Nelíbí se mi Albi tužka. Jsem jediná?
Jsem jedina komu prijde, ze Albi tuzka neni skvela?Prijde mi, ze misto,aby si rodice povidali s detmi u knizky, koupi mu toto a maji od nej klid...Chapu, ze to je nekdy taky fajn,ale o dost podle me tim prichazime.ja totiz miluju, kdyz se tulime a povidame si,co vidime v knizce,zvlast v tech z meho detstvi😉
@mourovatakocka Vydrzi si hrat sam, je mu 2,5. Hraje si s legem, kuchynkou, panenkou, miluje ty obrazkove tahaci knizky od Svojtky, sklada puzzle, ma garaze s autama a jezdi nebo kolejnici. Nicmene je hodne aktivni a ma rad zmenu a zrovna treba ta tuzka si rikam, ze bude takova doplnkova aktivita prave na tyto hluche chvile, kdy u nej nesedim. Jinak ze zkusenosti vim, ze kazde dite je jine a znam deti, ktere se proste nezabavi a rvou pripadne ti visi u nohy a s tim se treba vari fakt blbe🙂 Takze jak rikas, diky bohu, ze mas zrovna takove dite, ja jsem za nej take moc rada.
@malenka3 hlavne teda ja osobne si neviem predstavit, akoby som sa so svojim dietatom tulila.. on neznasa obmedzovanie osobnej slobody, hra sa sam a to ma rok. A ja ho nechavam nech sa hra s cim kde, najradsej mi prehrabava kabelu 😀 priznavam, ze kym nevyzaduje pozornost, tak ho casto necham hrat sa sameho a ja mam vedla neho kaficko a vylozene nohy. A jak si ten klud uzivam 😎
V 9 letech se už tulime min než ve dvou 😉
@ah1234 ano, i já mám nekontaktní a silně nemazlivé dítě, teď se to s druhorozenou malinko posouvá, ale stejně, pro mnohé maminky nepředstavitelné.
Každopádně jsem tou ironií chtěla jen poukázat na absurditu příspěvku zakladatelky. Mám jednu takovou "známou", která tyhle soudy dělá jen proto, aby si zdůvodnila a ospravedlnila, že tyhle dražší hračky nemůže z finančních důvodů kupovat. Tak nevím, jestli to není i tenhle případ 🙈 třeba u tvého vysvětlení chápu, proč u vás Albi tužka ne, ale nemáš potřebu to hned shazovat.
My albi tužku nekupovali, ale dostal jí od mojí tety. Měla jsem podobný názor, ovšem jsem ho změnila, je skvělý - dobrá 🙂
Syn má pořád rád "normální" knížky denně si čteme a tužku "vytahujeme" tak 2x v týdnu a to mu to musím spíše připomenout - Jsou třeba dobré zvuky zvířátek 15měsíční syn už zná spoustu zvířátek a umí je. Přehráváme si to spolu, já mu to říkám, "tužka mu to říká" on to opakuje. Když byl mladší menší a kojila jsem byla to skvělá pomůcka - tou dobou to bylo pro staršího něco nového a zajímavíého tak jí vytahoval každý večer, teď opravdu tak 2x v týdnu a pořád jsme spolu - ta tužka baví i mě. Teď jsme mu dokoupila k ní zvukové pexeso - posloucháme zvuky, nehledáme obrázky,ale zvuky - to mi příjde jako bezvadná věc - zase se naučí něčemu novému. Syn dochází na logopedii a jsou i přímo lofopedické knížky k té tužce - popišou ti jak dát jazyk aby jsi vyslovila to písmenko a jsou u toho básničky kde to písmeno procvičuješ.
Názor na to můžeš mít jakýkoliv. Nikdo ti ho nevyvrací. A ani ti nepíšu kup to - záleží na tobě.
Mě velmi mile překvapila.
Jaký si to uděláš takový to máš.
@eviks Ty bláho, to je mazec. Kdyby mi malá visela furt na noze, asi bych zešílela. Dcera je taky hodně aktivní, je schopna vytahat strašně hraček, ale vyřádí se sama a pak si uklidí a mě tak nutné nepotřebuje..
