Pláč při odpoledním spánku. Poradíte, prosím?

pucka08
14. říj 2020

Emma před odpoledním spánkem pořád brečí jen se s ní přiblížíme k ložnici začne plakat a pokud se od ní hneme začne zase brečet už nevím co s tím....je mi ji moc líto když pláče ale spát musí když už usne spí i 2 hod venku pouze 30 min děkuji za rady

makovice88
14. říj 2020

@pucka08 A kolik ji je? Nase mala to delala, kdyz se ji jeste nechtelo spat. Az kdyz byla vazne unavena, tak se nechala odnest a uspat 😃

pucka08
autor
14. říj 2020

@makovice88 je ji rok trvá to tak 2 měsíce ona je unavená mne si oči ziva ale prostě pak stojí v postýlce a pláče když usne a já chci odejít tak se zase postaví a znova pořád dokola

nita1984
14. říj 2020

Syn má 13 měsíců a řeším to nositkem. Když jdeme do postele včas a ještě neni pretazeny, usne krásně jen vedle mě. Když už je moc unavený, nemůže zabrat, hodím do nositka a za pár minut spícího odložil

makovice88
14. říj 2020

@pucka08 Jj tak presne v tomto veku to delala take. A pomohlo take bud nositko a nebo spani vedle me. Pak jsem ji prenesla spici do postylky.

puhelin
14. říj 2020

Tak chodte spat s ni, pritulte se a usne vam klidne v objeti. Az usne tvrde, odejte si delat svou praci. Delam to s detmi od narozeni.

pucka08
autor
14. říj 2020

@puhelin ona ale pořád vstává a dělá blbosti i když je unavená ležím s ní i tak je to vždy na dlouho

puhelin
14. říj 2020

@pucka08 No protoze nechce usnout, aby se nestalo, ze odejdete. Musite ji dat tu jistotu.

ondul
14. říj 2020

Me teda 8 mes. kloucek potrebuje asi vzdycky upustit trochu paru a zavztekat se pred usnutim. I kdyz lezim s nim, hladim ho, mluvim klidne na nej, i kdyz je sam v postylce. V kocarku. V satku. Sdudlikem, bez. Latkova, papirova plina. Doma, na chalupe. Vzdycky. Vzdy ma 3-5 minut kriku. Pak si v klidku usne. Jeste sem neprisla na to, co by to mohlo ovlivnit, co s tim.

janinasm
14. říj 2020

Koukám, že tady má většina maminek zlatý děti 😁 moje malá, i když je unavená, nevyspalá, tak dělá občas jak divá. Nějaký ležení vedle mne nebo v postýlce nebo usínání v náruči, to je jí úplně fuk. Prostě pořád se zvedá, přetáčí, když se jí snažím udržet na zádech tak to je samozřejmě konec že jo. Teď jsem třeba uspavala hodinu a půl než usnula. Ve dne mi spala a jen chvíli a už od sedmi tak poknourava la, mnula si oči, pořád se po mně valela, tak jsem ji dala najíst, pak ještě chvíli pohrat a šla jsem uspavat. Chvíli byla v postýlce, pak šup do postele pak zpátky do postýlky...... Já už to uspavani pak vzdala, jenze když vidite, jak je to dítě unavený, tak ho se prostě snažíte uspat. Výjimečně se stane že usne do deseti minutteda, ale v drtivé většině je uspavani fakt porod. Taky by mě zajímalo co dělám blbě.

puhelin
14. říj 2020

@janinasm Po jidle bych ji rovnou dala spat, bez hrani. Prerusila jste ji zabavu tim, ze musela jit spat. U nas se po jidle pusti vecernicek, aby ji slehlo a pak na wc a spat. Mladsi ma plenky, ten se po veceri prebali a spat (televizi mu nepoustime), usina u kojeni.

janinasm
14. říj 2020

@puhelin Já to tak udělala. Dělám to pokazdy. Dám flašku a jdeme si lehnout. Jenže už vím, že když u ní neusne hned, tak to nema smysl, takže jakmile dopila, hned byla na kolinkach a slezla dolu, tak jsem si říkala, že si ještě prostě pohrajeme, že se víc unaví, a ono nic no.

puhelin
14. říj 2020

@janinasm A nebyla uz pretazena?

janinasm
14. říj 2020

@puhelin jako ani mi nepřišlo. Občas se to teda taky stane, ale to vypadá trochu jinak. Jediný co mě napadá je, že asi nepotřebuje tolik spát. Spí cca 11 hodin denně. Není to teda moc? Já už vzdavala uspavani ve dne, protože to je taky porod. Spala většinou kolem poledne. Jenže teď kolem poledne unavená ještě moc není, takže pak usne třeba kolen třetí, spí půl hodky nebo hodku a večer se jí pak asi nechce spát. Jenže zase, když ji nenechám spát odpoledne, tak bude hrozně pretazena.... ☹️

puhelin
14. říj 2020

@janinasm A co delate odpoledne? Ma hodne pohybu, aby se unavila? Syn je ted taky v takove hloupe mezifazi, kdyz spi dopoledne a odpoledne ne, je okolo pul 6. unaveny. Ale kdyz by spal i odpoledne, usnul by az o pulnoci.

janinasm
14. říj 2020

@puhelin no je fakt že jsme teď často doma. Venku je hnusně tak tam nechodíme. A když tak jen na chvíli. Jinak doma lítá pořád. Ale je to pořád jen doma no.

puhelin
14. říj 2020

@janinasm Tak sup ven. Gumaky, softshel overal a skakat do kaluzi. To budou zazitky pred usinanim.

janinasm
14. říj 2020

@puhelin udělám to protože to asi fakt bude tom že ven teď nechodíme....

puhelin
14. říj 2020

@janinasm Je to dobre i na imunitu. A deti kaluze a blato miluji. Urcite budete obe spokojene.

lula86
15. říj 2020

@pucka08 Nemůžou to být zuby? Syn 1 rok a když ho bolí dásně kvůli prorezavani tak mi večer usne na hodinu a potom se vzbudí a přesně dělá to stejné postaví se, že spát nebude i když je unavený a pláče a nesmím od něj na krok. Ale udělal to individuálně. Jinak spinká krásně.

pucka08
autor
16. říj 2020

@lula86 jj taky rostou ale večer spí dobře jen po obědě vyvadi právě

zelenaesmolda
17. říj 2020

@pucka08
meli jsme stejny problem,mala unavena,slo to na ni videt ale do loznice zaboha nepujde.pak to zase preslo a do loznice chodi spat vecer v pohode,odpoledne jak kdy.nenutila bych nasilim,podle me to zase prejde.