icon

Miminko kaká jen jednou za tři dny. Co udělat, aby to bylo každý den?

viktoriia_yonash
21. lis 2025

Ahoj.
Dcera má 2 měsíce a od narození kaká jen jednou za tři dny. Jsme na umělé výživě. Děláme masáže, leží na bříšku. Stolice není tvrdá. Co lze udělat, aby kakala každý den?

zezule007
21. lis 2025

@viktoriia_yonash pamatuji si,ze moje mala kadila taky malo.mozna jen 2x tydne.tenkrat mk doktorka rikala,ze to je v poradku,pokud ji neboli bricho a stolice neni hodne tuha.ze telo vsechno proste spali.taky byla mala na UM

dostalka72
21. lis 2025

Nemusí kakat každý den. Pokud nemá nějaké potíže, asi bych to ani neřešila. Když se ti to nezdá, zavolej pediatrovi 🙂

viktoriia_yonash
autor
21. lis 2025
@zezule007

@viktoriia_yonash pamatuji si,ze moje mala kadila taky malo.mozna jen 2x tydne.tenkrat mk doktorka rikala,ze to je v poradku,pokud ji neboli bricho a stolice neni hodne tuha.ze telo vsechno proste spali.taky byla mala na UM

@zezule007 a po třech měsících začala kakat každý den, nebo to tak zůstalo?

lachipie
21. lis 2025

Nemusí kakat každý den, pokud nevidíš, že by ji bolelo bříško a viditelně by potřebovala, ale nešlo jí to. Syn byl také na umělé výživě a taky kakal tak 2x nebo 3x do týdne. Ani dnes v 11 letech nejde na velkou každý den.

holubinka
21. lis 2025

Doktorka kdysi říkala, že u mimina cokoli mezi 4 x denně po 1 x týdně je v pořádku.

zuzkasim
21. lis 2025

Nic, normální je jak 5x denně, tak jednou za 5 dnů, každý to má jinak. Já měla bohužel ten první případ, ber to tak, že máš přebalování výrazně snazší🙂

martinka_33
21. lis 2025

To je normální, jedno z mých miminek kakalo jednou za týden, pak jsme vždycky 3 dny vetrali 😅

klpoiu
22. lis 2025

Mě by zajimalo, kde se vzal ten šílene debilni houx, ze miminko musi mit stolici denne!! Ne nemusi! Proč? Protože to co pozře, vsechno stráví. Tedy neni odpad. Neni odpad, neni stolice! Az bude odpad, bude stolice.
Ma dítě problém se vykakat? Nema, tak to neres.

zezule007
22. lis 2025
@viktoriia_yonash

@zezule007 a po třech měsících začala kakat každý den, nebo to tak zůstalo?

@viktoriia_yonash to si uz nepamatuji.možná se to zlepsilo s prikrmy?ale ani ted ve 2 letech nekadi denne

dashyyy
24. lis 2025
@zuzkasim

Nic, normální je jak 5x denně, tak jednou za 5 dnů, každý to má jinak. Já měla bohužel ten první případ, ber to tak, že máš přebalování výrazně snazší🙂

@zuzkasim zase si představ tu nálož po 5dnech, ta vydá za všechna ostatní přebalování.. holka měla rekord 21dnů, řešila jsem s dr., plně kojené miminko, počůraných plenek akorát, ale to co se pak stalo ten 21. den nemůžu ani popisovat 🤣🤣🙈

briga15000
25. lis 2025

@viktoriia_yonash nám tedy na to pomáhá beba vláknina a od té doby kadíme každý den, ale je pravda, že když ji vynechám nekadí ani po 3 dnech a pak ho bolí bříško takze ji raději používám a to je na půl kojeny na pul naa UM