdnu max. a až nad ránem kolem šestý. Pak ještě spí do osmi. Jako vím, že už je na to velkej, ale já se chci hlavně vyspat a ne s ním v noci něco nacvičovat 😀 Oproti tomu, jak ho strasne moc chtel pred tim to uz beru jako, ze ho vlastne ani nema. Myslím, že to tak do roka vyšumí.

meck007
11. črc 2018

@anazuzzuzana mám to úplně stejně. Taky někdy spí celou noc a někdy v noci chce. Ale vždycky kolem druhé ráno.

tamdan8
autor
13. črc 2018

Všem děkuju za odpovědi. Syn nespí s nama, protože bych už nespala vubec, jak bych se bála, že spadne z postele. Je ted ve věku, kdy mě celkem rychle přeleze, ale z postele slézt neumí.
@emarali nesrovnávat a neočekávat to je presne to co bych se měla naučit, ale nějak to podvědomě proste dělám a tím pádem se stresuju. Treba tam taky dojdu.. zkusím to 🙂 dekuju

Strana
z2