Přestal broukat a "povídat"

joy_ride
16. lis 2018

Ahoj, prosím o radu, syn, 4 a kousek měsíce najednou přestal vydávat zvuky, dřív "povídal" celé dny, reagoval na zpívání, povídání, broukal si i sám v postýlce před spaním, zkoušel různé zvuky, křičení, vyjeknutí... Teď ale už skoro týden nic. Možná jednou dvakrat za den zakřičí, jinak se projevuje jen pláčem. Přijde mi ale jinak vcelku ok, usmívá se, reaguje, slyší, za zvukem se otočí, zajímá se, točí se na bříško. Nově má příkrmy asi 12 dnů a přijde mi, že až na občasné prdíky to zvládá dobře.
Čím to může být? Mám raději vyrazit k lékaři nebo jste se s tím také setkaly?
Díky 🙂

radecka1
16. lis 2018

@joy_ride Je to normální, děti občas přestanou něco dělat, protože se právě učí nějakou novou dovednost. Nezačal se přetáčet, pivotovat, apod.?

rybamrazena
16. lis 2018

@joy_ride A není po očkování hexou?

joy_ride
autor
16. lis 2018

@radecka1 děkuji za odpověď. Pretáčí se na bříško už nějakou dobu, letadlo taky dělá už delší dobu, ale fakt je, že to teď dost zintenzivňuje, víceméně se buď už snaží vzpírat na rukách nebo dělá letadlo, v klasickém pasení na předloktí už ho teď skoro nemám šanci udržet. Ale uvědomuji si teď, že začal zvedat na bříšku zadek a snaží se pod sebe občas nacpat kolena, možná to by mohl být nějaký pokus o další motorický vývoj?

joy_ride
autor
16. lis 2018

@rybamrazena hexa byla už před asi 3 týdny a řekla bych, že bez reakce.

ivis_b
16. lis 2018

Ve 4 měsících mi to dělal taky, byli jsme zrovna u doktorky, tak jsem jí to řekla - zkoušela, jestli reaguje na zvuky a přišlo jí, že úplně ne, tak jsme šli na orl (kvůli sluchu) a taky na neurologii (měli jsme ještě problém s tím, že se hodně propínal). Nezjistili nic a za nějakou dobu bylo všechno v normálu. Asi je to normální, já víc řešila, když se přestal otáčet na bříško - to bylo po hexe a měla jsem strach, ale i to se dalo časem do pořádku.

joy_ride
autor
16. lis 2018

@ivis_b sluch mu dovysetrovali na ORL před 3 týdny a doktorka říkala, že to je v pořádku na obou stranách. Řekla bych, že kromě toho broukání dělá vše, co dělal, jen už teď trochu polevuje zuzlani rukou a začíná zuzlani všeho, co najde.
Jsem ráda, že u vás bylo nakonec vše v pořádku. 🙂

radecka1
16. lis 2018

@rybamrazena Věřím, že někdo má po hexe a jiném očkování vedlejší účinky, ale spousta věcí je u dětí normální vývoj. Mně se například cca ve 4 měsících najednou začalo dítě několikrát za noc budit a bylo neklidné. Do té doby většinou jen spalo. Kdyby byla očkovaná (což tak akorát vycházelo), tak bych si řekla, že je to určitě po očkování, jen očkování dostala až cca za 2 měsíce. A i v knihách je popsané, že v tomto období začnou děti více vnímat, zpracovávají vjemy a je to normální, stejně jako když přestanou na chvíli dělat něco, co už umí.

lv
17. lis 2018

Jakmile dělá, nebo upevňuje nějakou dovednost, ty co už umí se na chvili jakoby ztratí, spomalí, zas to přijde. Obvykle se střídá fyzická stránka, a mentální, je to normální. Až chodí děti do školy, o prázdninách je fyzický skok jak hrom, vyrostou hodně, noha poskoci o číslo apod.

gruyerre
17. lis 2018

@joy_ride Je to normální, u syna to tak ve 4 měsících taky bylo, úplně přestal povídat. Jak už tu psaly holky, učí se něco nového.

rybamrazena
17. lis 2018

@radecka1 Naše dcera po kazde hexe přestala dělat pacičky, jen ležela jak hadrovy panák. Já věřím, že tabulkám jsou super věc, ale nutné to neznamená, že každému začnou lézt další stoličky ve 22 měsících.... Navíc se počítá, že vakcína se vstrebava 28 dní. Doktoři neprovádí aspirací a veškeré testy jsou prováděny na zvířatech - pokud nám nelžou. Proto je dobré zvážit všechny možnosti.

joy_ride
autor
17. lis 2018

Moc vám děkuji za odpovědi. Přijde mi, že se teď hodně snaží pohybově - dávat kolena pod sebe (vystrkovat zadeček), vzpírat se na rukach... zkouší se zapřít palcem u nohy, ale zatím to k pohybu vpřed nevede, tak se u toho jen "vzteká", tak třeba v brzké době se mu to povede a pak se zase rozpovídá... Ještě jednou díky, jsem klidnější. 🙂

zuzka3112
17. lis 2018

@joy_ride nečetla jsem příspěvky, počtu si..ale jako první mě napadá, nebylo nějaké očkování? Mě syn po první hexe absolutně přestal "komunikovat". Ale to je na dlouhé povídání. Nemusí to vůbec nic znamenat 😉

zuzka3112
17. lis 2018

@joy_ride tak už jsem četla a vypadá to u vás zcela normálně, takže vydržte a určitě za nějaký čas zase bude broukat a bude "žvanit jak rádio".