icon

Přetahovat či nepřetahovat předkožku u dětí?

ela_ellie
29. čer 2022

Holky, malej ma 9 mesicu.. od porodnice vsichni rikaji nepretahovat. Jen starsi generace, ze pretahovat. Nerada bych pak musela s malym na nastrih... pretahujete nebo nepretahujete? Od kdy a jak.. ve vane? Nebo po vane? Necim mazete pak nebo vubec? Dekuji za odpovedi, opravdu jsem na vazkach..🙏🏻 a nerada bych neco zanedbala a nebo naopak nedej boze zase zpusobila 🙏🏻

Strana
z3
arkapo
29. čer 2022

@ela_ellie Na roční prohlídce sama přetáhla doktorka. Od roku už sami ve vaně při koupání, pak se naučil sám.

tahejhula
29. čer 2022

@ela_ellie pokud nemá potíže nebo záněty, nepřetahovat.

katule1990
29. čer 2022

@ela_ellie Ne, nic nepřetahovat. Předkožka se časem uvolní sama hrou třeba ve vaně, vůbec do toho nezasahuj (pokud nemá problémy). A já bych to nedovolila teda ani tý doktorce na roční prohlídce, nechápu, že tohle ještě někdo dělá 😲.

treasurka
29. čer 2022

@ela_ellie Nechala jsem péči o tyto partie na tom, kdo je u nás doma sám má. Asi ví víc, než já, co a jak. On malička přetahuje opatrně po troškách ve vodě při koupání, a syn má všechno krásně volné a v pohodě.

lakyk
29. čer 2022

Pokud je to v tvých finančních možnostech, tak doporučuji minikurz. Je tam vysvětlena hygiena, péče o genitál a je tam přizvaný jako odborník přední český urolog. Doporučují nepřetahovat.

martiniquest
29. čer 2022

Do veku 5-6 let vubec nic nedelat, pokud neni problem - dle slov doc. Smakala z detske urologie FNOL

ela_ellie
autor
29. čer 2022

@arkapo a slo to v pohode? 🙈

ela_ellie
autor
29. čer 2022

@treasurka ja to chci taky nechat na pritele, ale ted porad resim, jestli jo nebo ne... kolik ma tvuj malej?

ela_ellie
autor
29. čer 2022

@treasurka takze pretahujete od miminka?

treasurka
29. čer 2022

@ela_ellie Už 8 🙂

ela_ellie
autor
29. čer 2022

@treasurka tak to uz je velikej kluk 🙂 a jezdite teda od miminka, jo? proste ve vane po pidi kouskach...

treasurka
29. čer 2022

@ela_ellie Prý tu předkožku vždycky stáhnul tam, kam ho to pustilo, a ono se to postupně uvolňovalo, a časem to šlo úplně. Nic silou, aby mu ta kůžička nepopraskala, to prý bolí, jak něco. Teď už si to syn řeší sám při hygieně.

ela_ellie
autor
29. čer 2022

holky, vsem dekuji za odpoved.. ja vim, ze vsichni rikaji, ze se to nema... ale me fakt desi, ze pak ve trech nebo ctyrech letech bude muset nekam na nastrih, jak od kamosky malej...

leniczka23
29. čer 2022

Ne určitě nepretahovat. Na úplně přetažení má čas až do 12 let.
Doktorka která přetáhne násilím je normální kráva a okamžitě by sem Dr. Měnila.
Mám dva kluky. Jednomu už je devět, nepřetahovala jsem,nadělá se víc škody než užitku, nechala jsem to na něm, kolem třech let začal sám ve vaně jak mu to bylo příjemné (proto to nemá dělat nikdo jiný) a do 5 let měl hotovo.
Druhému synovi jsou tři roky, začínáme opět s přetahováním, ale zase jen on sám.
Ono pak vlivem hormonů a růstem to jde mnohem lépe, opravdu pokud nejsou problémy nechat být.

ela_ellie
autor
29. čer 2022

@treasurka takhle jsem to mela taky v planu.. obcas jsem to tak nejak pozmoulala ve vane.. a zkousela, co pujde... ale jen jednou za cas.. tak ja to zacnu denne a s citem...a uvidime... dekuju!

leniczka23
29. čer 2022

@arkapo tak to je pěkná 🐮. Myslela jsem, že tohle už se neděje, a ono bohužel ano. Zeptala se tě jestli to může udělat?

ela_ellie
autor
29. čer 2022

@leniczka23 takze ty jsi to fakt nechala bez dotceni az do tech x let a kluci pak samotni si zkouseli?