@lolam10 @lolam10 já mám asi divný děti. Mě se Albi tužka líbila s nadšením jsem ji koupila. Máme k ní 6 knih a jediny, kdo by si v ní četl jsem já. Děti absolutně nezaujala, ani jedno, kupovala jsem ji když bylo dceři asi 7 a synovi 4, teď ji je 11 a synovi 8 a leží pořád v polici. Občas je donutím ji otevřít, ale nevydrží u ní. Takže u nás se nechytla.
Tak u nás Albi tužka frčela dlouho a já za ní byla ráda, dcera si rozšířila slovní zásobu, když něčemu nerozuměla, přišla se zeptat a na delší cesty autem, kdy jsem řídila, byla skvělá. A že se s ní někdy zabavila sama, z toho fakt nemám výčitky, že jsem si taky nekdy v klidu uklidila, uvařila, vyzehlila, nebo i umyla vlasy, nebo nalakovala nehty, či chvíli háčkovala, aniž bych u toho musela mít na druhé ruce dceru.
Kupovat ji nemusíš, není to v žádném případě náhrada za knížky, je to něco jiného, já bych to spíš posunula do roviny k tabletu atd. Rozhodně si tužky cením, využíváme i ve škole, v prvouce Hravé české dějiny, potom v Aj a v Nj.
@mourovatakocka no, tak jestli si sama ve 2 letech vytaha a pak si to po sobe uklidi, tak to mas teda andela. U nas tohle funguje jen ve skolce, tam si uklidi jen se teta podiva, ale doma teda musim dost popostrcit🙂
@lolam10 to nemá s Albi tužkou nic společného. Máme, dokonce 2 aby holky mohly hrát hry 😀. Rozhodně to nebyl způsob jak se děti zbavit. Naopak, chtějí vše ukázat, vysvetlit.... Buď jsi "kontaktní" rodič a s dítětem si hraješ i s Albi tužkou. Nebo nejsi a pak tě nezachrání ani police pplne klasických knih.
Diky vsem odpovidajicim😉a pro rejpalky,dovolila jsme si zalozit tuto diskuzi protoze me zajimalo jaky maji nazor na albi tuzku ostatni...ale nikomu neberu ze jsou z ni nadseny ani neodsuzuju, jen jsem byla zvedava zda se mnou nekdo bude sdilet to nenadseni.par lidi jo tak ok😉a hezky den vsem,nerada bych to tu zahlcovala posuzovanim kdo je jak skvela matka😉
Zrovna Albi tužka mi přijde jako moc fajn věc. Kdyz vidím ty kraviny v reklamách, co jedou večer při pohádce v televizi, tak vůbec nechápu, že to ty děti baví. Hračky s jedním tlačítkem, na jedno použití.
Takže já bych tu tužku klidně koupila.
A mazlim se s dětmi normálně. I s hračkami 😆
Po celé rodině jsem zakázala kupovat synům Albi tužku na narozeniny nebo Vánoce. Těším se, až budeme společně chodit do knihovny a ne podporovat tyhle vymoženosti moderní doby.
Máme albi tužku a pořád před každým spaním i kdykoli během dne čteme nebo prohlížíme normální knížky. Podle mě pořád lepší albi tužka, než posadit dítě k televizi nebo tabletu.
@bajjunka je zvlastni videt nekoho kritizovat “vymozenosti moderni doby” na internetu,ktery je jednou z tech vymozenosti 🙂 Jinak s tim ctenom a jeho podporovanim souhlasim
Trochu mimo téma , ztratily jsme od Albi tužky nabíječku , nevíte kde sehnat novou ?

@eviks Nevím, jak máš staré dítě, na profilu nevidím žádné údaje, ale to ti nevydrží si chvilku hrát sám? Občas se s tím setkávám, že si matky stěžují, že nemají čas třeba v klidu uvařit. Já to neznám, dcera si vyhraje díky Bohu sama už fakt dlouho.