Odjezd na víkend, když stále kojím. Nechala jste některá takhle doma dítě?

emamaira
19. črc 2022

Hezké odpoledne,
mám syna 15 měsíců, kojím na usnutí, jednou až dvakrát v noci a přes den, když si vzpomene. Ale už mám vyzkoušeno, že když spolu nejsme přes den, tak se prostě nakojí až když přijdu a je to v pohodě.
Ale jde mi o tu noc, mohla bych teď na víkend odjet a nechat děti manželovi (máme ještě 4 letého). Ráda bych jela, jsem hodně vyčerpaná a odpočinula bych si.
Nechala jste některá takhle doma dítě? Jak zvládlo láhev místo prsa? Asi bych dala UM. Nebo se budou všichni doma trápit a mám s volným víkendem ještě počkat?
Díky 🙂

konidana
19. črc 2022

@emamaira moje deti lahev nechtely. V tomto veku jsem je odstavila. Pokud chces kojit dal, normalne to diteti vysvetli ze odjedes a pak zas prijedes . Ale i tak se muze stat ze se ti odstavi a pak uz chtit nebude. Ale spis si myslim, ze vecer na usnuti budes kojit v pohode dal. Asi bych zkusila nejdriv na jednu noc, a kdyz to pujde tak pak i cely vikend.

jjasmina
19. črc 2022

@emamaira moje mi nevzala láhev ani umko, ale zkusila bych to, určitě to zvládnou i bez vás ❤️ ne boj na kojení si vzpomene hned, jakmile tě uvidí

carameels
19. črc 2022

Já byla ve 13 měsících syna na noc pryč (celé dva dny). Kojím jednou denně, na uspání a pak asi milionkrát v noci. Manžel měl odstřikané mléko. Dával mléko na uspání a v noci si malý prý vystačil jen s vodou 🙈 Flašku s mlékem vzal úplně v pohodě. Dle mého syn tušil, že tam má jen tatínka, tak lepší flaška než nic. Zvládli to úplně v pohodě! Já na tom byla hůř. Musela jsem pořád odstříkávat, prsa se furt plnila 🙈 Ale bylo to super si takhle vyrazit. Kojím dál, žádný problém nenastal 🙂

ee.liska
19. črc 2022

@emamaira syn jel v 17m s babi a dědou na dva týdny na dovolenou. To se kojil rad desetkrát za den. Když se vrátil, kojila jsem dál. To stejné o víkendech. Tam nepotřeboval, doma jsem mu dala 🙂 s kojením jsme končili po druhém roce.

ee.liska
19. črc 2022

A určitě jeď a užij si to ❤️

j.a.n.i
19. črc 2022

Nasim detem lahev nevadila, ale UM nevzalo do tlamky ani jedno. Nicméně v 15 mesicich nevidim problem bud v kravskem nwbo v tom, ze mliko 2 dny nebude.

areh
19. črc 2022

2 dny syn bez kojení vydržel, problém jsme měla já nebo spíš moje prsa 😁

malytlustyhroch
Autor odpověď smazal
Zobraz
cilkat
20. črc 2022

Zkoušela jsme to u staršího dítěte, ale vlastně ve stejné situaci (kojení na uspání a v noci na "dotažení") - jedna noc byla v pohodě. Večer druhého dne už byl náročný. ... KOjeneckou lahev děti nepřijali nikdy, stejně jako "prášková" mléka - holt pily kravské mléko či kakao z hrnečku s brčkem či učících hrnků s pítkem.

emamaira
autor
20. črc 2022

@cilkat Díky, takhle to asi zkusím, hrneček s pítkem a kravské mléko. Ať zbytečně nekupuju UM, které bych pak stejně nespotřebovala.

emamaira
autor
20. črc 2022

@ee.liska Díky, už bych to tak strašně potřebovala, na chvíli vypadnout 😀