ela_ellie
autor
29. čer 2022

@leniczka23 nekteri to takhle pretahuji silou.. uz jsem to slysela nekolikrat :/

leniczka23
29. čer 2022

@ela_ellie ano přesně tak, samozřejmě jsme omyvali, ale tomu se nedá říkat přetahování, spíš jsem tak pozmoulala.
Naštěstí mame skvělou pediatru, takže i ona nám klade na srdce že mají čas.

tahejhula
29. čer 2022

@ela_ellie ona má předkožka a to fyziologické slepení ochranný význam, chrání nezralý žalud. Dítě nepotřebuje mít přetahovací předkožku.

volodka162
29. čer 2022

Jooo, tak tohle jsem přesně řešila ještě do loňska v té době u sedmiletého kluka. Prostě mu to do té doby nešlo...já bych to tak nehrotila, ale pořád co návštěva u tchýně a tchána, tak dotazy jako kdy a proč to nedělám a co na to doktor (prý že to nechá na mě a tak je to pro tchýni debil...), naočkovali i manžela a tak jsem měla z toho nervy. Teď už přetahuje...poctivě 14 dní už sáááám mazal mastičkou a světe div se, šlo to. Tak mi spadl po těch letech na jednu stranu kámen ze srdce. Ani né tak zdravotní, ale spíš ten rodinnej...ale oni si vždycky něco našli. Každopádně jsem kvůli tomu jela do velkoměsta (70km) tam kde tomu rozumí aby mi opravdu potvrdili, že nemá něco fyzicky špatně - kdyby ano, tak to budeme řešit. Ale když řekl, že je to tam v pořádku a je to jen o tom začít zkoušet a ještě má taky čas, tak jsem se uklidnila. Takže za mě...jestli nemusíš a nemáš tlaky a bloky a nebo neměl nějaký zánět tam, tak bych to neřešila. Můj taky neměl ani jednou...čůral a měl balonek... Ale kdyby třeba do šesti let nic, tak bych zašla pro sichr k fundovanému doktorovi ať máš klid kde "je problém" - zda jen v tom, že se mu nechce "pinďu tahat" (jako u mého) a nebo je nějaký fyzický problém, který by byl třeba fakt řešit.

g_m
29. čer 2022

Holky, vy se tu vztekáte ohledně přetahování, ale prckovi se u žaludu usazuje mázek a pokud bych mu ho sem tam ve sprše nepřetáhla, tak vůbec netuším, že se mu začal uvolňovat a měl tam z toho dost nepořádek, což by ve finále nadělalo víc škody než užitku...

arkapo
29. čer 2022

@ela_ellie Jo. Zkusila kam to jde, žádné násilí. Cca v roce a čtvrt měl zánět a to teprve bylo maso, co dělali na urologii!
Dámy, které tady odsuzují postupy lékařů jsou určitě také vystudované lékařky a minimálně mají docenturu, podle toho, jak to tady čtu...

tahejhula
29. čer 2022

@arkapo copak dámy, ale ten docent Šmakal ji má. 😀

arkapo
29. čer 2022

@tahejhula To je chlap a né dáma a nepíše sem 😉

tahejhula
29. čer 2022

@arkapo jistě, psala jsem "copak dámy", ale zrovna tohle on vlastně přednáší napříč republikou. Ostatně o něm zde psaly i dámy a vycházejí notně právě z jeho výkladu.

tahejhula
29. čer 2022

@ela_ellie a to nakonec není špatná idea, kontaktuj docenta Šmakala, popiš mu své obavy. Mohla bych ti navrhnout klidně další dva doktory, ale na Šmakalovo jméno slyší všude možně.

petulkadodo
29. čer 2022

@ela_ellie No, náš malý dostal v roce hodně ošklivý zánět žaludu, skončili jsme v nemocnici a dětský urolog nařídil přetahovat a omývat smegma, dostali jsme na uvolnění kortikoidovou mast. Jinak hrozilo opakování zánětů. Uvolňovali jsme postupně vždy po koupání. Ono to nepřetahovat platí jen když nejsou potíže. Bohužel i kolem sebe vidím, že problém má spousta chlapců. Na uvolnění předkožky bez předpisu je fajn Pinďa mast.

nijij
29. čer 2022

Do tří let jsem mu na pinďu ani nešáhla ( jo kromě hygieny) 😂 po 4. Roce si začal sám trochu stahovat. Ted je mu pět stáhne ho celého bez jakéhokoliv problémů.
V případě dopoci jde koupit pinďa mast
Takže nestahoval, a staré generace se vyser protože ty do tebe budou hustot pořád že stahovat už od mimina jinak bude mít problém ......

Strana
z3