Monitor dechu se nespouští. Máte zkušenost?

ondul
26. srp 2022

Ahoj, dobry den,
privezli jsme si domu novorozence, manzel v porodnici zapujcil monitor dechu. Prvni noc jsem si pri vstavani na kojeni vsimla, ze ackoli jsem ho zapomnela vypnout, ani po ctvrt hodine se nespustil. Dnes jsme to zkouseli a skutecne, pokud je nekdo na vedlejsi posteli, alarm se proste nespusti - postylku bez bocnice mame prirazenou k nasi manzelske posteli, dotyka se jen drevenymi nohami a je pripasana stahovacimi plastovymi pasky, aby se nemohla rozjet. Nicmene ani kdyz manzel pasky oddelal a postylku dal par centimetru dal, alarm se steje nespustil.
Mate s tim nekdo zkusenost, nebo tip aby monitor fungoval? Mnoho lidi ma urcite postylku vedle manzelske postele, to nemuzou mit monitor? Mame monitorbaby, postylka stoji na plovouci podlaze, asi dva metry od oken.
Dekuji!

krisstina93
26. srp 2022

Tak jiný monitor nebo dát postýlku dál od postele. Některé monitory jsou hodně citlivé a budou ti snímat i postel vedle.

katule1990
26. srp 2022

@ondul Nam monitor taky nefungoval, kdyz jsme meli vedle prirazenou postylku se stahovaci bocnici, proste snimal nas, nejdriv me to vubec nenapadlo. Kdyz jsme ji odsunuli, tak teda fungoval. Nefunguje ani kdyz v te posteli nejste a miminko neni v postylce? Pokud ne, zavolala bych do te porodnice.

ondul
autor
26. srp 2022

@katule1990 Kdyz nikdo neni na posteli ani mimino v postylce, tak se sepne.
Tak to holt bude chtit asi jiny monitor, safra.
Nemate tedy tip na nektery, ktery bude bez problemu fungovat s postylkou prirazenou k posteli? Postylku takhle urcite chci, k synovi jsem v noci vstavala a chodila ke kojeni xkrat za noc a uz nikdy vic.

katule1990
26. srp 2022

@ondul Tip bohuzel nemam, u nas to totiz dopadlo tak, ze syn v postylce proste nespal, vzdy okamzite probuzeni a rev, takze nakonec spal u nas v posteli, jinak se to nedalo. Ale mela jsem teda docela strach, mel jen dve kila 😬.

izzylka
26. srp 2022

@ondul tak to asi jedině monitor na plenu 🤔 ty monitory pod matrací ti budou asi vždy snímat i vaši postel 🤷 jsou tak citlivé schválně

krisstina93
26. srp 2022

@ondul můžeš koupit monitor na plenku

gruyerre
26. srp 2022

@ondul máme postýlku 1 cm od postele právě kvůli tomu, aby nesnímala nás, a funguje dobře, když malou vezmeme k sobě a zapomeneme vypnout, spustí se. Máme Nanny.

lentilkah
26. srp 2022

Stejne jako u @gruyerre

margita_m
26. srp 2022

@ondul Dobrý den, tip co by mohlo pomoct: dřevěná postýlka by měla být na koberci ( stačí menší- tak aby nohy postýlky byly právě na koberci, ten by měl být ideálně s gumovou spodní stranou např. má Ikea) nebude se přenášet falešný jakoby klapot ( impuls do monitoru) , např. při chůzi. Dále mezi bok postele dát např. silnější složenou osušku, tak aby dřevo z postele a postýlky nenaléhalo na sebe, takže ideálně po celé délce. Monitor dát pod matraci ideálně jakoby široce a snažit se umístit pod tělíčko miminka… nyní je maličké, ale poroste a monitor má snímat hlavně oblast hrudníku. Pokud to jde, tak dřevěnou část nebo rošt pod matrací dát do horní části postýlky. ( většinou je postýlka s možností dvojího zavěšení lůžka- novorozenec nahoře a batole- snížení dolů). Pokud bude i nadále problém, zkuste si domluvit v nemocnici výměnu monitoru. Hodně zdravíčka a ať se daří. 🍀 Vše následně vyzkoušejte, tak že třeba manžel miminko odnese do druhé místnosti, vy zůstanete na posteli a pokud spustí alarm, mělo by již být vše OK.

ondul
autor
26. srp 2022

@margita_m Mockrat dekuju za prispevek!

margita_m
26. srp 2022

@ondul Není vůbec zač, hlavně aby to pomohlo. Mám takto odzkoušeno u dvou dětí. 😉

goovana
26. srp 2022

@ondul jediné monitor na plenku

elesse
26. srp 2022

Mame Nanny od Jablotronu, prirazenou postylku se stazenou bocnici vedle me postele a normalne funguje. Kdyz zapomenu vypnout a vezmu mimi k sobe, sepne se. Obe postele drevene, drevem se dotykaji, stoji na linu. Cetla jsem, ze nektere monitory maji funkci, ze se sami vypnou, kdyz vyndat dite. To tedy nevim jak funguje, abi jestli to neni pripad toho tveho…

dasipe
27. srp 2022

Jakou máte matraci v postýlce? Mě sestřička v porodnici varovala, že některé matrace monitor prostě nepobere

elesse
27. srp 2022

@dasipe to by ale delal falesne poplachy, ne ze si nevsimne, ze je dite pryc…