Ohřívač na láhve, nosítko, hrazdička, atd. Je potřeba mít doma?
Dobrý den,
mám takovou rozepří s přítelem ohledně věcí pro naši dcerku. To, co si myslím, že by bylo podstatně důležité a usnadnilo mi to práci a umožnilo mi to věnovat více času učení, věnování dceři a domácím pracím, tak on vyhodnocuje jako ,,Naprostou zbytečnost". Proto se chci zeptat zde, jelikož vy s tím jistě máte více zkušeností než já. Například ohřívač na lahve, nosítko na nošení, hrazdičku na hraní, čtvercovou postýlku (už se začala převalovat), nebo houpátko (to, do kterého dítě dáte a ono to je jako vajíčko, akorát to neničí záda)
Co jste využily vy?
Co pro vás bylo potřebné?
@eeveepokemon456 No co dodat,asi to budes mit s takovým clovekem těžké,pokud k tomu vsemu nezačne přistupovat jinak...znas jeho rodinu?Mamu a tatu??Jak se k sobe chovaji??Ono dost casto jak se chova otec k matce ci naopak,tak pak se synove/dcery chovaji ke svym protejskum
@eeveepokemon456 nemohu posoudut, jak moc potřebuješ tebou zmíněné věci (protože každému miminu se libi něco jiného, minimálně nosítko bych být tebou pořídila, pokud se dítě chce hodně chovat), ale rekla bych, že NEPOTŘEBUJEŠ TAKOVÉHO PŘÍTELE, podle tvého popisu je on ta největší zbytecnost, jakou máš.
@kuttu jeho sestra je naprosto zlatá... To se nedá říct o jeho tátovi (alkoholik).... Jeho mámu neznám (zemřela)
@mariegroth kamarádka měla ohřívání a nemohla si to vynachválit (bohužel to už darovala jinak by mi to i nechala) a to měla v té době 2 malé děti
čtvercová postýlka je podle mě zbytečnost. Syna jsem měla na zemi na pěnovém puzzle s hrazdičkou a hračkami. Houpátko jsem dostala, ale moc nevyuživala. Sem tam při vaření nebo na sprchu, ale spíš jsem syna nechala válet se po zemi 🙂 Nosítko a ohřívač láhví jsem nevyužila. Syn byl kojený, ale pokud má UM, tak myslím, že ohřívač je dobrá věc. Každopádně, každé miminko je jiné a každé mamince vyhovuje něco jiného, takže pokud jsou to věci, které by ti ulehčili život, tak si je pořiď.
A místo mytí nádobí a úklidu koukej s tatínkem na filmy a pak se můžete spolu divit, že se to nádobí neumylo samo :D
Z těchto věcí jsme měli jen hrazdičku. Ohřívač na lahve jsme měli ještě po mně, nepotřebovali jsme (nekojila jsem, ale stejně byl zbytečný).
Ale každej využije něco jinýho.
@eeveepokemon456 Kdyz uz ohrivac tak ja osobne bych spis brala tu rychovarnou konvici s teplomerem,mam takovou zkusenost,ze to dlouho trvalo,nez se to ohřálo...nastesti jsem prikrmila asi 5 x,rozkojila jsem se...asi otec mamince taky nepomahal,tudiz on to tak muze mit zazite z dětství
Tak jedna vec by byla rozhodne potreba a to vasektomie u tveho pritele...
@eeveepokemon456 nejvíc jsme využili nosítko, u druhého dítěte, kvůli výletům, né doma, u prvního téměř nic z toho, takže za mě vše jmenované zbytečnost.
@kuttu jsem totiž chtěla takový, který jde i do auta (až někam pojedeme), aby se nemuselo tak často stavět... (uz se nám stalo, že jela v autě a během 6 hodin měla plenu čistou a prázdnou - cesta na Moravu k jeho tátovi)
@ckei jsem chtěla ještě jedno, až dodělám školu, aby malá nebyla sama, jelikož mám tendenci hodně rozmazlovat ( moje máma mě nerozmazlovala a tak mám nutkání se k ní chovat tak jak jsem chtěla, aby se má máma chovala ke mě)
Ohřívač na lahve jsem pak využila na příkrmy. V nositku jsem kolikrát doma ze zoufalství uspávala 😂. Teď se chystám nosit víc. Hrazdicky mám dvě. Jednu jsem dostala od ženských v práci už pro malou a druhou nám teď půjčili švagrová, ta je podstatně větší a vejdou se na ní oba (4mesice a 2 roky). Ohrádku ani houpátko nemam
@eeveepokemon456 ja bych mu řekla ze bych tedy byla ráda aby mě s tou ženskou co ma na úklid seznámil. Ze bych s ní ráda probrala detaily...:/ Já využila jenom nosítko. Hodně mi chyběla ohradka když začalo mimi lézt
@eeveepokemon456 jo a hrazdičku jsem taky využila 🙂
@odula on tím totiž vždycky myslí mě...
Využila jsem jen hrazdičku a nosítko, to vlastně využívám do teď a to je dceři rok a půl.
@eeveepokemon456 z těch věcí bych hlavně vykopla toho přítele. To je fakt neskutečný, co si Vy necháte líbit?
