Perlan místo ubrousků. Za jak dlouho připravený spotřebovat?

kiwisa
3. srp 2019

Ahoj, mám dotaz na ty maminky, které používají místo ubrousků perlan namočený do směsi vody a oleje. Za jak dlouho je třeba takto připravený perlan asi spotřebovat? Nebudou se v plastové krabičce množit bakterie?
Díky za odpovědi

petulejan
3. srp 2019

Dám si tam vždy tak dvacet ubrousků na spotřebu,nedávám vše 👍

puhelin
3. srp 2019

Ja mam perlan nastrihany suchy v krabicce (klasicky click) a v lahvicce smichanou vodu s troskou myciho oleje od Saloosu - to je cestovni varianta. Doma oplachuju pod tekouci vodou pri kazdem prebaleni, v davkovaci po mydle mam opet vodu s troskou toho myciho oleje (pokud je to jen moc, staci pouze oplachnout pod tekouci vodou). A utirame do rucniku. Prednamoceny perlan mi prijde docela nechutny, proto nepouzivam vlhcene ubrousky - jsou taky prednamocene.

zmrzlinka
3. srp 2019

Doma jsem myla pod tekoucí vodou a utirala jsem do látkové pleny.A mimo domov jsem měla v lahvičce vodu a suchy perlám jsem namočila před použitím.

merope
3. srp 2019

Já namáčím těsně před použitím a vodu se snažím vyměňovat minimálně 1x denně. Ale máčím jenom ve vodě, nedávám tam olej a používám perlan jenom doma pokud je malý čistý (peru ho potom) - jinak používám nevlhčené ubrousky (z DMka, jsou to takové pevnější papírové kapesníky), po stolici utřu nasucho a potom máčím (doma perlan, venku nevlhčený ubrousek).

lastovenka
3. srp 2019

Koukala jsem na net. Perlan je nějaký typ ubrousku jo? A jednodušše se namoči do vody a utře zadek a pak se vypere, usuší a da se použít znovu?

baraskaska
3. srp 2019

Ja treba mam nastrihany suchy perlan a namacim jen ve vode, nikdy s tim problem nebyl. Male to vyhovuje. 🙂

kiwisa
autor
3. srp 2019

@lastovenka přesně tak, je to čistá viskóza, takže se dá prát a zároveň je to ekologické, rozložitelné. Používat se to dá na všechno možné.

kiwisa
autor
3. srp 2019

Díky všem za příspěvky 🙂

muhehehe
3. srp 2019

Taky nenamáčím perlan předem; olejovou emulzi (používám Medvídka) mám v rozprašovači a perlanové ubrousky suché. Stříkám pak emulzi přímo na zadek a ubrouskama utřu. Venku to vyhazuju, doma peru. Občas mi přijdou pod ruku vlhčené ubrousky, když je to doma, tak je taky šoupnu do pračky, dají se pak používat do aleluja jako ty perlanové.

malytlustyhroch
4. srp 2019

Prebalovala jsem v obyvaku, a mela jsem tam lahvicku s vodou (tu jsem menila tak jednou za 1-3 dny podle okolnosti: vek, pocasi...) a perlan jsem vlhcila tesne pred pouzitim (po novem to obcas steklo, vyprany pak sal rychleji a lip), mamoceny dopredu bych asi taky nevydychala. Olej jsme nepridavali, ale mazali jsme dite.

adyynka
6. srp 2019

Taky používám perlan ale jen namočíme do vody a otru. Dělají to tak i v nemocnicích a stačí to 🙂

marketanova
8. srp 2019

Já také a občas koupím vlhčené ubrousky nivea

veru8989
3. zář 2019

Perlan používám, ale mám ho jen nastříhaný a v lahvičce se sprejem mám vodu s trochou oleje. Navlhčim před každým použitím. 🙂

zelenaesmolda
3. zář 2019

Prosimvas co je to ten perlan a v cem je lepsi nez vlhcene ubrousky?Zacinam zvazovat,je je prestanu pouzivat protoze at malou utru jak chci dukladne stejne ji prdelka smrdi a me to dost stve,ne vzdycky ji muzu osprchovat kdyz se pokaka.Po perlanu prdelka nesmrdi?

pe_tu_ss_ka
3. zář 2019

@zelenaesmolda spíš jde o to, že každý vlhceny ubrousek i ty s 99% vody v sobě mají nějakou chemii.. My například a těmi z dm odmastime digestoř a chlapovi vyčistí boty z dílny, když tam musí jít.. Ten perlan je jen buničina a my k němu máme ještě medvídka, který se rozdelava ve vodě a tím myjeme na cestách a doma mám připravenou jen vodu u přebalovacího pultu a namáčím ho tam..

