Monitor dechu a můj dech. Jak to vlastně funguje?

kkonikk
27. zář 2021

Zdravím, trochu nevím, jak nazvat svůj dotaz 😀. Pořídila jsem monitor dechu, ale teď přemýšlím, jak rozliší dech miminka od mého. Postýlku mám vedle své postele, když si vezmu výšku klasické postele a výšku roštu na postýlce v horní poloze, kde je pro nejmenší miminka, tak budu vlastně "funět" přímo na tu desku (jen ne shora ale z bočně-spodního pohledu). Můj dech je navíc určitě silnější než miminkovský. Jak monitor rozliší, že mimčo nedýchá?? Nebo jak to vlastně celé funguje? Díky

klokanka31
27. zář 2021

@kkonikk Co jsem slyšela tak ten monitor nezaznamenává dech, ale slabé pohyby.

izzylka
27. zář 2021

Monitor snímá ty pohyby nádechu a výdechu 🙂

emamaira
27. zář 2021

Nevím, jak to funguje, ale mám postýlku stejně jako ty a mě to nesnímá 🙂

slunea
27. zář 2021

Klidně ho vyzkoušej. Měl by začít řvát, i když ležíš vedle.

cilkat
27. zář 2021

Monitor snímá pohyby (dechové pohyby miminka) a dítě musí ležet fakt na něm. Už když se dítě odvalí do rohu, monitor většinou řve. Takže klidný spánek vedle na vlastní posteli s oddělenou madraci by neměl na monitor mít vliv.

leniczka23
27. zář 2021

Pokud neležíte na stejné matrací, nemůže snímat tebe, nesnímá totiž dech jako takový ale pohyby, tedy nádechy a výdechy.

katule1990
27. zář 2021

@kkonikk My máme postýlku se stahovací bočnicí zaháklou o naší postel a monitor snímal i nás. Zapomněla jsem jednou monitor vypnout a neřval, když jsem si vzala dítě k sobě do postele. Nechápala jsem, jak je to možný. Pak jsme přišli na to, že jakmile postýlka nebyla zaháklá o tu naši, tak monitor fungoval, jak má 😲. Nakonec teda syn stejně v postýlce nechtěl ani za nic být a monitor nám byl na prd.

kkonikk
autor
27. zář 2021

děkuji, že se postýlka nesmí dotýkat naší vím, jen jsem myslela, že monitor snímá proudění vzduchu z dechu, proto mi nešlo do hlavy, že by moje (značně výraznější) funění zvládl ignorovat oproti miminkovskému.

kkonikk
autor
27. zář 2021

@slunea to nejde, nejdřív musím porodit 😀 😀 zatím jen chystám

slunea
27. zář 2021

@kkonikk prave ze ted to jde lip, nez pak ;) monitor rve, kdyz je zapnuty a v postylce nikdo nelezi, nebo vyjimecne kdyz v ni lezi mimi, ktere se nenadechne. Jednodussi je do postylky mimi nedat a vyzkouset, jestli ten monitor bude rvat, za jak dlouho atd.