@eeveepokemon456 z toho co jsi uvedla jsem u dětí využila jen hrazdičku. Postýlku jsme měli normální a když jsem potřebovala doma něco dělat tak jsem si prcka dala na hrací deku na zem, obložila hračkama a dala právě tu hrazdičku. Nosítko jsem nikdy nepoužívala. Ještě jme dost využili houpací lehátko s možností vibrací. Někdy jsem v něm krmili, někdy uklidňovali a někdy tam děti i spaly během dne. Takové věci jako ohřívač lahví, sterilizátor, koš na pleny atd. mi přijdou jako naprosté zbytečnosti.
@eeveepokemon456 no ja jsem to pochopila. Ale strašně mi to hnulo žlučí - pokud to myslel vážně.
@eeveepokemon456 Na domácí práce má ženskou, na výchovu dětí má ženskou, ale o tom, co je pro dítě potřeba, bude rozhodovat sám? Od čeho má ženskou?
Je úplně jedno, co z toho jsme využily, a co ne, protože tvůj problém je evidentně úplně v něčem (nebo spíš někom) jiném.
Lehatko vyuzivam kdyz se sprchuju, dcerka pred 2 roky i syn tedka na me koukaji a bafame na sebe. V koupelne mame chladnou zem. Nema to na houpani, nespi v nem. Jen na odlozeni, aby byl na zemi.
Nosim narazove, mam radeji satek (lip se prizpusobuje miminku). Doma i venku.
Ohrivacku nemam, obe deti jsou kojene.
Hrazdicku vyuzivam casto, je to jedno ze stanovist, kde maly je pres den. Nejdriv tam mel cernobily obrazek na pozorovani, ted tam ma hrkaci hracku na trenink dotyku rukou nebo nohou.
Postylku nemame ani na spani, na hrani mame podlozku na zemi, nebo je na gauci (dokud se nezacne plazit). Otaci se uz skoro 3 tydny, gauc mame rozkladaci.
Syn ma necele 4 mesice.
Tvuj chlap je pitomec, jestli nema zajem se pridat k peci o malou. Muj chlap krome kojeni zvlada veskerou cinnost spojenou s detmi. Kdyz se dcerka narodila, mela jsem bolesti a prvni tyden lezela. Kdyz se probudila, sel ji prebalit (nehlede na obsah plenky), popr. prevleknout a prinesl mi ji na kojeni do postele. Vzdyt dite ma oba rodice.
Nositko jsem vyuzivala kdyz jsem sla s odpadky, pro rohliky, na houby... hrazdičku jsme vyuzili hodně.. houpatko vubec do dnes lituji koupe tehle jraviny.. pokud tak staci autosedačka-houpe se lepe. Kdyz jsem neco vazne potrebovala udelat, dala jsem maleho do postylky takze žádnou ohradku
Ohrivac na lahve nevim, kojim. Jinak hrazdicku jsem vyuzivala obcas a houpatko taky, ale az pozdeji hlavne na krmeni. A nositko je super vec. Ja ho teda nemela, jen jednou pujceny a ted lituju, ze jsem si ho neporidila a malou nenosila..
Přítele komentovat nebudu, ale jestli mu jde o finance, tak zvaž ty sama, jestli to opravdu potřebuješ a pak to kup a prodej, až to nebude potřeba nebo kup z druhé ruky. Však toho je v oběhu tolik. 🤷 Přítel se s tebou taky neradí o každé věci do práce, ne? Tak by mu mohlo být celkem šumák, co si pořídíš k usnadnění své práce. Případně jít ještě jinou cestou usnadňování - myčka, různé roboty, sušička, případně paní na úklid, když teda milostpán nic dělat nebude. 🤷
My využili kromě ohřívače (kojím) úplně všechno. Nezbytnost u nás určitě byl šátek a později nosítko. Lehátko/houpátko hlavně první měsíce jsem ho v tom poponášela po baráku, abych ho měla na očích třeba při vaření. Ohrádku jako bezpečný prostor, když začal lézt, ale moc tam být nechtěl. Deku s hrazdičkou máme v koutě v obýváku doteď, kempují na ní plyšáci a malej si tam s nima občas hraje.
S partnerem si pořádně promluv, z toho, co píšeš, se chová dost strašně, ale třeba mu to dojde, když si navzájem vyjasníte vaše potřeby a očekávání.
Ani jedno z uvedeného jsem neporizovala. Přišlo mi to zbytečné
@prejeta_zaba díky bohu myčku mám, sušička mi přišla zbytečná (většina prádla tam stejně nemůže - navíc na ni v koupelně není místo) a jinak pár robotů doma mám (co kdysi pořídil bejvalce a nechala to doma), ale dost často s nimi neumím :(
@jade85 ještě jednou s ním zkusím promluvit a budu doufat, že se neohradí zase mými nedostatkem...
@eeveepokemon456 Já kromě hrazdičky nevyužila nic i když jsem nekojila. Každopádně určitě záleží na vašem životním stylu apod.
@eeveepokemon456 ty blaho, tak tohle kdyby mi muj muz rekl, byla by hodne velika scena. To si fakt nechas libit takovy pristup? Pokud by neprisla po durazne promluve zmena, pritel by se brzy stal mym expritelem, dite nedite...
Ja fakt ziram, co za neandrtalce chodi po zemi a kolik zen jim to trpi.
Jinak vyuzila jdem jen nositko a hrazdicku.

@eeveepokemon456 To je mi lito takoveho pristupu. Ackoliv treba tyto vymozenosti matky nemely, tak snad neni nic spatneho na tom si trochu vypomoc. Predpokladam, ze to nechce zakoupit, protoze to stoji nemale penize? Nejaka kamaradka nema neco k zapujceni?