zelenaesmolda
3. zář 2019

@pe_tu_ss_ka
jo tak,ja myslela,ze perlan je nejaky cistici pripravek vhodny pro deti :D

merope
3. zář 2019

@zelenaesmolda Já myslím, že perlan je jeden z mála čistících přípravků opravdu vhodných pro děti - na rozdíl od vlhčených ubrousků 🙂

merope
3. zář 2019

@zelenaesmolda A ještě mě napadlo, že úplně stejně mi fungují ty nevlhčené ubrousky z DM-ka za 30 Kč případně stejně funguje žínka. Tak pokud to chceš zkusit a neutrácet majlant za perlan, tak nahrubo setři těmi nevlhčenými z DMka (nebo neparfemovaným toaleťákem) a až bude zdánlivě zadeček čistý (resp. bude suchý), tak jen omyj navlhčenými (vodou) těmi nevlhčenými nebo obyčejnou žínkou. A uvidíš, zda ten zadeček potom smrdí. Mě to nikdy nesmrdělo (resp. rozhodně to nebude smrdět víc než když se dospělák utře po stolici).

zelenaesmolda
3. zář 2019

@merope
zkusim,to je dobry napad 🙂

radkaem
3. zář 2019

Taky mám připravený nastříhaný perlan a chystam se máčet až těsně před použitím. Voda v rozprašovací lahvičce je dobrý tip na cesty.

luckylee
3. zář 2019

Umyvala jsem jen vodou.☺Idealne treba jsem si nalila prevarenou do misky.Nebo teplou z kohoutku kdyz byl pobliz.Medvidek mi nejsk nesedl.

merope
3. zář 2019

@radkaem já na cestování používám klasickou PETku s takovým tím uzávěrem, co se musí strčit do pusy nebo zmáčknout, aby tekl. Mám jednu asi 0,75l, co mi vejde přesně do obalu na kočáru a má to výhodu, že se to dá použít nejenom na mytí zadečku, ale i jako rezervní voda na pití případně prostě na cokoli.

zelenaesmolda
3. zář 2019

@merope
to je super napad

merope
3. zář 2019

@zelenaesmolda Jen bacha při použití v místnosti - já to používala i u rodičů (doma mám kalíšek s vodou a do toho namáčím) a než jsem si zvykla, jak to zmáčknout, bylo vše pěkně zlité, jak to vytrysklo.

linee
3. zář 2019

@zelenaesmolda mne se po vlhcenych deti oprudi nebo zcervena zadecek, obzvlast u holky pokozka nereagovala dobre (cim mensi, tim horsi to bylo). Navic vlhcene jsou temer na vse (utres a vycistis tim casto i to, co ti neumyje jar), takze otazka, jak moc prirodni to pro deti je. Nejlepsi mydlo a voda. Ja nepouzivaj perlan, ale separacni pleny a pak vyhazuji. Obzvlast po stolici bych uz neprepirala a nepouzivala znovu. Jinak jsou dobre i ty suche kapesnicky z DM, jak nekdo doporucoval, netrhaji se, ale prijde mi, ze je to vetsi spotreba a uz se nevyplati.

merope
3. zář 2019

@linee Mě zase přijde, že ty separační pleny (i perlan) jsou drahé, proto používám ty ubrousky. Ale nakonec mi nejvíc vyhovuje mít pár perlanů na běžné mytí (líp se s tím dělá) a ty suché po stolici, co rovnou vyhazuji. A pokud jsem venku, tak ty suché na všechno, protože to pak vyhazuji. A vlhčené používám venku na vlastní ruce 🙂 (mám 2 balíky ještě z porodnice, kdy mi nejdřív řekli, ať donesu a malý se pak oprudil tak šíleně, že jsme to pak 14 dní léčili a od té doby už jenom perlan a papír).

zelenaesmolda
3. zář 2019

@linee
ja tedka hlavne pres leto po kakani jdu malou osprchovat

g_m
3. zář 2019

MMám nastříhaný perlan z velké role a na přebalováku misku s vodou, do které ho namáčím, když potřebuju...

bassetlady
3. zář 2019

@merope perlan drahý?! Kupuju si už nastříhaný ( tuším 23x24 cm) je tam 200ks, stojí cca 150kč a s přehledem vydrží měsíc. Neperu ho, rovnou vyhazuji. A kdybych kupovala roli a stříhala, tak je to ještě levnější.

pe_tu_ss_ka
3. zář 2019

@bassetlady tak e kupujeme tento, a nebo i ten větší rozměr, a vždy to ještě strihneme na půl, takže 400 ks z jednoho balení.. A je to super.. Také mi to nepřijde drahé..